FK Partizan

Apsolvent
LEGEND
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
1.439
Što se tiče Adije, i treba da ode. Tejga smo razmazili automobilom i ako se ne opameti, završiće kao Adija (tj. biće vraćen klubu odakle je došao).
Da dodam još i ovo. Partizan ove sezone ne osvaja ništa (kup uzima Vojvodina, a prvenstvo, ili Zvezda ili Vojvodina).
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Đurić za SPORTAL.RS: Mi odlučujemo o Tejgu!

Mnogo nepotrebne prašine diglo se nakon neproverene informacije iz Gane da je Hofenhajm zvao Princa Tejga da se vrati u junu u klub. Čudna informacija u najmanju ruku, jer se zna da većina klubova iz Evrope uglavnom kada traži na pozajmicu kvalitetnog igrača sklapa ugovor o pravu kupovine fudbalera do određenenog datuma.

00049032.jpg


- Upravo tako, dogovoreno je pravo preče kupovine po unapred dogovorenoj ceni. Sa Nemcima smo sklopili dogovor pri pozajmici, a jasno je da je u pitanju ozbiljan klub i da će poštovati sve stavke ukoliko poželimo da otkupimo Princov ugovor. Sve je na nama. Naravno, moramo, ukoliko poželimo da otkupimo Tejga, da dođemo do dogovora sa njim - istakao je Đurić za SPORTAL.RS.

U Partizanu još ne žure sa odlukom u vezi sa otkupom Tejga.
- Još je rano za tu temu. Videćemo u dogovoru sa trenerom kada se približi kraj sezone. Zavisiće dosta i od njegovog učinka na terenu. Najvažnije je da mi držimo konce igre u svojim rukama - zaključio je Đurić.

Iz reči prvog čoveka ekipe iz Humske jasno je da je informacija plasirana iz Gane o povratku Tejga u Hofenhajm neistina i da će, ukoliko tako odluče u Humskoj, moći da za 1.300.000 evra otkupe reprezentativca "crnih zvezda".


(sportal.rs)


Do dogovora...tj do potpisivanja ugovora. Za Moreiru se dve godine kukalo, čak i kada je bio u najboljoj formi, kako mu je velika plata a primao je 300-400 hiljada evra. Čak i za te pare sumnjam da bi Tejgo igrao, naročito jer se već istakao igrama za reprezentaciju.
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Tejgo ponovo koban za Zvezdu!




