FK Vojvodina Novi Sad

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stepanović: ''Ne bežimo od uloge favorita na Banovom brdu''

Stepanović: ''Ne bežimo od uloge favorita na Banovom brdu''
29. avgust 2009.

stepanovic-veca5647020090820064657.jpg

Trener Vojvodine pred današnje gostovanje svom bivšem klubu, Čukaričkom, istakao da je njegov tim bolji i znatno uigraniji od Čukaričana, koji su kasno formirali ekipu.

Vojvodina je u novom šampionatu krenula po planu. Dve pobede u prva dva kola, ali igra u drugom kolu protiv Metalca nije bila ohrabrujuća, pa trener Stepanović očekuje danas od svojih igrača da poprave utisak i ostvare novu pobedu.

Protivnik je Čukarički, koji je imao dosta problema tokom leta, ali se pred sam početak sezone koliko-toliko konsolidovao.

''Imamo imperativ u današnjem meču da ostvarimo treću uzastopnu pobedu, ali to ne treba da nam predstavlja opterećenje, već dodatni motiv. Ne bežimo od uloge favorita. Znatno smo uigraniji od Čukaričkog, koji je kasno formirana ekipa, imamo bolje individualce, pa smatram da bismo i sa 80 odsto mogućnosti mogli do pobede na Banovom brdu'', optimista je Stepanović.

I njegov kolega na klupi domaćih Srđan Vasiljević se slaže da su Novoisađani favoriti, da Stepanoivić odlično poznaje prilike u Čukaričkom, ali je izrazio i nadu da bi njegov podmlađeni tim mogao da iznenadi iskusnijeg rivala.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Đurovski:"Hvala Mrđi za asistenciju"

Đurovski:"Hvala Mrđi za asistenciju"
31. avgust 2009.

mario-djurovski-veca5950020090831041954.jpg

Strelac trećeg gola za Vojvodinu u duelu sa Čukaričkim zahvalan Draganu Mrđi na asistenciji koja se retko viđa. Mrđina "štika" bila je neverovatna, kaže Mario Đurovski.
Vojvodina je prošetala Banovim Brdom i sasvim zasluženo zaposela prvo mesto Jelen Superlige. Vodeći gol Novosađana delo je tandema Đurovski – Mrđa, a isti igrači zapečatili su sudbinu "brđana", samo je ovoga puta Mrđa bio asistent.

Treći gol Vojvodina je postigla nakon jedne polukontre u kojoj je Mrđa primio loptu u šesnaestercu i fantastičnom asistencijom, koju je izveo petom, pronašao Đurovskog na drugoj stativi.

"Mrđa mi je na pravi način zahvalio na asistenciji kod prvog pogotka. Ono što je uradio prava je majstorija. Njegova "štikla" iz nemoguće situacije pokazuje da on nije samo golgeter već i veoma vešt asistent", kaže Mario Đurovski.

Vojvodinu posle pauze očekuje serija težih utakmica, a započinju je protiv Smedereva u Novom Sadu. Potom idu Partizanu, a u šestom kolu dočekuju Crvenu zvezdu.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stepanović: "Disciplina pre svega"

Stepanović: "Disciplina pre svega"
31. avgust 2009. 23:36

4960308284a9c424333d58991390675_big.jpg

Posle tri kola Jelen Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine usamljeni su na vrhu tabele i tako će biti bar naredne dve nedelje.

"Insistiram na igri i kroz nju tražim rezultat. Jer, kada izgubiš igru, dolazi do panike. Takođe, pojedinim igračima dokazao sam da je povratak u elitnu formu moguć samo ako imaju želju i viziju i ako rade maksimalno da igraju u oba pravca i da vrše presiju. Sve je zasnovano na disciplini, i to do detalja", rekao je trener Vojvodine Dragoslav Stepanović.

Novosađani su savladali Hajduk, Metalac i Čukarički, postigli sedam, a primili jedan gol. Iako su imali povoljan raspored na početku domaćeg prvenstva, trener novosadskih "crveno-belih" kaže da je ekipa bila pod pritiskom.

"Zna se da naši rivali nisu imali šta da izgube, s obzirom na to da se zna da Vojvodina, pored „večitih“ mora, jednostavno, stalno da pobeđuje. Na to sam takođe upozoravao igrače i to smo pošteno odradili. U Kuli, recimo, video sam posebnu želju kada smo ostali s igračem manje na terenu, a ni govora nije bilo o sistemu „jao, šta ćemo sada“. Metalac smo dobili na našem terenu malo teže, slabijom našom igrom, a na Banovom brdu ponovo dobra igra i stari kolosek", izjavio je Stepanović.

Iskusni stručnjak rekao je da od igrača, pre svega, zahteva disciplinu.

"I na terenu i van njega. To je delo našeg predsednika Butorovića i moja velika želja da se igrači ponašaju maksimalno profesionalno. Dakle, sve sitnice, koje inače čine život, od trenerke, dresa, kašnjenja na trening, ručak, sastanak... Toga nema. To smo iskorenili i to nam mnogo znači, jer se ogledalo vidi na terenu", izjavio je Stepanović.

