FK Rad

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rad smenio PR-a zbog Avrama Granta

Rad smenio PR-a zbog Avrama Granta

Izvor. B92 | AK


Fudbalski klub Rad smenio je portparola Vladimira Savića zbog njegove 'šale' na račun trenera Partizana Avrama Granta.

19971713964f76e7b0847bd930842872_orig.jpg

Portparol Rada je SMS-om pozvao novinare na konferenciju za medije svog tima, a u kome se pita "da li će legenda Milvola postati šesta Zvezdina zvezda".

Savić je time aludirao na poruku koju su navijači Milvola poslali Avramu Grantu nakon što je on eliminisan iz Premijer lige sa Vest Hemom. Tada su avinom istakli transparent: Avram Grant - legenda Milvola.

Nezadovoljan poslednjom konferencijom i uvertirom iste, ne želeći da se zameri ljudima iz Partizana, posle četiri i po godine angažovanja Ranko Stojić je smenio Vladimira Savića, neposredno pred utakmicu sa “crno-belima” u subotu.

"Želimo dа nаpomenemo dа je odlukа donetа zbog nаrušаvаnjа imidžа Fudbаlskog klubа Rad koji je uvek respektovаo sve svoje protivnike nа fudbаlskom terenu, а sportske prijаtelje vаn njegа. Izrečenа izjаvа nije stаv Fudbаlskog klubа Rad i koristimo ovu priliku dа se izvinimo svim eventuаlno uvređenim klubovimа i pojedincimа", navodi se u saopštenju kluba sa Banjice.

Portparol je pre mesec dana podneo ostavku, koju aktuelni finansijer Rada nije prihvatio i nađeno je zajedničko rešenje za nastavak saradnje, a sada je ova priča poprimila sadržaj razlaza.

"Žao mi je što jedna rečenica šaljivog karaktera poprimila sasvim drugačije tumačenje. Naravno da kod mene nije postojao ni najmanji negativni kontekst niti želja da nekog uvredim. Prosto kolege koje prate Rad znaju da celokupna priča oko “građevinara” prevazilazi okvire stereotipa i ovoga puta sam želeo da budemo originalni i drugačiji, ali bez doze uvredljivosti. Čuo sam se sa portoparolom Partizana Nenadom Danilovićem i on i gospodin Grant su šalu shvatili na pravi način, ali pojedine kolege na žalost nisu insistirajući na nečemu što apsolutno nije bila moja namera. Smatram da novinari pisanih medija trebaju da imaju svoj pečat, a ne da budu puki izveštači. Savremeni naslednici Branislava Nušića, kao da su zaboravili na karakter humora ili sam možda pojedine kolege previše idealizovao i precenio. Nije zgoreg da se malo prisete i pročitaju srpske komediografe ili su zaboravili na svoj literarni identitet. Dolazak Avrama Granta sigurno je otvorio vrata mnogim eminentnim fudbalskim personama i kao iskren ljubitelj fudbala samo mogu da pozdravim njegov dolazak u Srbiju , jer je otvorio varta i nekim budućim dolascima fudbalskih ljudi koji mogu da na viši nivo podignu učmalu fudbalsku Srbiju. Rad je bio prepoznatljiv u medijima kao što je bio i na terenu zahvaljujući Marku Nikoliću. Žao mi je što neke aktivnosti nisu do kraja sprovedene, kao što je akcija animiranja novih simpatizera pod nazivom “Budi drugačiji, budi Radovac”. Možda u nekim drugim vremenima. Ne u ovim “vunenim”", rekao je smenjeni portparol Rada, Vladimir Savić.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stojić ne sumnja da su igrači "pustili" Partizan

Stojić ne sumnja da su igrači "pustili" Partizan


Izvor: Sportske.net, novosti.rs


Prvi čovek fudbalskog kluba Rad Ranko Stojić, pokrenuo je više pitanja svojom izjavom nakon meča sa Partizanom. Ističući da bi omladinci mogli da nastupaju od narednog kola za Rad Stojić izazvao sumnju da su prvotimci namerno nezainteresovano ušli u susret na Vračaru.

nikolic-stojic61959020111028091246.jpg


Ranko Stojić nije štedeo prvotimce Rada nakon meča sa Partizanom. Svojom kontraverznom izjavom izazvao je mnoštvo pitanja koja su usmerena na regularnost meča, odnosno htenje prvotimaca Rada u duelu sa šampionom.

"Nemojte da se iznanadite ako u narednim mečevima igraju omladinci" bila je poruka nakon subotnjeg poraza.

Ipak, u klubu sa Banjice jasno su stavili do znanja svima da Stojić ne sumnja u igrače već je jednostavno nezadovoljan porazom i činjenicom da se nije ispoštovao dogovor iz svlačionice.

"Nije Stojić nijednog trenutka posumnjao da su igrači pustili Partizan da pobedi. Neko je njegovo nezadovoljstvo možda tako protumačio, ali on je ljutit samo na odnos prema igri, koji su naši fudbaleri prikazali u ovako važnoj utakmici" rekao je za "Novosti" direktor Rada Nebojša Lukić.

Pored toga, Lukić je istakao da se u budućnosti neće tolerisati samoisticanje nekih igrača već da će svi morati, pre svega, da misle za dobrobit ekipe.

 
Natrag
Top