FK Radnički Niš

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
12.04.2012. [h=1]Radnički spreman za Mladost iz Lučana[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti

490x370_petar-mitic.jpg
Petar Mitić veruje u pobedu; foto: Ivan Mančić

U 24. kolu Prve lige fudbaleri Radničkog dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana. Meč je zakazan za subotu, 14. aprila od 16h na stadionu na Delijskom Visu.
Nedelju dana pauze koju su fudbaleri Radničkog nenadano dobili zbog odlaganja utakmice sa Teleoptikom, iskoristili su za što bolju pripremu za nastavak sezone.

- Odložen meč nam je dao šansu da povežemo više dana u maksimalnom radu. U klubu sam dve nedelje, igrači se polako adaptiraju i to počinje da daje rezultate. To mi je i cilj, da pokažemo kvalitet zahvaljujući kojem smo na čelnoj poziciji - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.
Prilika da se napredak u zajedničkom radu biće u subotu, kada na Delijski Vis stiže Maldost iz Lučana koja je na desetom mestu i sa 31 bodom trenutno ne brine o opstanku.
- Imamo neugodnog protivnika kog treba da ispoštujemo maksimalno. Pokušaćemo da ga iznenadimo i tako iz nedelje u nedelju dođemo do ostvarivanja cilja koji želimo - dodao je Ilić.
Zbog povreda ekipa opet neće biti kompletna, ali raduje povratak na treninge jednog od važnijih igrača prošle polusezone Bratislava Pejčića.
- Pejčić je uspeo da odradi trening pod punim pritiskom. To me ohrabruje jer on ima karakter igrača koji nam je potreban. Napravio je veliku pauzu pa treba polako da se uključi u proces. Marko Mančić i dalje ne može da igra zbog povrede primicača. Aleksandar Simov čeka operaciju koja je neophodna - istakao je Aleksandar Ilić.
Ko god da dobije šasnu, iskoristiće je na najbolji način.
- Imamo dosta problema, ali se igrači polako vraćaju. Ko god da izađe na teren, daće svoj maskimum. Uz angažovanu igru i naviječe, možemo da se učvrstimo na prvoj poziciji - rekao je Nikola Stefanović, igrač niškog tima.
U prvom delu sezone Radnički je slavio u Lučanima rezultatom 3:2 golovima Aleksandra Jovanovića, Ivana Pejčića i Marka Mančića.
- Neće nam biti lako, ali imali smo desetak dana da se pripremimo. Nadam se da ćemo se u narednim utakmicama ozbiljno približiti ostvarenju cilja - rekao je Petar Mitić, fudbaler Radničkog.
Radnički je i dalje prvi na tabeli sa 45 bodova i utakmicom manje od Donjeg Srema koji ima 3 boda manje nego niški tim.
Bilo je najavljeno da će konferenciji prisustvovati i predsednik Upravnog odbora Slavoljub Vlajković, ali je on hitno po pozivu morao da ode u Beograd.
Navijači Radničkog Meraklije neće organizovano ići na utakmicu i navijati zbog verskog praznika Uskrsa.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Radnički remizirao sa Lučanima

14.04.2012. [h=1]Radnički remizirao sa Lučanima[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti

490x370_bojan-stamenkovic-radnicki.jpg
foto: Ivan Mančić



Fudbaleri Radničkog odigrali su 1:1 protiv Mladosti u Nišu, ali zadržali prvu pozciju sa 4 boda prednosti. Sinđelić poražen u Inđiji rezultatom 1:0.



