Francuska: Ligue 1 2009/2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
4. Kolo

4. KOLO

Francuska: Lens u finišu ispustio pobedu, Okser i dalje bez postignutog gola
29. avgust 2009.


ligue15688020090822162316.jpg


Odigrani su prvi mečevi četvrtog kola francuskog šampionata. Lens je u poslednjim trenucima ispustio pobedu protiv Rena. Okser osvojio prvi bod, ali je još uvek bez postignutog gola.

Ekipa Lensa nije uspela da dođe do treće pobede u novom šampionatu Francuske, iako su je sekunde delile od nje.

U zanimljivom meču, Ren je poveo već u 4. minutu preko Bangure. Izjednačio je Demon u 20 minutu iz jedanaesterca, a Žema je doveo domaće na korak od pobede u 72. minutu. Ipak, bod gostima doneo je Žijan u nadoknadi vremena.

Kovačević i Milovanović su ponovo bili starteri u ekipi Lensa. Prvi je odigrao ceo meč, dok je Milovanović zamenjen u finišu. Utakmicu su obeležila i dva isključenja, po jedno na obe strane.

Sošo je do pobede nad Monakom došao bez Ivana Stevanovića, koji je ceo meč odgledao sa klupe za rezerve. Gol odluke je postigao Sverkoš iz penala.

Danijel Ljuboja nije uspeo da nastavi golgetersku seriju u slaboj ekipi Grenobla, koja je doživela i četvrti poraz, ovoga puta u Sent Etjenu. Pored Ljuboje, u ekipi Grenobla nastupio je i Milivoje Vitakić koji je odigrao ceo meč, dok je Rendulić ušao u igru u finišu meča.

Jedinu pobedu u gostima ostvario je Monpelje sa Džodićem u timu protiv Nice. Gosti su slavili sa ubedljivih 3:0 i sa osam bodova biće u vrhu tabele posle ovog kola.

Problemi Oksera sa efikasnošću se nastavljaju. Jedina su ekipa bez postignutog gola u prva četiri kola, a za utehu im može poslužiti činjenica da su došli do prvog boda, na gostovanju Bulonju.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Blistavo veče novajlija Liona
29. avgust 2009.


Nove akvizicije Liona, Lisandro Lopez, Bafetimbi Gomis i Mikael Bastos, i te kako isplaćuju novac koji je klub sa Žerlana ovog leta investirao u njihovo dovođenje. Trio napadača bio je najzaslužniji za pobedu "lavova" nad Nansijem u poslednjoj utakmici subotnjeg programa četvrtog kola francuskog prvenstva.

Timu Kloda Puela bila je ovo treća uzastopna pobeda, što mu je omogućilo plasman na prvu poziciju na tabeli, bar na 24 sata, s obzirom da drugoplasirani Bordo u nedelju igra veliki derbi protiv Marseja.

Lion je poveo u 37. minutu golom Gomisa, pojačanja iz Sent Etjena, a prednost je udvostručio raspucani Lisandro Lopez, koji je nastavio da nemilosrdno trese mreže. Argentinac, dojučerašnji golgeter Porta, podsetimo, nedavno je postigao het-trik protiv Anderlehta u revanšu četvrtog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, a ovo mu je bio treći gol u prvenstvu.

Kakvu-takvu nadu da može doći do remija Nansiju je doneo Hađi, ali je goste u realnost brzo vratio Mikael Bastos, još jedan novajlija, pojačanje iz Lila.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Francuska liga, četvrto kolo:

Subota, 29. avgust

Bulonj - Okser 0:0
Lens - Ren 2:2 (1:1)
Lorijen - Le Man 1:0 (0:0)
Nica - Monpelje 0:3 (0:1)
Sent Etjen - Grenobl 1:0 (1:0)
Sošo - Monako 1:0 (1:0)
Lion - Nansi 3:1 (1:0)

Nedelja, 30. avgust:

Pari Sen Žermen - Lil 3:0 (1:0)
Tuluz - Valensijen 0:1 (0:0)
Marsej - Bordo 0:0
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Francuska: Vodeća petorka za nastavak serije, Tuluz u Nansiju pred gostovanje u Beogr

5. KOLO

Francuska: Vodeća petorka za nastavak serije, Tuluz u Nansiju pred gostovanje u Beogradu
12. septembar 2009.


ligue15688020090822162316.jpg


Čak šest ekipa ostalo je neporaženo posle prva četiri kola, dok su tri tima na začelju i dalje bez pobede. Meč u Bordou, gde lider i aktuelni šampion dočekuje ''fenjeraša'' Grenobl, ne bi trebalo da donese nikakve promene u tom pogledu,a uspešnu seriju bi trebalo da nastavi i Lion u duelu protiv Lorijena.

Bordo, PSŽ i Lion bili su najubedljiviji na startu sezone, pa se nalaze na čelu tabele sa deset bodova, a u stopu ih prate Monpelje i Marsej.

Sve ove ekipe su još uvek neporažene, malo iznenađenje je Monpelje, a da li je ta ekipa, za koju nastupa i srpski internacionalac Nenad Džodić, uljez u vodećoj grupi, ili ne, pokazaće meč protiv Lansa u subotu. U gostujućem timu treba očekivati uglavnom standardne Kovačevića i Milovanovića.

Danijel Ljuboja u dresu Grenobla pružao je solidne partije, ali koje nisu praćene odgovarajućim rezultatima ekipe. U subotu će ''fenjeraš'' imati najteži zadatak do sada, pošto gostuje aktuelnom prvaku Bordou i sve osim časnog poraza, bio bi ogroman uspeh za Grenobl.

Veliki favorit je i Lion protiv Lorijena, dok će Pari Sen Žermen imati teži posao u Monaku. Ni petoplasirani Marsej neće imati lakši posao protiv Le Mana.

Pored vodeće petorke, jedini neporaženi tim je Ren, koji ne bi trebalo da ima većih problema protiv neubedljivog Sent Etjena. Sošo, za koji od ovog leta nastupa i Ivan Stevanović, gostuje Lilu koji će nastojati da dođe do prve pobede, a Valensijen predvođen Milanom Biševcem dočekuje novajliju u ligi Bulonj koji je odlično startovao i za sada se nalazi u gornjem delu tabele.

Pored Lila i Grenobla, jedina ekipa bez pobede je i Okser, koji čak nema nijedan postignuti gol. Ovoga puta, čini se da bi ta neslavna serija mogla da se prekine, pošto ovaj tim u nedelju dočekuje ekipu Nice.

Partizanov prvi protivnik u Ligi Evrope, ekipa Tuluza, takođe nije sjajno startovala. U subotu gostuju neugodnom Nansiju, pa je veliko pitanje u kakvom će se raspoloženju suprotstaviti crno-belima narednog četvrtka.


Francuska liga, 5.kolo

Subota, 19:00:

Le Man - Marsej
Lil - Sošo
Lion - Lorijen
Monpelje - Lans
Nansi - Tuluz
Valensijen - Bulonj

21:00 Bordo - Grenobl

Nedelja:

17:00 Okser - Nica
17:00 Ren - Sent Etjen
21:00 Monako - Pari Sen Žermen
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
5. KOLO

Favoriti sigurni, Tuluz bez golova u Nansiju
13. septembar 2009.


brandao5542020090816163437.jpg


Prvih šest utakmica 5. kola francuskog šampionata nije donelo efikasan fudbal, ali su favoriti zabeležili očekivane pobede. Najviše golova viđeno je u Le Manu, gde je Marsej slavio sa 2:1, a minimalne pobede ostvarili i Lion i Monpelje, koji i dalje ostaju u vodećoj grupi.

Fudbaleri Liona i bez povređenog Lisandra Lopeza zabeležili su novu pobedu. Iako minimalan, večerašnji trijumf nad Lorijenom ostavio je Lion na vrhu tabele, a gol odluke postigao je Bastos u 72. minutu.