image.php




Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Crvene zvezde rezultatom 1:0 u derbi meču 24. kola Superlige Srbije Jedini gol na utakmici postigao je Prins Tejgo u 62. minutu. "Večiti derbi", koji se igrao 140. put u domaćem šampionatu, pratilo je nešto manje od 20.000 gledalaca.
Partizan drži prvo mesto na tabeli sa 62 boda, dok je Crvena zvezda druga sa 59. Do kraja Superlige Srbije ostalo je još šest kola.
Crveno-beli su ušli angažovanije u meč, a prvu priliku su imali već u drugom minutu. Krstajić je nespretno zahvatio loptu i glavom pogodio prečku gola Stojkovića. Zvezda je imala odličnu akciju u osmom minutu, ali je napad prekinut zbog ofsajda Kaluđerovića koji nije postojao. "Crno-beli" su se potom oslobodili pritiska, a domaći su dva puta opasno pripretili iz prekida. Zvezda je u 17. minutu imala novu dobru akciju. Ninkov je odlično centrirao sa desne strane, Evandro je glavom zahvatio loptu, ali je bio daleko od gola što je bilo dovoljno Stojkoviću da lako interveniše.
Partizan je prvu šansu imao u 21. minutu. Babović je odlično grudima spustio loptu za Tejga. Reprezentativac Gane je prihvatio loptu i šutirao, ali je bio neprecizan. Gosti su nastavili sa dobrom igrom, a izabranici Roberta Prosinečkog su novu šansu imali u 29. minutu. Borha je iz teške pozicije sa desne strane odlično centrirao na drugu stativu, ali Jevtić šutirao preko gola. Nova prilika za crveno-bele u 32. minutu. Mikić se odlično ubacio po levoj strani, dobro je centrirao, ali Jevtić i Kaluđerović nisu uspeli da zahvate loptu.
Crno-beli su uzvratili u 35. minutu. Lazevski i Iliev dobro su kombinovali po levoj strani. Lazevski je potom poslao loptu u kazneni prostor za Babovića, koji je slabo šutirao pored gola. Samo minut kasnije Iliev je sjajnom varkom izbacio Tošića i centrirao, ali je Tejgo za malo zakasnio. Crvena zvezda je u prvom delu meča najveću priliku imala u 42. minutu. Lazović je odlično proigrao Kaluđerovića, koji je izašao sam ispred Stojkovića, ali je golman Partizana nogom loptu izbacio u polje. Crno-beli su najveću priliku u prvom delu meča imali u 44. minutu. Iliev je odlično centrirao sa leve strane, a Tejgo je samo tri metra glavom šutirao ka Bajkoviću, koji je sjajno zaustavio udarac napadača Partizana.
Oba tima ušla su opreznije u drugih 45 minuta. Crno-beli su zaustavili napade Zvezde, a izabranici Aleksandra Stanojevića poveli su u 62. minutu. Tomić je centrirao sa leve strane, Babović je loše zahvatio loptu koja je nekako došla do Tejga, a reprezentativac Gane je iz okreta šutirao i savladao Bajkovića.
Zvezda je zaigrala angažovanije posle primljenog gola, a Prosinečki je izmenama pokušao da dođe do izjednačenja. Partizan se u nastavku meča opredelio za pojačanu odbranu, a crno-beli su kontranapadima pokušavali da dođu do još jednog gola. Jevtić je u 70. minutu primio loptu u kaznenom prostoru Partizana, ali se nije najbolje snašao, što je iskoristila odbrana crno-belih. Petrović i Tomić su izveli odličnu akciju u 79. minutu, ali bez konkretne realizacije.
Partizan je do kraja meča sačuvao prednost i došao do važne pobede, a Crvena zvezda je doživela prvi poraz u prolećnom delu srpskog prvenstva.



Fudbaleri OFK Beograda pobedili su u premijernom meču 24. Kola Jelen super lige ekipu Vojvodine rezultatom 1:0 i tako Novosađane udaljili od borbe za titulom šampiona.
Metalac je kao domaćin pobedio BSK Borču sa 2:0, golovima Simovića i Adamovića još u prvom poluvremenu, a istim rezultatom Inđija je trijumfovala protiv Borca. Strelci su bili Kostić u 45. i Isidorović u 58. minutu.
Identičnim rezultatom Sloboda je pobedila Jagodinu, a 2:0 je bilo i u meču Hajduka i Smedereva koji je odigran u Kuli.
Rad i Spartak odigrali su nerešeno 1:1 na Banjici, a otpisani Čukarički minimalno je poražen kao domaćin od ekipe Javora. Jedini gol delo je Hadžibulića iz 74. minutu meča, pa je Čuka ostala na samo četiri osvojena boda.
Subota, 23. april
OFK Beograd - Vojvodina 1:0 (1:0)
(Batioha 31')
Metalac - BSK 2:0 (2:0)
(Simović 29', Adamović 38')
Inđija - Borac 2:0 (1:0)
(Kostić 45', Isidorović 58')
Rad - Spartak 1:1 (1:0)
(Jovančić 43' - Vukajlija 90')
Sloboda PS - Jagodina 2:0 (0:0)
(Lazić 66', Francis 88')
Hajduk - Smederevo 2:0 (0:0)
(Jovanović 55', Dukić 86')
Čukarički - Javor 0:1 (0:0)
(Hadžibulić 74')
Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
(Tejgo 62')
Tabela
Partizan 24 20 2 2 61:18 62
Crvena zvezda 24 19 2 3 42:12 59
Vojvodina 24 17 5 2 38:10 56
Rad 24 12 9 3 33:13 45
Spartak 24 9 9 6 25:17 36
OFK Beograd 24 10 4 10 22:24 34
Javor 24 8 9 7 18:19 33
Smederevo 24 7 10 7 22:25 31
Sloboda PS 24 8 7 9 27:31 31
BSK 24 7 8 9 20:29 29
Jagodina 24 7 6 11 19:24 27
Borac 24 5 10 9 14:25 25
Metalac 24 5 4 15 15:32 19
Hajduk 24 4 6 14 17:32 18
Indjija 24 4 5 15 21:40 17
Čukarički 24 0 4 20 7:51 4