Niški Radnički nije uspeo da upiše novi pobedu na svom stadionu. Domaći fudbaleri su poveli u 7. minutu golom Ivana Pječića nakon centrašuta Čedomira Paunovića sa desne strane. U nastavku meča Radnički je pokušavao da dođe do gola gostiju, ali nije uspevao da postigne još neki gol. U 19. minutu Grujičić iz Mladosti je pokušao da postigne direktan gol iz slobodnog udarca, ali je Zoran Vasković odbranio.
U 28. minutu Jeremić je imao šansu da izjednači, ali je opet Vasković imao uspešnu intervenciju. Ipak, u 42. minutu Vasković je prvo odbio udarac Grujičića, a na odbijenu loptu natrčao je Bojić koji je doneo izjednačenje, bod ekipi iz Lučana i tako postavio konačan rezultat.
I nakon pauze domaći su pokušavali da postignu gol, ali Bojan Đorđević i Čedomir Paunović nisu bili precizni. U 64. minutu Ivan Milenković je izveo slobodan udarac, ali je lota otišla preko prečke.
U samom finišu meča niški fudbaleri su ređali šanse, ali nijednu nisu umeli da realizuju i sa 46 bodova ostaju na prvoj poziciji i nakon 24. kola. Porazom Donjeg Srema od Napretka Radnički ima priliku da uveća prednost nad drugoplasiranim u zaostalom meču sa Teleoptikom.

RADNIČKI: Zoran Vasković, Bojan Đorđević, Bojan Dojkić, Aleksandar Petrović, Zoran Pešić, Aleksandar Jovanović, Bojan Stamenković, Čedomir Paunović, Ivan Milenković, Nikola Stefanović, Ivan Pejčić.
MLADOST LUČANE: Damir drinić, Đorđe Lazović, Bogdan Milošević, Nemanja Milunović, Vladan Spasojević, Nemanja Stojanović, Radojica Vasić, Ivan Tomić, Vladimir Grujičić, Slaviša Jeremić, Petar Bojić.
Stadion: Delijski Vis
Sudija: Vlado Glođović
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički gostuje Teleoptiku u zaostalom meču[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti http://www.juznevesti.com/Nis.sr.html

490x370_Ivan-pejcic-gol-mladost-lucani.jpg
foto: Bratslav Stevanović

Fudbaleri Radničkog gostuju u sredu, 18. aprila od 16h ekipi Teleoptika u zaostalom meču 23. kola Prve lige. Niški tim pobedom bi imao 7 bodova prednosti u odnosu na Donji Srem.
U toku 15 dana fudbaleri Radničkog odigraće 4 utakmice, od toga 2 sa drugoplasiranom i trećeplasiranom ekipom na tabeli Prve lige. U subotu je Radnički odigrao 1:1 sa Mladosti iz Lučana, a sutra ga čeka zaostali meč 23. kola sa ekipom Teleoptika.
Taj meč je trebalo da bude odigran 7. aprila, ali je odložen zbog bolesti desetine igrača Teleoptika. Iako je uprava Radničkog pokušala da odloži susret zbog zgusnutog rasporeda, ipak lider Prve lige je danas krenuo u Beograd, gde će sutra od 16h igrati protiv Teleoptika.

- Nerešen rezultat bi nam bio dobar, a sve iznad toga je fenomenalno. To je neko moje razmišljanje. Nismo imali mnogo vremena da se pripremimo, ali spremni dočekujemo meč - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.
U konkurenciju za tim vraća se Marko Mančić nakon povrede, dok je Bratislav Pejčić krenuo sa treninzima, ali još ne može da pomogne ekipi. Na terenu sutra neće biti Aleksandra Jovanovića zbog žutih kartona, a ni Aleksandra Simova zbog povrede.
- Teleoptik je mlada ekipa, perspektivna. Imaju talentovane pojedince, dosta brzo igraju - rekao je Ilić.
Jesenas na Delijskom Visu Radnički je pobedio rezultatom 1:0 golom Marka Mančića u 56. minutu.
Radnički trenutno ima 46 bodova, a Donji Srem 42. Ako Real sa Nišave zabeleži 15. pobedu u sezoni uvećaće prednost na 7 bodova u odnosu na ekipu iz Pećinaca kojoj gostuje u subotu, 21. aprila.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički remizirao sa Teleoptikom[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti, Srpski fudbal http://www.juznevesti.com/Nis.sr.html