Još jedan kandidat za titulu, ekipa Marseja slavila je protiv domaćeg Le Mana sa 2:1. Goste je u vođstvo doveo kapiten Niang u 14. minutu, Maiga je izjednačio u 61, a treću pobedu Marseju u novoj sezoni doneo je Brandao u 69. minutu.

Minimalnu pobedu zabeležio je i Monpelje, koji je na taj način zadržao korak sa vodećima. Večeras je savladao ekipu Lensa golom Koste u 39. minutu iz jedanaesterca. Trojica srpskih internacionalaca su nastupila na ovom meču, Džodić za Monpelje, a Kovačević i Milovanović u poraženoj ekipi Lensa. Prva dvojica su odigrala ceo meč, a Milovanović je zamenjen u drugom delu.

Valensijen nije uspeo da savlada ekipu Bulonja i pored vodećeg gola u 75. minutu preko Pujola. Gosti su do vrednog boda došli deset minuta kasnije, a kapiten domaćih Milan Biševac je ponovo odigrao ceo meč.

Lil je protiv Sošoa ostvario prvu pobedu u novoj sezoni. Pobedonosni golpostigao je Frau u 69. minutu. Ivan Stevanović u poraženoj ekipi nije dobio priliku.

Protivnik Partizana u Ligi Evrope, ekipa Tuluza, koja u četvrtak gostuje u Humskoj, odigrala je bez golova protiv ekipe Nansija.

U utakmici u kojoj nisu pokazali igru koja bi mogla da uplaši beogradske crno-bele, za ekipu Tuluza nastupili su sledećih 11 igrača: Pele, Kongre, Seto, Mbeng, Nunki, Mačado, Dido, Berson, Braten, Tabanu i Žinjak.

---------------------------------------------------------------------------------------

Žirondincima dosta i gol
13. septembar 2009.


gufran6379020090912165359.jpg


Šampion se vratio na čelo tabele minimalnom pobedom nad ekipom Grenobla, koja je pružila jači otpor nego što se očekivalo. Ljuboja i Vitakić od početka u poraženoj ekipi.

Golom Joana Gufrana u 18. minutu, Bordo je došao i do četvrte pobede u prvih pet kola i ponovo izbio na lidersku poziciju koju deli sa ekipom Liona, a sutra će im se možda pridružiti i Pari Sen Žermen ukoliko pobedi u Monaku.

Očekivalo se da će Žirondinci večeras slaviti ubedljiviju pobedu nad ''fenjerašem'' Grenoblom, ali su i minimalcem svakako zadovoljni.

Gosti su novim porazom još više prikovani za dno tabele i još uvek nemaju nijedan osvojen bod. Večeras su u ekipi trenera Baždarevića svih 90 minuta odigrali Ljuboja i Vitakić, koji su se ustalili u timu, ali je bilo teško očekivati iznenađenje protiv šampiona.

Posle današnjih mečeva, nije bilo promena na vrhu tabele, sve vodeće ekipe zabeležile su minimalne pobede, pa sada Bordo i Lion imaju po 13 bodova, a Marsej i Monpelje 11. Pari Sen Žermen ima 10, ali i utakmicu manje.

---------------------------------------------------------------------------------------

Francuska liga, 5.kolo

Subota:
Le Man - Marsej 1:2 (0:1)
Lil - Sošo 1:0 (0:0)
Lion - Lorijen 1:0 (0:0)
Monpelje - Lans 1:0 (1:0)
Nansi - Tuluz 0:0
Valensijen - Bulonj 1:1 (0:0)
Bordo - Grenobl 1:0 (1:0)

Nedelja:
17:00 Okser - Nica
17:00 Ren - Sent Etjen
21:00 Monako - Pari Sen Žermen
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Agonija Grenobla, Bordo siguran

Agonija Grenobla, Bordo siguran
20. septembar 2009.


