Formirana Nacionalna škola boksa

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Formirana Nacionalna škola boksa
[/h] Izvor. B92, Tanjug | MN


Direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Požderac i najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin potpisali su ugovor o formiranju Nacionalne škole boksa.

2995316224f5600e18721e941185721_orig.jpg


"Drago mi je što će ova škola da krene sa radom, jer nam je cilj omasovljavanje i približavanje boksa mladima u Srbiji. Idejni tvorci su naši bivši šampioni Ljubiša Simić i Dragan Vasiljević, a cilj nam je da iz kvantiteta dođemo do kvalitetnih boksera", rekao je Borovčanin, koji će raditi na promociji škole.
Pozderac je dodao da se boks na velika vrata vraća u srpski sport i izrazio zadovoljstvo će je Zavod u mogućnosti da "otvori vrata" mladim talentima.

"Ovo je ideja Bokserskog saveza i naših šampiona, a Zavod ima sve uslove i kapacitet da im pruži sjajnu priliku za rad. Ideja nam je da budemo prisutni u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu", istakao je Požderac.

Predsednik BS Velizar Đerić podsetio je da će srpski boks u Londonu posle 12 godina ponovo imati predstavnika na Olimpijskim igrama.

"Nijednoj od bivših jugoslovenskih republika to nije uspelo, što je dokaz da se boks vraća na svoje mesto u Srbiji. Savez će finansijski pomoći koliko može, a očekujemo i pomoć lokalnih samopuprava."

Legendarni bokser i trener Dragan Vasiljević izjavio je da je najveća želja inicijatora ove ideje da podigne sve bokserske centre u Srbiji.

"Ova ideja se stvarala mesecima, dugo smo čekali i konačno smo ostvarili cilj".

Nacionalna škola boksa odmah počinje sa radom, a ono što je veoma važno jeste da je besplatna.




 
Natrag
Top