490x370_radnicki-ivan-pejcic-paunovic.jpg
Ivan Pejčić, strelac prvog gola za Radnički; foto: Ivan Mančić

Fudbaleri Radničkog odigrali su 4:4 (2:2) sa Teleoptikom u Zemunu u zaostalom meču 23. kola. Radnički sada ima 5 bodova prednosti u odnosu na Donji Srem kom gostuju u subotu.
Golom Aškovskog u poslednjim trenucima meča Teleoptik je izjednačio protiv Radničkog i osvojio bod u duelu sa liderom Prve lige. Uslovi na terenu u Zemunu su bili daleko od idealnih jer je kiša padala od prepodneva, ali Radnički nije uspeo da sačuva prednost od 4:3 koju je stekao u 60. minutu pogotkom Zorana Pešića koji je postigao gol glavom.
Teleoptik je poveo u 27. minutu golom Miloša Jojića nakon slobodnog udarca. Dva minuta kasnije Ivan Pejčić je izjednačio na 1:1 koji je šutirao sa desne strane u šesnaestercu Teleoptika.
Radnički je poveo sa 2:1 u 38. minutu kada je Jovan Jovanović iskoristio grešku u odbrani domaćih i sa 5 metara savladao golmana Filipovića. U 43. minutu Teleoptik je izjednačio golom Petrovića.
Nišlije su opet povele pošto je u 50. minutu Predrag Stamenković najbolje iskoristio gužvu u šesnaestercu Teleoptika. Teleoptik je opet izjednačio i to samo 2 minuta kasnije golom Mitrovića.
U 60. minutu Pešić treći put na meču donosi prednost Radničkom, ali bod za Zemunce donosi Aškovski.
Nakon meča trener Radničkog Aleksandar Ilić je bio nezadovoljan.
- Dosta grešaka smo imali. Današnji rezultat je otvorio neka nova razmišljanja. Imamo nesigurnost. Da daš 4 gola u gostima i da odigraš nerešeno, to nisam video. Iznenađen sam - rekao je Ilić nakon meča.
Radnički nakon 24 kola ima 47 bodova i trenutno ima 5 bodova više od Donjeg Srema kom gostuje u subotu, 21. aprila.

TELEOPTIK: Filipović, Živković, Popara, Ljujić, Marković, Petrović, Mitrović, Jojić, Milovanović (Ivković), Crnoglavac, Aškovski
RADNIČKI: Vasković, Đorđević, Pešić, Dojkić, Petrović, B. Stamenković, P. Stamenković, Milenković, Jovanović, Mančić, Pejčić.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
18:45, 26.04.2012.
[h=1]Fudbal: Radnički gostuje Slogi[/h]
Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti
490x370_fk-radnicki-4.jpg

U petoj utakmici koju igraju za 15 dana fudbaleri Radničkog gostuju trećeplasiranoj Slogi u Kraljevu u nedelju, 19. aprila od 16:30h.
Težak raspored za niške fudbalere u aprilu. U nedelju će odigrati petu utakmicu za samo 15 dana i to sa još jednom ekipom iz vrha. Posle tri remija Nišlije su zabeležile pobedu nad Novim Sadom u poslednjim trenucima meča golom Bojana Stamenkovića.
- Zadnja utakmica pokazala je napredak u igri. Lakše dolazimo do gola, pa zasluženo zadržavamo prednost u odnosu na rivale. Očekuje nas još dosta neizvesnih utakmica, ali imamo kvalitet da se odupremo svim izazovima - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.
Sledeći protivnik je Sloga iz Kraljeva koja je u prethodna dva meča remizirala sa Banatom i izgubila od Napretka.
- Ova utakmica spada u onu grupu teških. Bitno je da unapredimo igru, sačuvamo prednost u odnosu na Donji Srem. To možemo kvalitetnom igrom - dodao jeAleksandar Ilić.
Problemi sa sastavom su i dalje prisutni, a trojica igrača neće biti u konkurenciji zbog parnih kartona.
- Teška je situacija. Zoran Pešić, Predrag i BojanStamenković neće igrati zbog kartona, a BojanDojkić ima ozbiljnu povredu zadnje lože. Bratislav Pejčić i Aleksandar Simov imaju ozbiljne povrede i nećemo moći na njih još da računamo - istakao je Ilić.
Poslednji put Radnički je u gostima slavio u Lazarevcu kada je pobedio Kolubaru rezultatom 1:0. Utakmica u Kraljevu je prilika da prekine taj niz i tako nastavi put ka Superligi.