00010223.jpg


Ni iz šestog pokušaja fudbaleri Grenobla, novajlije u ligi, nisu uspeli da zabeleže pobedu u elitnom rangu francuskog prvenstva. Ne samo da nije uspela da osvoji prve bodove u ligi, ekipa naših internacionalaca, Danijela Ljuboje, Milivoja Vitakića i Zorana Rendulića (svi igrali od starta), doživela je novi, težak poraz, ovoga puta od Rena (0:4) na domaćem terenu.

Gosti, koji su bez poraza (tri pobede, tri remija), već do 17. minuta "ubili" su svaku nadu timu Mehmeda Baždarevića da može doći do eventualne pobede. Ren je u pomenutom periodu postigao tri gola i praktično već tada obezbedio pobedu koju je u drugom poluvremenu golom iz penala potvrdio dvostruki strelac Asamoa Gijan. Na drugoj strani, za Grenobl je od početka u špicu, u tandemu sa Ljubojom, igrao i bivši napadač Partizana, Kamerunac Pjer Boja.

Šampion Bordo je prema očekivanju, lako izašao na kraj sa još jednim novajlijom u ligi, ekipom Bulonja. Žirondincima je vođstvo doneo Gufran, a pobedu je overio igrač domaćeg tima Lašor, koji je u 68. minutu pogodio sopstveni gol.

Najviše golova viđeno je u duelu između Sošoa, našeg Ivana Stevanovića i Valensijena, koji je ponovo sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Milan Biševac. Na kraju, mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je bivši kapiten Crvene zvezde koji se radovao pobedi od čak 5:2, i to na gostovanju, iako su domaći do 49. minuta vodili 2:1.

Za razliku od Biševca, koji je od starta komandovao odbranom gostiju, Stevanović je duel počeo sa klupe, ali je priliku da zaigra dobio već posle osam minuta kada je zamenio povređenog Fatija.

U poslednjem meču subotnjeg programa Marsej se na "Velodromu" lako i ubedljivo savladao Monpelje rezultatom 4:2, mada su domaći vodili i sa 4:0.

Rezultati 6. kola francuskog prvenstva:

Bulonj - Bordo 0:2
(Gufran 34, Lašor 68ag)

Grenobl - Ren 0:4
(Gijan 1, 60p, Marve 7, Mangane 17)

Lorijen - Nansi 3:1
(Dijara 42, Gameiro 60, Monterubio 90p - Efulu 87)

Nica - Monako 1:3
(Remi 41 - Nene 8p, Alonso 12, 70)

Sent Etjen - Okser 1:1
(Bergesio 14 - Lejeun 75)

Sošo - Valensijen 2:5
(Breše 3, Budebuz 40 - Sančez 25, Pujol 49, 85, Audel 61, Bankalfalah 78)

Marsej - Monpelje 4:2
(Gonzales 29, Niang 33, Sise 38, Diavara 48 - Belhanda 75, Kamara 87p)

Nedelja:

Lens - Lile (17.00h)
Tuluz - Le Man (17.00h)
PSŽ - Lion (21.00h)

Tabela:1 Bordo 6 5 1 0 14 3 16
2 Marsej 6 4 2 0 10 4 14
3 Lion 5 4 1 0 10 3 13
4 Ren 6 3 3 0 12 4 12
5 Monako 6 4 0 2 8 6 12
6 Monpelje 6 3 2 1 11 7 11
7 PSŽ 5 3 1 1 10 6 10
8 Lorijen 6 3 1 2 8 7 10
9 Bulonj 6 2 2 2 4 7 8
10 Nansi 6 2 1 3 10 9 7
11 Valensijen 6 2 1 3 10 10 7
12 Lens 5 2 1 2 7 8 7
13 Sošo 6 2 0 4 6 11 6
14 Tuluz 5 1 2 2 4 4 5
15 Okser 6 1 2 3 3 7 5
16 Le Man 5 1 1 3 6 9 4
17 Lil 5 1 1 3 3 7 4
18 Sent Etjen 6 1 1 4 3 8 4
19 Nica 6 1 1 4 4 13 4
20 Grenobl 6 0 0 6 2 12 0
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Lion na iskušenju u Lansu, Biševac putuje u Nicu

