Šta je novo?

"Folksvagen" opozvao oko 168.000 kola

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
"Folksvagen" opozvao oko 168.000 kola
"Folksvagen" je opozvao oko 168.000 "Audi" i VW modela sa dizel motorom zbog kvara na sistemu ubrizgavanja goriva koji može da dovede do izlivanja goriva i mogućeg izbijanja požara.

v219936p0.jpgNa tehnički pregled pozvani su sedan i vagon verzija "džete" i "golf" za 2010. godinu. Među opozvanim vozilima nalaze se modeli "audi A3", kao i automobili sa dizel motorom zapremine 2,0 litara, saopštila je američka Nacionalna uprava za bezbenost na putevima (NHTSA).

VW, u dokumentu koji je podnet nadležnim organima, precizira da naprsnuće može da se dogodi na sistemu ubrizgavanja i da dovede do izlivanja goriva, ali da do sada nije bilo incidenata niti povreda izavanih tim problemom.

Na jednom broju VW dizel motora, vibracije izazvane sistemom ubrizgavanja goriva mogu da "generišu stres koji eventualno može da dovede do pukotina u liniji ubrizgavanja vozila", navodi se u dokumentu dostavljenom NHTSA.

"Folksvagen" će zameniti sistem ubrizgavanja goriva na jednom broju modela i ugraditi zaštitnike kako bi se smanjile vibracije u svim ugroženim vozilima. Servis će biti obavljen besplatno.

Nemačka kompanije je počela da istražuje problem marta 2010. godine posle izveštaja o izlivanju goriva.

Tehnički pregled opozvanih vozila počeće u novembru. Opoziv se odnosi na oko 161.000 "golf" i "džeta" modela, i na nešto više od 7.000 modela "audi A3".

Početkom ove sedmice "Folksvagen" je saopštio da je oko 22 odsto VW modela prodatih u SAD prošlog meseca bilo sa dizel motorima.

(Tanjug)
 
Top