 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
29.04.2012. [h=1]Radnički poražen od Sloge[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti

490x370_ivan-pejcic-radnicki-2.jpg
Ivan Pejčić; foto: Ivan Mančić

Fudbaleri Radničkog poraženi su u Kraljevu rezultatom 1:0 golom iz penala Dmitrovića u 89. minutu. Niški igrači protestvovali zbog neisplaćenih zarada sedenjem na terenu.
Radnički je u Kraljevu pretrpeo šesti poraz u sezoni, drugi ove polusezone nakon poraza u Somboru od imenjaka. Sloga je slavila pogodkom iz penala u 88 minutu nakon prekšraja nad Janićijevićem. Precizan sa "bele tačke" bio je Boban Dmitrović.
Niški fudbaleri su imali prilike da iz Kraljeva dođu neporaženi, ali nisu iskoristili svoje šanse.
- Igrali su dosta umorno, verovatno ih je težak raspored dotukao. Realan rezultat bi bio 0:0. Mislim da smo bili fizički sposobniji da ne bi ovako izgledalo. Sada nam sledi duel sa Mladenovcem, imamo nedelju dana da se odmorimo i spremimo - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.
Radnički ostaje na prvoj poziciji sa 2 boda više od Donjeg Srema.
- Sledi nam ozbiljna borba, ima još 7 kola do kraja - rekao je Ilić.

[h=2]Protest zbog dugovanja[/h]Igrači su na početku meča, nakon sudijinog zvižduka, 50 sekundi sedeli na terenu u znak protesta zbog neisplaćenih zarada.Na ovaj način pokušali su da apeluju na upravu zbog neizmirenih dugovanja.
- Ceo tim se složio da stavimo do znanja da smo sami jer rukovodstvo ne želi da razgovara sa nama. Obećavali su da će nam isplatiti dugovanja, ali toga nije bilo. Ovo je samo najava sledećih koraka - rekao je Zoran Vasković, kapiten Radničkog.
Predsednik Upravnog odbora radničkog Slavoljub Vlajković odbacuje ove reči.
- To nije tačno. Duguju im se ugovorne obaveze, ali će to biti isplaćeno do kraja sezone. Isplaćuju im se redovno plate, sutra će biti plata. Kako su igrali, pitanje je da li smo preterali u plaćanju. Nisu tražili razgovor, a nekorektno je ovo ponašanje. Izgleda da su nezreli za viši rang i kao da su se uplašili od Superlige - rekao je Vlajković.
Radnički naredni meč igra na Delijskom Visu 5. maja kada dočekuje Mladenovac.

SLOGA: Nastić, Mladenović, Milovanović, Miletić, Radosavljević, Dmitrović, Gobeljić, Rovčanin, Drinić, Janićijević, Đorđević.
RADNIČKI: Vasković, Đorđević, M. Petrović, A. Petrović, N. Stamenković, A. Jovanović, Milenković, Popović, I. Pejčić, J. Jovanović, Mančić.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Igrači Radničkog sedeli na terenu

[h=1]Igrači Radničkog sedeli na terenu
[/h] Izvor. B92, Južne vesti, fcradnicki-nis.com | AK


Fudbaleri niškog Radničkog su na početku utakmice u Kraljevu protiv Sloge u ponedeljak seli na teren i na taj način izrazili protest zbog neisplaćenih zarada.