Lion na iskušenju u Lansu, Biševac putuje u Nicu
3. oktobar 2009.


kovacevic-velika3583020090621034638.gif


U osmom kolu francuskog šampionata neće biti izrazitog derbija, ali nekoliko mečeva privlači dosta pažnje. Vodeći dvojac gostuje u ovom kolu. Bordo je gost Sent Etjena, a Lion ide na noge Lansu. Valensijen posle velike pobede nad Marsejom u prošlom kolu putuje u Nicu. Zanimljivo će biti i u Marseju, gde dolazi Monako, dok će utakmica između Tuluza i Lorijena proteći uz odavanje počasti Brisu Tatonu.

Bordo i Lion, na vrhu tabele i do sada neporaženi dočekuju osmo kolo. Teško je očekivati da bi i ovog vikenda mogli da budu savladani, a nešto teži posao trebalo bi da ima Lion, koji gostuje ekipi solidnoj Lansa.

Nekadašnji Zvezdini fudbaleri Kovačević i Milovanović manje-više su standardni u Lansu, pa nema razloga da tako ne bude i protiv Liona.

Bordo gostuje Sent Etjenu, koji je i ove sezone daleko od nekadašnjeg renomea. Ipak, problem Žirondincima mogao bi da predstavlja eventualni izostanak Joana Gurkufa, koji i dalje ima problema sa povredom.

Milan Biševac je bio jedan od junaka pobede nad Marsejom u prošlom kolu, postigao je i gol, a u ovom kolu njegov Valensijen bi trebalo da potvrdi dobru formu protiv Nice u gostima.

Utakmica između Tuluza i Lorijena biće obeležena odavanjem pošte navijaču domaćeg kluba Brisu Tatonu, koji je, kao što je poznato, nastradao u Beogradu. Kako je najavljeno, ulaz na utakmici biće besplatan, a svi koji budu prisustvovali ovom meču pozvani su da daju prilog kao pomoć Tatonovoj porodici.

Posle nekoliko mečeva na početku sezone, Ivana Stevanovića sve ređe možemo videti u ekipi Sošoa, pa je neizvesno da li će i protiv Le Mana biti u timu. Takvih problema nema Nenad Džodić, kapiten Monpeljea koji se sastaje sa već prežaljenim Grenoblom. U ekipi ''fenjeraša'', koji je i dalje bez ijednog boda, treba ponovo očekivati Ljuboju i Vitakića.

Marsej i Monako se sastaju u nedelju, u poslednjem meču ovog kola. U domaćem timu neizvesno je učešće napadača Brandaa.

Francuska, 8. kolo

Subota, 19:00h:
Nica - Valensijen
Grenobl - Monpelje
Pari Sen Žermen - Nansi
Ren - Okser
Sent Etjen - Bordo
Sošo - Le Man
21:00h Lans - Lion

Nedelja:
17:00h Bulonj - Lil
17:00h Tuluz - Lorijen
21:00h Marsej - Monako

Tabela: Bordo 19 bodova, Lion 17, Monpelje i Marsej 14, Ren, PSŽ i Monako 12, itd.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Francuska: Raspucani Srbi, kraj serije Bordoa

Francuska: Raspucani Srbi, kraj serije Bordoa
4. oktobar 2009.


00011178.jpg


Ni u osmom kolu francuskog prvenstva, Grenobl, naših Ljuboje, Vitakića i Rendulića, nije osetio slast pobede, štaviše, ekipa koju predvodi, verovatno ne još dugo, Mehmet Baždarević, i osmi put je poražena - 2:3.