Izvor:Srbija Sport.com
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan se čudi Zvezdinoj paranoji

Partizan se čudi Zvezdinoj paranoji

Svašta se čulo iz tabora crveno-belih, ali iskreno verujemo da niko nije ni pomišljao da pojedinci mogu da se srozaju na ovakav patološki nivo animoziteta prema protivniku, stoji u saopštenju crno-belih



DIREKTNA optužba da su fudbaleri Partizana imali na večitom derbiju nameru da povrede vezistu Crvene zvezde Evandra i tako ga izbace iz igre, bila je povod da čelnici crno-belih u saopštenju uzvrate istom merom rivalu. Očigledno se strasti posle odigranog 140. prvenstvenog duela dva tima sa Topčiderskog brda neće još stišati...

- Kao i tokom prethodnih sezona, rukovodstvo Partizana se trudi da ne odgovara na neodgovorne i nekulturne izjave pojedinih rukovodilaca Crvene zvezde nakon poraza u večitom derbiju. Nespremnost da se prizna poraz i čestita protivniku, pravdanje neuspeha izmišljenim sudijskim greškama, pristrasnosti FSS ili nekim tobožnjim neregularnostima, zaverama i sličnim stvarima, nažalost, postao je prepoznatljiv manir rukovodstva Crvene zvezde, koje ne zna kako drugačije da opravda neostvarena gromoglasna obećanja i neumerenu propagandu kojom preuveličavaju sopstvene mogućnosti i potcenjuju protivnike - kažu u Partizanu.

Čelnici crno-belih su istakli da se ta ocena ne odnosi na šefa struke Roberta Prosinečkog, koji je “objektivno i sportski ocenio tok utakmice”, a “jasna je bila i izjava Ognjena Koromana, koji je prokomentarisao da je protivnik bio bolji”.

Na temu kako je igrač Zvezde Evandro namerno povređen, crno-beli kažu:

- U poslednje vreme se svašta čulo iz tabora crveno-belih, ali iskreno verujemo da niko nije ni pomišljao da pojedinci mogu da se srozaju na ovakav patološki nivo animoziteta prema protivniku.

Posle analiziranog snimka utakmice i konsultacije sa stručnjacima, kako kažu u Humskoj, došlo se do sledećeg zaključka:

- Svi mogu da vide da je tobožnja žrtva Evandro u 12. minutu utakmice nagazio igrača Partizana Sašu Ilića i da je tom prilikom našem fudbaleru povređen zglob usled udarca, tj. mehaničke povrede.

Saša Ilić je zamenjen zbog teške distorzije zgloba. U istom minutu zamenjen je i Evandro.

- Pažljivim posmatranjem utakmice može se videti da je on do tog minuta trčao bez ometanja. U jednoj borbi za loptu, kada su mu je igrači Partizana oduzeli, Evandro je sam istegao mišić, a ne posle starta. Poznato je da povrede mišića uglavnom nastaju nemehaničkim putem. Sa tim se sigurno slaže i stručna medicinska javnost. I to se vidi na snimku.

Da li je Evandro ušao čak i rovit u utakmicu, poznato je medicinskim stručnjacima i upravi Crvene zvezde.

- Kada bismo razmišljali na isti način kao kolege iz Crvene zvezde, imali bismo sva prava da tvrdimo da je Evandro imao zadatak da namerno povredi Sašu Ilića. Takođe, postavlja se pitanje zašto je dugogodišnji kapiten Partizana i reprezentativac Saša Ilić sportista manje vrednosti od Evandra i zašto su njegova povreda i izlazak bili manji hendikep od Evandrovog i našeg protivnika - stoji između ostalog u saopštenju FK Partizana.