15663184664fa01f27b5fae226535115_orig.jpg

juznevesti.com
"Najavom protesta smo hteli da skrenemo pažnju javnosti da smo nezadovoljni odnosom ljudi iz kluba jer smo ponašanjem, zalaganjem i mestom na tabeli zaslužili bolji tretman. U ovom trenutku nam duguju plate za mart i april, 3 kirije, ugovorne obaveze i poslednji ciklus premija", pročitao je iz saopštenja Zoran Vasković, kapiten Radničkog.
Ukoliko se Nišlije plasiraju u Jelen Superligu, a igrači i dalje ne budu zadovoljni radom uprave, nevolje po Radnički će biti samo veće s obzirom da takmičenje u JSL zahteva bolju organizovanost.

Igrači su istakli da su dobili najavu da će do srede obaviti razgovor sa upravom i da će postići dogovor da se isplate neka dugovanja.

"Ovo je protest do srede, očekujemo da imamo sastanak sa upravom i da definišemo dalji odnos sa njima. Imamo dva dana slobodno zbog praznika i od srede ćemo imati treninge", rekao je Vasković ispred igrača.


Pre konferencije igrači su imali sastanak sa trenerom Aleksandrom Ilićem koji im je preneo stav uprave da treba da održe sastanak na kom će biti definisan tok isplate.

"Zahvalili bismo se navijačima i sportskoj javnosti na podršci i ovim gestom želimo da skrenemo pažnju ljudima u klubu da se uradi nešto jer je poslednji čas da se nešto desi da bi na miru uspešno završili sezonu", stoji u saopštenju igrača.

Predsednik Upravnog odbora Radničkog Slavoljub Vlajković rekao je za najčitaniji regionalni portal "Južne vesti" da se igračima duguju ugovorne obaveze, ali će to biti isplaćeno do kraja sezone. Vlajković je dodao da se plate redovno isplaćuju.

"Mislim da klub malo zaostaje za nama. Mi jurimo Superligu, idemo ka tome. Ne mogu reći da uprava ne čini sve. Radnički je letos počeo od -30, sada su sveli na nulu. Mi smo ti na koje treba da se obrati pažnja, uvodimo Radnički u istoriju posle dužeg vremena", istakao je Vasković.

Predsednik Skupštine kluba Miloš Simonović, koji je i gradonačelnik Niša, rekao je za Južne vesti da će uprava i igrači u utorak veče držati sastanak.

"Večeras ćemo se videti sa igračima. Plate redovno isplaćujemo, znaju da plate nisu problem. Tačno je da se duguju dve stanarine za igrače koji nisu iz Niša. To će biti danas isplaćeno. Oko 75% ugovornih obaveza prema pojedinim igračima su izmirene početkom sezone i jedan deo na početku priprema. Mi ćemo do kraja sezone isplatiti dodatni deo ugovornih obaveza", rekao je Simonović.

7788787274fa01bbc373c5055278887_orig.jpg

Budući izgled Stadiona Čair (zvanični sajt)
Simonović je rekao da je Radnički jedan od retkih klubova koji redovno isplaćuje plate igračima, a da su niški fudbaleri najplaćeniji u Prvoj ligi gde trenutno zauzimaju prvo mesto.

"Igrači treba da budu fokusirani na rezultate i igru jer su trenutno najplaćeniji u ligi. Najredovnije primaju plate. Cilj treba da bude zalaganje da se Radnički vrati u Superligu. Malo ko je verovao u to pre godinu dana jer nije lako i jednostavno", dodao je Simonović.

Fudbalski klub Radnički je pre dolaska nove uprave bio u blokadi, ali je u prethodnom periodu urađeno dosta na isplatu zaostalih dugovanja, ističe Simonović.

"Urađeno je to da 70.000.000 dinara dugovanja je izmireno. Račun je posle godinu i po dana prvi put deblokiran. Izmirena su dugovanja prema nekim prethodnim igračima i ljudima koji su "voleli" klub", dodao je Simonović.