Ovoga puta, bodove sa stadiona podno Alpa odneo je odlični Monpelje, i to zaslugom još jednog Srbina, kapitena gostiju, Nenada Džodića, dvostrukog strelca na utakmici. Gosti su već posle nepunih 15 minuta vodili rezltatom 2:0 i već tada je sve počelo da „miriše" na novi poeraz Grenobla. Nadu da, ipak, mogu osvojiti bar bod domaćima je vratio Danijel Ljuboja početkom drugog poluvremena, svojim trećim golom u sezoni. Međutim, gosti su posle samo dva minuta vratili „plus dva", jer je ponovo Džodić, bio precizan. Bio je to njegov, takođe, treći pogodak u ovogodišnjem prvenstvu i kojim je Monpelje praktično „overio" pobedu, ali i visoku treću poziciju na tabeli. Grenobl je do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz preko Diuezea u finišu.

Šampion Bordo je, konačno, posle niza od 21 utakmice bez poraza, računajući i minulu sezonu, izgubio! Sent Etjen je iskoristio loš dan Žirondinaca, ali i umor posle duela u Ligi šampiona, i potpuno zasluženo pobedio ekipu Lorana Blana rezultatom 3:1.

Najtrofejni francuski klub je već do isteka pola sata igre imao kapitalnih 2:0, prednost koja je, ispostaviće se, bila nedostižna za goste. doduše, Bordo je u 86. minutu preko Žusija prepolovio prednost Sent Etjena i meč učinio neizvesnim, međutim, sve dileme oko pobednika razrešio je Paje golom u četvrtom minutu nadoknade.

PSŽ je nastavio da posrće. Parižani već četiri kola ne znaju za pobedu, a u ovom kolu razočarali su svoje navijače remijem kod kuće sa Nansijem.

lion.jpg


U poslednjoj utakmici ovog kola Lion je prema očekivanju, kao gost, pobedio Lens rezultatom 2:0, preuzeo vođstvo na tabeli i potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi.

Rezultati i parovi 8. kola:

Grenobl - Monpelje 2:3
(Ljuboja 47, Dieuze 90 - Montano 3, Džodić 13, 50)

Nica - Valensijen 3:2
(Sada 67, Ehouafni 73, Dukortua 77ag - Samasa 40p, Sančez 50)

PSŽ - Nansi 1:1
(Sesenjon 18 - Hađi 13)

Ren - Okser 0:1
(Pedreti 17)

Sent Etjen - Bordo 3:1
(Fernandez 7, Ilan 29, Paje 90+4 - Žusi 68)

Sošo - Le Man 1:0
(Martin 79)

Lens - Lion 0:2
(Govu 6, Kalstrom 78)

Nedelja:

Bulonj - Lil 17:00
Tuluz - Lorijen 17:00
Marsej - Monako 21:00

Tabela:
1 Lion 8 6 2 0 14 5 20
2 Bordo 8 6 1 1 16 6 19
3 Montpelje 8 5 2 1 15 9 17
4 Marsej 7 4 2 1 12 7 14
5 PSŽ 8 3 4 1 13 9 13
6 Ren 8 3 3 2 12 6 12
7 Monako 7 4 0 3 9 8 12
8 Nansi 8 3 2 3 13 11 11
9 Lorijen 7 3 2 2 9 8 11
10 Okser 8 3 2 3 6 7 11
11 Valensijen 8 3 1 4 15 15 10
12 Sent Etjen 8 3 1 4 8 10 10
13 Sošo 8 3 0 5 8 13 9
14 Tuluz 7 2 2 3 7 6 8
15 Bulonj 7 2 2 3 4 8 8
16 Lens 8 2 2 4 8 13 8
17 Nica 8 2 2 4 8 16 8
18 Le Man 8 2 1 5 9 12 7
19 Lil 7 1 3 3 5 9 6
20 Grenobl 8 0 0 8 4 17 0
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Lideri izgubili, Monpelje na vrhu

Lideri izgubili, Monpelje na vrhu
17. oktobar 2009. 22:54

3403342604ada2eef02c8a636908280_big.jpg


Fudbaleri Bordoa i Liona izgubili su u devetom kolu francuske Lige 1, a to je iskoristio Monpelje i novom pobedom se probio na deobu prvog mesta na tabeli.

