FOTO: Policajka Sandra Pap - uz nju su deca bezbedna kod škole

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.576
FOTO: Policajka Sandra Pap - uz nju su deca bezbedna kod škole
Najmlađe Novosađane svakog dana na putu do škole čuvaju policajci, a jedna policajka posebno je pohvaljena od građana.

Izvor: 021


sandrapap1.jpg

Ovi pripadnici policije obavljaju, kao i njihove kolege u drugim jedinicama, vrlo ozbiljan posao, a u opisu im je i jedan od najlepših poslova - rad sa decom. Zbog toga ih mališani obožavaju, ali su omiljeni i među roditeljima.

Tako je 021 kontaktirao jedan roditelj koji je javno pohvalio policajku koja svakog jutra, u svim okolnostima, pazi da deca bezbedno stignu u OŠ "Petefi Šandor" u blizini Novosadskog sajma.

"Kada ugleda decu na pešačkom prelazu, ona zakorači na kolovoz, a vozači kada je vide u uniformi automatski staju. Pre neki dan je pljuštala kiša, a ta žena je uporno stajala na pljusku pazeći da vozila ne povrede decu koja idu u školu. Viđam je svakog jutra i veoma sam joj zahvalan što čuva moje dete i ostalu decu", naveo je ovaj Novosađanin za 021.

sandrapap14.jpg


Policajka o kojoj govori zove se Sandra Pap i dva meseca je policajac za područje OŠ "Petefi Šandor". I ovog jutra je, po kiši, pazila na mališane, a dobila je i pojačanje u vidu kolege iz saobraćajne policije.

sandrapap15.jpg


Jedno toplo "dobro jutro" svaki roditelj koji dovodi dete u školu poželi Sandri. Kako kaže za 021, znaju je i roditelji i deca, a bitnije je da je poznaju mališani jer je sa njima ceo dan i u raznim situacijama.

"Kao policajcu, deca mi se javljaju kad god imaju neki problem, pa čak i ako povrede prst.Znam svako dete u ovoj školi, zaista su divni i uopšte nisu problematični. I sama imam četvoro dece, pa je logično da volim ove male ljude", priča Sandra, koja je na zadatku na pešačkom prelazu bila sve dok zvono nije označilo početak prvog časa. Tada se gužva malo smanjila, deca su bila u klupama, a danas čak i nije bila jaka gužva na drumu.

"Obično bude mnogo veća gužva, pa je potrebno da često intervenišemo. Naravno, lakše je policajcima kada dobiju pojačanje u vidu kolege iz saobraćajne policije, jer se put raščisti mnogo brže i bezbednije", kaže Sandra Pap za 021 i apeluje na roditelje i ostale učesnike u saobraćaju da paze kako voze i gde staju. Tako će saobraćaj biti bezbolan za sve.


Nakon prvog jutarnjeg radnog zadatka, naša sagovornica je požurila da obiđe Školu za osnovno i srednje obrazovanje odraslih "Sveti Sava" na Bulevaru oslobođenja, u kojoj je takođe policajac. Objašnjava za portal 021 da, ako su dve škole teritorijalno blizu, jedan policajac pokriva dve, kako je u njenom slučaju.

Sandra Pap samo je jedna od mnogih policajaca koji štite male Novosađane. Kojem policajcu se vi ujutru javljate?
 
Natrag
Top