"Ford kuga": otvaranje prtljažnika - nogom!

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Ford kuga": otvaranje prtljažnika - nogom!










Izvor:
Blic.rs







Koliko puta vam se dogodilo da stanete pred prtljažnikom vašeg automobila noseći pune ruke tereta, ne znajući kako da dosegnete ključ a, čak i ako to uspete, nemate ideju na koji način da otvorite "gepek"? Ford je na novoj "kugi" predstavio svoje rešenje problema mnogih, tako što je budućim korisnicima ovog "krosovera" ponudio mogućnost otvaranja - nogom!



221201_frdtailgate03_f.jpg




Naime, sistem senzora koji se nudi kao opcija, omogućava prepoznavanje ključa vlasnika po principu "hends-fri" tehnologije i, kada se njegovim prilaskom automobil otključa, aktivira se i sistem za otvaranje prtljažnika, koji spremno čeka na komandu. Ona se zadaje laganim njihanjem stopala ispod zadnjeg branika gde senzori potom otključavaju "gepek" i podižu peta vrata. Po odlaganju tereta, moguće je zatvoriti prtljažnik na identičan način.



221200_fordkuga004_f.jpg




"Ford kuga" donosi i brojne druge invacije koje će korisnicima omogućiti lakše korišćenje ovog vozila, kao što je skalapanje zadnjih sedišta jednostvanim pritiskom na dugme čime se oslobađa veliki prtljažni prostor koji je, inače, u svojoj osnovnoj veličini za 82 litre veći nego u prethodnoj verziji modela.

"Kuga" predstavlja i sisteme pomoći vozaču, kao što je "parking asistencija" i detekcija objekta ili vozila u slepom uglu, a na raspolaganju će biti i "pametni" pogon na svim točkovima koji u deliću sekunde prepoznaje vrstu podloge kojom prolaze točkovi i raspoređuje silu na njima obezbeđujući u svakom trenutku idelano upravljanje i trakciju.

U ponudi motora naći će se popularni dvolitarski TDCi snaga 140 i 163 KS kao i benzinac "1.6 ekobust". Na evropskom tržištu "kuga" će se naći krajem 2012. godine.





 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top