Šampion Bordo je izgubio na gostovanju u Okseru sa 1:0, dok je Lion poražen na ’Žerlanu’ od Sošoa sa 2:0. Monpelje je bio bolji od Sent Etijena sa 2:1. Marsej je bio ubedljiv protiv Nansija (3:0), a siguran je bio i Valensijen protiv Grenobla (2:0). Pobednika nije bilo na meču Le Man – Bulonj (1:1).


Jedini gol u pobedi Oksera nad ’Žirondincima’ postigao je Birsa u 72. minutu iz penala, dok je beliko iznenađenje Sošao u Lionu delo Fatija i Priva koji su pogađali u 17, odnosno 89. minutu. Od srpskih igrača igrali su Milan Biševac koji je odigrao svih 90. minuta u pobedi Valensijena protiv Grenobla za koji je do 77. minuta igrao Danijel Ljuboja.

U poslednjem meču u subotu Lil i Ren su igrali bez golova iako je domaći tim promašio nekoliko stopostotnih prilika, a u 86. minutu mu je i poništen gol zbog sumljivog ofsajda.

Liga 1, deveto kolo:
Okser – Bordo 1:0 (0:0)
Birsa 72p
Le Man – Bulonj 1:1 (0:0)
Lama 63 – Rober 90
Lion – Sošo 0:2 (0:1)
Fati 17, Priva 89
Monpelje – Sent Etijen 2:1 (0:0)
Ait Fana 54, Kamara 60 – Bergezio 71p
Nansi – Marsej 0:3 (0:1)
Valbuena 5, Brandao 78, Abriel 81
Valensijen – Grenobl 2:0 (2:0)
Samasa 18, Ben Kalifa 24
Lil – Ren 0:0

Nedelja:
Lorien – Nica 17h
Monako – Lens 17h
Tuluz – PSŽ 21h

Izvor: B92
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Tuluz slavio protiv 'Svetaca'

Tuluz slavio protiv 'Svetaca'
18. oktobar 2009. 23:06

Fudbaleri Tuluza pobedili su Pari Sen Žermen 1:0 u derbiju i poslednjem meču devetog kola francuske Lige 1.

Rival Partizana u Ligi Evrope je do pobede protiv 'Svetaca' došao golom Ebonda u 74. minutu, pa je konačno malo pobegao od timova sa dna tabele. Tuluz je trećom pobedom došao do svog devetog boda, dok je PSŽ drugim porazom u sezoni ostao na 13 osvojenih bodova. U nedelju su odigrana još dva meča, a do pobeda su stigli Lorien protiv Nice (4:1) i Monako protiv Lansa (2:0).


Lider na tabeli i dalje je Lion sa 20 bodova ali je njegov poraz u ovom kolu iskoristio drugoplasirani Monpelje koji je takođe skupio 20 bodova. Treći na tabeli je šampion Bordo sa 19, a 'Žirondinci' su takođe poraženi u devetom kolu.

Liga 1, deveto kolo:
Lorien – Nica 4:1 (1:0)
Mvuemba 39, Vahirua 48, Diara 77, Gameiro 89 – Remi 60
Monako – Lans 2:0 (1:0)
Nene 9, 67p
Tuluz – PSŽ 1:0 (0:0)
Ebondo 74

Subota:
Okser – Bordo 1:0 (0:0)
Birsa 72p
Le Man – Bulonj 1:1 (0:0)
Lama 63 – Rober 90
Lion – Sošo 0:2 (0:1)
Fati 17, Priva 89
Monpelje – Sent Etijen 2:1 (0:0)
Ait Fana 54, Kamara 60 – Bergezio 71p
Nansi – Marsej 0:3 (0:1)
Valbuena 5, Brandao 78, Abriel 81
Valensijen – Grenobl 2:0 (2:0)
Samasa 18, Ben Kalifa 24
Lil – Ren 0:0

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zaraza u PSŽ-u? H1N1 odlaže francuski derbi?

Zaraza u PSŽ-u? H1N1 odlaže francuski derbi?
24. oktobar 2009.