NAPAD NA SAŠU ILIĆA ČELNICI

Partizana su se osvrnuli na još jedan detalj, kada je posle meča u Humskoj jedan navijač Crvene zvezde preskočio ogradu i pojurio za Sašom Ilićem. - Taj napad se može okarakterisati kao varvarski, a ne startovi tokom utakmice i iskreno nam je žao što je ovakav huliganski čin prvi napad na nekog od igrača od kada je Partizan prvi u srpskom fudbalu skinuo ograde i omogućio svima koji vole fudbal da ga prate iz prvih redove. Ta scena je mnoge podsetila na prebijanje igrača Partizana na stadionu Crvene zvezde u 115. večitom derbiju - podvlači uprava crno-belih.

Novosti
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PARTIZAN: Dokazi o derbiju - crno na belo

PARTIZAN: Dokazi o derbiju - crno na belo


Partizan odgovorio Zvezdi: "Video snimci ne lažu. Jasno se vidi kako je Evandro povređen, jasno se vidi kako je i ko je povredio Sašu Ilića".

v204485p0.jpg



Fudbalski klub Partizan odgovorio je danas na prozivke iz tabora "večitog rivala", odbacujući optužbe o nameri da se povredi igrač Crvene zvezde Evandro Goebel i poručujući da takve neodmerene izjave samo dodatno motivišu ceo klub pred finiš prvenstvene sezone.

Stavove najužeg rukovodstva Partizana za MONDO je preneo portaprol crno-belih Marko Vjetrović.

Prenosimo te stavove:

“Kao i tokom prethodnih sezona rukovodstvo Partizana se trudi da ne odgovara na neodgovorne i nekulturne izjave pojedinih rukovodilaca FK Crvena zvezda nakon poraza u večitom derbiju. Nespremnost da se prizna poraz i čestita protivniku, pravdanje neuspeha izmišljenim greškama sudija, pristrasnosti FSS-a ili nekim tobožnjim neregularnostima, zaverama i nekim sličnim stvarima, na žalost, postao je prepoznatljiv manir rukovodstva Crvene zvezde, koje ne zna kako drugačije da opravda neostvarena gromoglasna obećanja i neumerenu propagandu kojom preuveličavaju sopstvene mogućnosti i potcenjuju protivnike".

FK Partizan je istakao da se ova ocena ne odnosi na šefa stručnog staba Roberta Prosinečkog koji je "objektivno i sportski posle utakmice ocenio tok utakmice za šta je najkompetentniji, a jasna je bila i izjava iskusnog igrača Ognjena Koromana koji je kratko prokomentarisao da je protivnik bio bolji".

Crno-beli dalje ističu da "vrhunac sportske nekulture i nemorala predstavlja izjava o navodno unapred planiranoj gruboj i divljačkoj igri sa ciljem da se povredom onesposobi Evandro Goebel".

“U poslednje vreme se svašta čulo iz tabora crveno-belih, ali iskreno verujemo da niko nije ni pomišljao da pojedinci mogu da se srozaju na ovakav patološki nivo animoziteta prema protvniku", stav je uprave Partizana.


Uprava kluba iz Humske detaljno je analizirala video snimak utakmice i konsultovala se sa stručnjacima, nakon čega je zaključila da tvrdnje iz Zvezde "vređaju pamet miliona ljubitelja fudbala u Srbiji koji su u direktnom televizijskom prenosu gledali večiti derbi".


Uprava Partizana zaključuje: "Kada bismo razmišljali na isti način kao i kolege iz FK Crvena zvezda imali bismo sva prava da tvrdimo da je Evandro imao zadatak da namerno povredi Sašu Ilića. Takođe, postavlja se pitanje zašto je dugodišnji kapiten Partizana, reprezentacivac Saša Ilić sportista manje vrednosti od Evandra i zašto je njegova povreda i izlazak bio manji hendikep od Evandrovog i našeg protivnika".