Radnički se sedam kola pre kraja nalazi na korak od povratka u prvi rang srpskog fudbala jer je lider Prve lige Srbije sa 51 bodom, dva više od Donjeg Srema, a šest od Sloga koja je slavila u ponedeljak u pomenutom meču.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički: protiv poslednjeg za Superligu[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti
http://www.juznevesti.com/Nis.sr.html

490x370_ivan-pejcic-radnicki-napredak.jpg
Ivan Pejčić; foto: Bratislav Stevanović

U vanrednom, 31. kolu fudbaleri Radničkog u sredu, 23. maja dočekuju poslednjeplasirani Srem i pobedom bi mogli da osiguraju plasman u Superligu.
Niški fudbaleri su na korak do željenog cilja, plasmana u Superligu nakon 9 godina pauze. Taj korak mogu da naprave već sutra kada lideru Prve lige dolazi poslednji na tabeli. Potrebno je da sutra Radnički dobije Srem, ali i da Sloga izgubi od Čukaričkog, a Inđija ne pobedi Banat. Ako bi se ova tri rezultata poklopila, Niš bi mogao da počne sa proslavom.
- Objektivno, na pragu smo uspeha. Treba sutra da pokažemo kvalitet i da vidimo kako će se drugi mečevi odvijati - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.
Do eventualne promocije novog superligaša potrebno je ipak, prvo rešiti narednog protivnika koji je u prethodnom kolu savladao Sinđelić sa 3:2.
- Ne razmišljam o protivniku, više razmišljam o ozbiljnosti moje ekipe i kako da se igrači kvalitetnim odnosom predstave na pravi način - istakao je Ilić.
Na sutrašnjoj utakmici neće biti povređenih Jovana Jovanovića i Marka Mančića, dok je Bojan Stamenković pod znakom pitanja zbog bola u peti. Neće igrati ni Bojan Dojkić koji "odrađuje" žute kartone.
Utakmica je sutra od 17h na stadionu na Delijskom Visu, a ulaz je slobodan.
Slavlje za ulazak u Superligu možda i sačeka za neko kolo ako se ne ispune rezultati koje priželjkuju Nišlije. Za sada, dovoljna bi bila i pobeda u sutrašnjoj utakmici i zadržavanje pozicije koja vodi do elite naredne sezone.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički slavio u Požarevcu[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti
http://www.juznevesti.com/Nis.sr.html

490x370_490x370-fk-radnicki-4.jpg
foto: Ivan Mančić

Fudbaleri Radničkog pobedili su Mladi radnik rezultatom 2:0 u 32. kolu Prve lige. Sinđelić izgubio od lučanske Mladosti sa 3:0.
Novi superligaš nastavio je sa dobrim rezultatima i slavio u Požarevcu protiv Mladog radnika. Iako je u prošlom kolu Radnički obezbedio plasman u elitu, ekipa se nije opustila i upisala je 18. pobedu u sezoni.
Prvi gol na meču postigao je Minja Popović u 51. minutu. Nakon toga, golman Miloš Perić odbranio je penal dosuđen domaćinu. Konačan rezultat postavio je Ivan Pejčić u 90. minutu.
Radnički je utakmicu završio sa devetoricom igrača pošto su Nenad Stamenković i Ivan Milenković dobili po dva žuta kartona.
Radnički ostaje na prvoj poziciji na tabeli sa čak 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Donji Srem, ali ekipa iz Pećinaca svoj meč igra sutra.
U narednom kolu, u subotu, 2. juna Radnički će na svom terenu dočekati Inđiju.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički prvak Prve lige[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti http://www.juznevesti.com/Nis.sr.html