Izvor: B92, Večernje novosti

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Vojvodina ubedljiva u test meču

Vojvodina ubedljiva u test meču
9. septembar 2009. 13:39

11474461654aa7940abac52055882312_big.jpg

Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali Rudar rezultatom 9:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu proslave 90 godina postojanja kluba iz Vrdnika.

Golove za Novosađane postigli su Maksimović u 6, Lakić u 7, Babić u 15, Mitošević 48, Hucišvili u 51. i 59, Smiljanić u 64, Sekulić u 85. i Miščević u 87. minutu. Ekipa Dragoslava Stepanovića iskoristila je pauzu u Jelen Superligi Srbije da odigra pripremni meč sa ekipom koja se takmiči u opštinskoj ligi Ruma – Irig.

Rudar - Vojvodina 0:9 (0:3)

Rudar: Savić, Božić, Ležakov, К. Travica, Jović, Mitrović, Ninković, Gravara, Marinković, Stričević, М. Bojić. Igrali su još: Ivanušić, Lj. Bojić, L. Bojić, Trivunčić, Gerberc, Urošević, Ljuboja, Breško, Miličević, S. Travica.

Vojvodina: Ristić, Lakić, Gvozdenović, Karan, Kovačević, Pleč, Tumbasević, Smiljanić, Babić, Maksimović, Hucišvili. Igrali su još: Perić, Medojević, Šušnjar, Sekulić, Mitošević, Zeljko, Bečelić, Miščević, Mihajlović и Džajić.

Izvor: B92

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stepanović: "Nismo još prvaci"

Stepanović: "Nismo još prvaci"
12. septembar 2009. 09:57

5112047604aab5478ba6d9509288321_big.jpg

Fudbaleri novosadske Vojvodine dočekuju u nedelju od 16.30 časova Smederevo u četvrtom kolu Jelen Superlige Srbije.

Ekipa Dragoslava Stepanovića za sada ima stoprocentan učinak i deli prvo mesto na tabeli sa OFK Beogradom koji je takođe bez poraza. „Oni su vešto balansirana ekipa u svim linijama tima, inače idealno postavljenim, s tim što, čini mi se, napad deluje najubedljivije. "Isekao" sam neke video zapise sa utakmice Smederevaca sa Metalcem i moji igrači će videti pojedine situacije“, kaže Stepanović.

Iskusni trener upozorava da bi Novosađani trebalo da prevaziđu, kako kaže, kuloarske priče i tapšanja po ramenu po sistemu "vi ste već šampioni, bićete prvaci".

„To je najgora moguća varijanta i moramo da je prevaziđemo. U svaki meč moramo da ulazimo kao da je odlučujući i samo po tom modelu možemo da napravimo ono što od nas očekuju navijači i prijatelji kluba. Smederevci će pokušati da nam podmetnu nogu. Znaju nas, kao i činjenicu da mnogo toga zavisi od dnevne forme i raspoloženja. Imaju opasnog Ćerana, igrača koji sve radi kao kompjuter. On će voditi ekipu koja želi da nam prekine seriju koja je, istina kratka zasad, ali smo na nju ponosni. Nama je značajno da je nastavimo i dočekamo dva derbija zaredom sa "večitima" u dobrom ritmu i atmosferi“, izjavio je Stepanović.

Izvor: B92, Večernje novosti

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Razgovor Stepanovića i Aleksića

Razgovor Stepanovića i Aleksića
22. septembar 2009. 12:19

9445317044ab8a4a02b133319115067_big.jpg

Trener Vojvodine Dragoslav Stepanović izjavio je da planira da u utorak razgovara sa fudbalerom novosadskog kluba Danijelom Aleksićem.

Prema rečima Stepanovića povod za razgovor je ponašanje mladog reprezentativca Srbije na utakmici sa Partizanom kada je ustao sa klupe za rezervne igrače i napustio stadion, prenosi „Sportski žurnal“.

„U ovakvim situacijam najbolje je da se razgovara kada se glave ohlade. Zato ću sa tek u utorak od Aleksića tražiti da objasni svoj postupak. Posle toga, kada čujem njegovu verziju i vidim šta zapravo hoće, doneću odluku“, rekao je Stepanović.

Stepanović je, takođe, napomenuo da je njegov tim protiv aktuelnog šampiona imao mnogo problema u ofanzivnom delu i da zato nije bilo prostora za Aleksića, ali je dodao i da nije zadovoljan radom i ponašanjem mladog fudbalera.

„Ne razumem Aleksićeve čudne reakcije, ne sviđa mi se ni kako trenira. Skrenuo sam mu pažnju na to. On je iz različitih razloga dosta odsustvovao i dužan je da to nadoknadi kako bi bio spreman da na terenu pruži ono što se od njega očekuje“, naglasio je trener novosadskih crveno-belih.

Svoju stranu sukoba sa Stepanovićem ima i Aleksić, koji je u izjavi za „Sportski žurnal“ rekao da je šokiran postupcima trenera i kluba.

„Bio sam šokiran. Suze su mi krenule. Jednostavno, nisam imao snage da i dalje sedim na klupi, zato sam i otišao“, rekao je Aleksić, „Nemam reči. U Vojvodini svi imaju prednost u odnosu na mene, a ne znam razlog zašto je to tako

Izvor: B92, Sportski žurnal

Natrag