"VARVARSKI JE NAPAD NA SAŠU ILIĆA"
v204485p1.jpg


"Izjave i logika koje dolaze iz tabora crveno-belih ustupaju mestu uvredama, nerazumu i neistinama i, na žalost, FK Crvena zvezda ne može nikako da shvati poruku: Ovakvim izjavama neće nas poremeiti pred finiš prvenstva. Naprotiv, samo dodatno motivišu i igrače i stručni štab i ceo klub, kao što su to uradili potcenjivačkom propagandom pred večiti derbi".

Partizan takođe ukazuje na detalj posle završetka utakmice u Humskoj kada je jedan navijač Crvene zvezde preskočio ogradu i pojurio za Sašom Ilićem, pitajući se zašto se taj trenutak krije od javnosti, a potkrepljen je dokumentima i fotografijama.



v204485p2.jpg



"Taj napad se može okarakterisati kao varvarski, a ne startovi tokom utakmice i iskreno nam je žao što je ovakav huliganski čin prvi napad na nekog od igrača od kada je FK Partizan prvi u srpskom fudbalu skinuo ograde i omogućio svima koji vole fudbal da ga prate iz prvih redova. Ta scena je mnoge podsetila na prebijanje igrača Partizana na stadionu Crvene zvezde u 115. večitom derbiju, 14. oktobra 2000. godine", podvlači uprava Partizana.

(MONDO - snimci RTS-a preuzeti sa kanala YouTube)



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
subota 30.04.2011

Partizan siguran u Jagodini

Izvor: B92

Fudbaleri Partizana pobedili su Jagodinu u gostima sa 2:0 u utakmici 25. kola i tako napravili još jedan korak ka osvajanju nove titule.
14088344944dbc48359eaca227296094_orig.jpg
Golove za ‘crno-bele’ postigli su Krstajić u osmom i Tejgo u 74. minutu.
U drugoj do sada odigranoj utakmici ekipa Smedereva je na svom terenu pobedila OFK Beograd sa 1:0. U 17 časova počinje još pet mečeva, dok se u poslednjoj utakmici 25. kola u nedelju od 18 časova u Beogradu sastaju Crvena zvezda i Hajduk iz Kule.
Fudbaleri Partizana su od prvog minuta krenuli ofanzivno i posle nekoliko prilika već u 8. minutu su došli do prednosti preko Mladena Krstajića posle kornera koji je izveo Stefan Babović.

Do kraja prvog poluvremena ostalo je 1:0 za Partizan iako je veoma lako moglo da bude još golova. Za 'crno-bele' šanse su propustili Tejgo, Vukić i Kizito, dok su na drugoj strani stopostotne prilike imali Bojović i Noković, ali je mreža Stojkovića ostala netaknuta.

I u drguom delu veiđena je slična slika i isti rezultat. Partizan je bio bolji, imao je više prilika, ali i Jagodina je propustila nekoliko šansi da postigne gol. Duel je rešen u 74. minutu kada je Tejgo posle odlične asistencije Babovića savladao golmana Jagodine i postavio konačnih 2:0.
 
Član
Učlanjen(a)
04.04.2011
Poruka
9
Partizan pitanje koje muci sve ...

Pa naime ovako opste je poznato da je partizan prosle godine od lige sampiona inkasirao oko 30 miliona evra (sto od ulaska,sto od sponzora,sto od samog takmicenja ... ) ... pored toga prodali su par igraca od kojih su takodje uzeli solidnu sumu novca ... Pa mene kao i vecinu navijaca Partizana interesuje gde su te pare jer je jasno da u pojacanja nije ulozen ni jedan jedini evro ( ne racunajuci tagoe-a i jos par igraca koji su na pozajmicu ) ... Ja stvarno nisam pametan a ako ko od vas mozda zna odgovor neka me demantuje ako gresim ( moguce da nisam u toku , mada neverujem ) ...
 
Natrag
Top