Prvi gol Marka Mančića; foto: Bratislav Stevanović

Fudbaleri Radničkog pobedili su sa 2:0 Inđiju u pretposlednjem kolu Prve lige i time osigurali lidersku poziciju na kraju sezone.
Radnički će sezonu završiti na prvoj poziciji Prve lige koju od 13. kola nije napuštao, a tokom sezone od 5. kola Radnički samo posle 9. i 12. nije bio na čelu kolone.
Kolo pre kraja Radnički se oprostio od svoje publike u Prvoj ligi i to pobedom od 2:0 nad Inđijom koja je 2008. godine pobedila u baražu niški tim i time ga poslala u rang niže.
foto: Bratislav Stevanović

Oba gola postigao je Marko Mančić, prvi u 37. minutu na dodavanje Ivana Pejčića koji je sa leve strane poveo kontru. Drugi gol Marko Mančić postigao je glavom u 56. minutu, ovog puta dodao mu je Aleksandar Jovanović.
Početak utakmice nije obećavao mnogo akcija, a prvu ozbiljniju je imao Mančić nakon dodavanja Bratislava Pejčića, ali je bio izblokiran njegov šut. Dva minuta kasnije Srđan Dimitrov je dodao Darku Lemajiču, ali je ovaj promašio loptu ispred golmana Perića i tako propustio priliku da dovede Inđiju u prednost.
Veliku priliku za vođstvo Radničkog imao je Ivan Pejčić sa penala u 29. minutu, ali je lopta pogodila stativu. Penalu je prethodilo igranje rukom Stevančevića u šesnaestrecu Inđije.
foto: Bratislav Stevanović

Neiskorišćen penal nije uznemirio Nišlije koje su u 31. minutu imale priliku kada je Bratislav Pejčić šutirao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola. Prvo slavlje doneo je Mančić u 37. minutu, ali i malo mirniju igru nakon toga.
U nastavku meča fudbaleri Radničkog su nastavljali da opkoljavaju gol gostiju, a u 50. minutu Ivan Pejčić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je tu loptu golman Inđije izbacio preko gola.
Mančićev gol u 56. minutu osigurao je pobedu domaćih, a Bojan Dojkić i Miloš Petrović kasnije nisu uspeli da iskoriste svoje šanse i da se upišu u strelce.
- Moja želja se ostvarila, da kao prvaci Prve lige odemo u Superligu. Srećan sam i zadovoljan, utakmica je pokazala da Radnički zaslužuje takav uspeh - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.
Kraj sezone biće u sredu, 6. juna a Radnički tada gostuje Proleteru.
Nakon utakmice usledilo je slavlje na stadionu Mašinca i navijači Radničkog su utrčali na teren, a najsrećniji su dobili dres ili šorts od igrača.
Pre početka utakmice navijače su pozdravili Dobrosav Jocić, Branko Korolija i Miodrag Knežević, deo ekipe Radničkog koja je 3. juna 1962. godine obezbedila prvi plasman u Prvu saveznu ligu.

RADNIČKI: Perić, P. Stamenković, Đorđević, M. Petrović, Dojkić, Pešić, S. Petrović (Mitić od 80. minuta), B. Pejčić (Ivanov od 84. minuta), Mančić (Popović od 89. minuta), A. Jovanović, I. Pejčić.
INĐIJA: Milinović, Stevančević, Dukanac, Kolarov, Milekić, Krstić (Vujasin od 66. minuta), Kostić, Dubajić, Dimitrov, Lemajić (Jaganjac od 76. minuta), Marković (Petrović od 52. minuta).
Stadion: Stadion Mašinca
Žuti kartoni: Bojan Dojkić i Bratislav Pejčić (Radnički), Nikola Kolarov (Inđija)

Svi rezultati 33. kola:
Radnički Niš - Inđija 2:0
Donji Srem - Sinđelić 5:1

Mladi radnik - Srem 7:2
Napredak - Proleter 5:1
Banat - Čukarički 0:0
Mladenovac - Radnički Sombor 2:0
Sloga Kraljevo - Bežanija 0:0
Novi Sad - Kolubara 0:1
Mladost Lučani - Teleoptik 1:0
 
Natrag
Top