00012643.jpg


Veliki derbi 10. kola francuskog fudbalskog prvenstva između Marseja i PSŽ-a, koji je planiran da se odigra u nedelju, mogao bi da se odloži zbog svinjskog gripa.

Naime, sumnja se da je nekoliko fudbalera "svetaca" obolelo od virusa H1N1. Prema izveštaju radija "RMC", rezultati lekarskih testova, koji bi trebalo da daju odgovor da li je reč o običnom ili svinjskom gripu, biće poznati u subotu.

Ludovik Žili je propustio trening u petak zbog simptoma gripa, a slične probleme ostelo je još nekoliko fudbalera.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Liga 1: Debakl Liona, „jubilarac" Grenobla

Liga 1: Debakl Liona, „jubilarac" Grenobla
24. oktobar 2009.


00012677.jpg


Deseto kolo francuskog prvenstva obeležio je debakl Liona u Nici (1:4), novi, „jubilarni" deseti poraz Grenobla, dok se pojedinačno istakao Nene, vođa navale Monaka, koji je, baš kao i u minulom kolu, bio dvostruki strelac i učvrstio se na čelu lista strelaca!

Opijeni slavljem posle velike pobede u Liverpulu, fudbaleri Liona naišli su na „minu" u Nici, mestu gde do danas nisu doživeli poraz sedam sezona. Ipak, ova serija ekipe sa „Žerlana" surovo je prekinuta. Domaći su već u prvih 45minuta stekli opipljivu prednost (2:0) golom Bagajoka, odnosno autogolom Sisoka. U nastavku, Nica, koja se nalazi na 14. poziciji i kojoj je ovo bila tek treća pobeda, ne samo da je uspela da sačuva prednost, već je i uvećala preko Helebika i Remija i potpuno „razbila" goste. Golom Edersona u finišu meča Lion je samo ublažio poraz, drugi uzastopni.

Danijel Ljuboja ponovo je bio strelac za Grenobl, ali je tim baziran podno Alpa, doživeo još jedan, deseti poraz u prvenstvu, ukupno 11 u sezoni, s obzirom da je eliminisan iz takmičenja u kupu. Bolji od ekipe Mehmeda Baždarevića ovoga puta bio je Nansi, iako su domaći vodili od 53. minuta. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da zabeleže bar remi, jer su gosti, prvo autogolom Žemalija izjednačili, a zatim, u finišu, pogotkom Hađija iz penala osvojila ceo plen.

Na krilima sjajnog Nenea, Monako nastavlja da niže pobede. „Kneževi" su zabeležili i sedmu pobedu, četvrtu u poslednjih pet kola, a do nje su došli na gostovanju ekipi Bulonja, novajlije u ligi. Gosti su slavili rezultatom 3:1, a već pomenuti Nene je sa dva gola u 86. i 90. minutu rešio pitanje pobednika i „lansirao" Monako na drugu poziciju, sa bodm zaostatka za vodećim Bordoom.

Šampion, gore pomenuti Bordo, iskoristio je kiks Liona i sa laganih 3:0 sa svog „Šaban Dalma" stadiona ispratio Le Man. Tim Lorana Blana je, tako, prekinuo mini-seriju od dva poraza i vratio se na čelo tabele.

Rezultati i parovi 10. kola:

Bordo - Le Men 3:0
(Ovonoag, Šamak 67, Belion 83)

Bulonj - Monako 1:3
(Blajak 66 - Park 36, Nene 86, 90+2)

Grenobl - Nansi 1:2
(Ljuboja 53 - Žemali 74ag, Hađi 89p)

Nica - Lion 4:1
(Bagajoko 17, Sisoko 40ag, Helebik 69, Remi 74 - Ederson 84)

Sent Etjen - Valensijen 0:2
(Oudel 17, Dokurtua 90+2)

Sošo - Lorijen 1:0
(Perkua 8)

Ren - Monpelje 3:0

Nedelja:

Okser - Lil 17.00
Lens - Tuluz 17.00
Marsej - PSŽ 21.00
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top