FK Željezničar Sarajevo

Član
Učlanjen(a)
02.07.2010
Poruka
2
na ovu temu mozete postavlajti pitanja na temu iskljucivo sto se tice zelje pozzsmile3
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Željo proslavio 90 godina: Dinamo gostovao na Grbavici

Fudbaleri zagrebačkog Dinama uveličali su proslavu jubileja 90. godina postojanja FK Željezničar i odigrali prijateljski meč u Sarajevu pred oko sedam hiljada navijača. Duel timova, kojima je zajednička plava boja, završen je bez pobednika (2:2).
Strelci za Želju bili su Zeba i Višća, a za "modre" Palić i Brezovec.

00047810.jpg


- Zahvaljujem se gospodi iz Dinama, pre svih Mamiću i Halilhodžiću, koji su prihvatili da dođu na Grbavicu. O rezultatu ne bih preterano govorio. Oni su igrali sa skoro B ekipom, a mi sa najjačim timom, s tim da nismo mogli tući, osim Ćuluma kojem ne možeš objasniti da ne udara. Ipak, najvažnije je da je sve prošlo kako treba - rekao je trener Željezničara Amar Osim.

I trener Dinama, Vahid Halihodžić, bio je zadovoljan onime što je video na Grbavici danas, od utakmice do publike.
- Odigrali smo utakmicu u kojoj su mogli uživati navijači, u finom ambijentu. Čestitao bih svojima na borbenoj igri, a posebno publici koja bila fenomenalna sa čisto sportskim izražajem. U prvom delu gledaoci su videli četiri evrogola. Malo je u nekim trenucima sve prelazilo granicu korektnosti, ali to ne treba previše naglašavati, jer se sve dešavalo u žaru borbe - rekao je posle meča trener Dinama Vahid halilhodžić.

Iz Željezničara su najvili da će do kraja godine u Sarajevu gostovati i neko od turskih velikana: Bešiktatš, Galatasaraj ili Fenerbahče.


(sportal.rs)
 
Natrag
Top