FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
04.04.2011
Poruka
9
heh imas na netu par vesti nije manja ;) evo jedna od vesti ( bas se i mateus pita gde su pare )

Mateus: Gde su pare od Lige šampiona?

Izvor: B92, Beta, V.Novosti

Bivši trener beogradskog kluba Partizan, nemačka fudbalska legenda Lotar Mateus, optužio je upravu Partizana da je dovela klub na niske grane posle njegovog odlaska i prozvao čelnike "crno belih" pitajući ih gde je novac zaradjen od učešće u Ligi evropskih šampiona.

"Partizan je od Lige šampiona zaradio 30 miliona evra, zar je to malo!? Klupski budžet je šest puta manji i umesto da pojačaju tim, oni su sad mnogo slabiji. Gde je tu logika ? Pravo da vam kažem ne znam ni gde su pare, kod mene nisu. Ja sam radio za klub i navijače", rekeo je Mateus u intervjuu za "Večernje novosti".

On je rekao da je uprava Partizana trebalo da uloži novac od Lige šampiona u nove uspehe, "a ne da padne na nisku granu nacionalnog prvenstva". Mateus je naglasio da je, dok je bio u Partizanu, radio u interesu kluba i dodao da mu je to profesionalni moto od koga ne odustaje.
"Sad više nisam trener Partizana, ali verujte mi, moja je namera dobra. Hoću da podvučem da je logika pogrešna, da je uspeh u Ligi šampiona trebalo da bude uložen u nove uspehe", rekao je Mateus.

Partizan je pod vodjstvom Mateusa, ostvario najveći uspeh fudbala Srbije i Crne Gore u poslednjih 13 godina, plasiravši se u Ligu evropskih šampiona. Partizan je u grupi igrao sa madridskim Realom, portugalskim Portom i Olimpikom iz Marseja i osvojio tri boda. Mateus je krajem jesenjeg dela ove sezone iznenada otišao iz Partizana i preuzeo kormilo madjarske reprezentacije.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
heh imas na netu par vesti nije manja ;) evo jedna od vesti ( bas se i mateus pita gde su pare )

Ajde daj izvor gde to piše da i ja na istom mestu pročitam ;)

Pazi sad ovo...

Koliko vredi Liga šampiona

Ulazak u Ligu šampiona je velika nagrada za navijače, dobra stvar za fudbal svake zemlje, ali i ogromna injekcija za klupske budžete. Fudbaleri Partizana su u trenutku kada je Busufa promašio penal ostvarili jedan prelep san i usput zaradili 9,2 miliona evra.
Svaka ekipa koja je stigla do plej ofa je samo od UEFA dobila 2,1 milion evra, a crno-beli su plasmanom u elitu zaradili još 3,8 miliona. Garantovano im je još po 550.000 evra po svakoj utakmici u grupnoj fazi.

Novi uspesi donose još novca, tako svaka pobeda u Ligi šampiona vredi čak 800.000 evra, a čak ni remi ne treba zanemariti - 400.000 evra.

Tu nije kraj, osim premija, prihoda od ulaznica, prodatih zvaničnih navijačih rekvizita, dresova, učesnici Lige šampiona kada se sve završi dobijaju još. Svakoj od 32 ekipe sleduje deo velikog kolača od TV prenosa koji je prošle sezone neverovatnih 746.400.000 evra.
Naravno, on se ne deli jednako već u odnosu na broj utakmica i vrednost marketinškog tržišta. Tako su pre dve sezone Mančester junajted i Bajern zaradili više od osvajača Barselone. Što se prošle sezone tiče, Inter je rekorder i zaradio je 48.759.000 evra.

25. 08. 2010

(blic.rs)



A za Mateusa, ima tu istine samo je malo preterao ;)

Sjaj i beda sportske mafije (deo)

Partizan je od prodaje zaradio oko 18 miliona evra, bio je kategoričan Mateus, tvrdeći da su crno-beli od prodaje Vukića, Duljaja i Delibašića dobili po 4 miliona evra dok je od transfera Lazovića u Fejenord inkasirano 6 miliona. Lotar je takođe kategorično tvrdio da su prihodi od Lige Šampiona bili između 8 i 10 miliona evra pa se kako kaže, može govoriti o sumi od 25-30 miliona evra.
Zečević: Partizanov profit od Lige šampiona je 200.538 evra. Liga šampiona jeste profitabilno takmičenje, ali ono iziskuje i ogromne troškove.


Partizan zaradio 200 hiljada evra u 2003. godini

Uprava beogradskog fudbalskog kluba Partizan saopštila je u petak da je klub u prošloj godini, u kojoj je prvi put u svojoj istoriji ušao u Ligu evropskih šampiona, poslovao sa profitom od oko 200.000 evra.

U saopštenju FK Partizan negira se tvrdnja bivšeg trenera Partizana, Nemca Lotara Mateusa da je Partizan u vreme njegovog boravka u klubu tokom 2003. godine ostvario profit od 30 miliona evra.

"Da je Lotar Mateus u pravu - FK Partizan bi bio najbogatiji i najprofitabilniji klub na svetu i sada bi razmišljao o osvajanju Lige šampiona, a ne o domaćim trofejima", ističe Partizan u saopštenju.

Prema tvrdnjama uprave Partizana, klub je u prošloj godini imao prihode od 14 miliona evra, a rashodi su bili 13,8 miliona evra - profit je bio 200.538 evra.

"U strukturi prihoda nalaze se i prihodi od Lige šampiona od 4,2 miliona evra, prihodi od transfera igrača od 3,9 miliona evra i prihodi od marketinga 1,36 miliona evra", navodi Partizan.

U saopštenju nije data specifikacija prihoda i rashoda.

(b92.net)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanojević kažnjen sa 100.000 dinara

Stanojević kažnjen sa 100.000 dinara


Disciplinski organi Zajednice superligaša kaznili su trenera Partizana Aleksandra Stanojevića sa 100.000 dinara.

v205211p0.jpg



Stanojević je kažnjen zbog ponašanja tokom i posle 140. "večitog derbija".

"Zamenik disciplinskog sudije Nenad Vuković izrekao je Stanojeviću novčanu kaznu od 100.000 dinara. Kazna se odnosi na nesportsko ponašanje za vreme meča, kao i na ponašanje u svlačionici posle utakmice", rekao je agenciji Beta komesar za takmičenje Zajednice Branislav Delić.

Partizan je 23. aprila na svom stadionu savladao Crvenu zvezdu 1:0, a Stanojević je tokom meča često izlazio izvan prostora predviđenog za trenere.

Posle meča strateg crno-belih je, zajedno sa igračima, slavio u svlačionici pevajući i uvredljive pesme na račun "večitog rivala".

Komesar Delić naveo je i da su Partizan i Crvena zvezda kažnjeni sa po 300.000 dinara zbog utrčavanja navijača na teren i upotrebe pirotehničkih sredstava u prethodnim prvenstvenim utakmicama.

Do kraja superligaškog takmičenja ostalo je još pet kola, a vodeći Partizan ima tri boda više od Crvene zvezde.

(Beta, foto MN Press)
 
Član
Učlanjen(a)
11.12.2009
Poruka
104
Volkov dolazi kod nas,extra igrac

Dodato posle 17 Sati 53 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ajmo liga sampiona ponovo,again and again
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top