Formiranje sadržaja dokumenta u Wordu

Član
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poruka
1
Da odmah poslušam sugestiju o otvaranju teme radi izgrađivanja zajednice;)

Dakle, pišem diplomski i mučim se strašno sa stranicom sadržaj - nikako da sve bude lepo, pa fino, pa RAVNO sa desne strane.....
Sve sam lepo pročitala kako i šta o formiranju sadržaja, i sve to odradim, ALI - u uputstvu za izradu rada mi piše da uvod i zaključak ne smeju biti pod brojem, a kako god da odradim sadržaj po uputstvima, to ne mogu da izbegnem. A ako ne formiram sadržaj iz Worda, nego u formi slobodnog kucanja, desna strana neće da stoji mirno pa nikako.
Pročitala sam na nekom forumu uputstva sa Tab, ali nisu mi baš najjasnija - pronađem i taj prozor, i stavim granicu s desna da bude 2.5cm, ali to prosto ne funkcioniše (čitaj: ne umem to da odradim kako treba).

Ako neko bude tako ljubazan da mi pomogne i nauči me, bila bih mu veoma zahvalna:)

A uzgred i da pohvalim forum, jaaaako pozitivan i ok, drago mi je što sam ga našla.

Član
Učlanjen(a)
11.12.2009
Poruka
110
Nekada davno, kada sam ponešto i kuckao u Wordu, za sadržaj, tako kako tebi treba, koristio sam tabelu sa dve kolone. U levoj koloni su bili naslovi poglavlja, podnaslovi i sl, a u desnoj su bili brojevi, svi lepo poravnati po želji.
Podnaslove možeš da uvlačiš sa <shift> + <tab>, tako da budu u istoj liniji.
Kako se to radi iz worda, automatski, zaboravio sam, ali se nadam da će ti ovaj mali trik poslužiti svrsi.

Član
Učlanjen(a)
30.05.2010
Poruka
9
Da odmah poslušam sugestiju o otvaranju teme radi izgrađivanja zajednice;)

Dakle, pišem diplomski i mučim se strašno sa stranicom sadržaj - nikako da sve bude lepo, pa fino, pa RAVNO sa desne strane.....
Sve sam lepo pročitala kako i šta o formiranju sadržaja, i sve to odradim, ALI - u uputstvu za izradu rada mi piše da uvod i zaključak ne smeju biti pod brojem, a kako god da odradim sadržaj po uputstvima, to ne mogu da izbegnem.

Ako ovo može pomoći:Klikni ovdje

Poslednja izmena:
Natrag