Partizan silan, Babović iz kornera!
28. novembar 2010. | 18:57 |
U poslednjoj utakmici 14. kola Jelen Superlige Srbije Partizan ja svom terenu bio ubedljiv protiv Metalca sa 5:0 (2:0).
Partizan je krajem provog poluvremena golovima Stefana Babovića i Klea poveo sa 2:0, dok je u drugom delu dva postigao Ivica Iliev, te Babović još jedan, direktno iz kornera!
Šampion je obezbedio jesenju titulu, i dalje ima tri boda više od drugoplasiranoe Crvene zvezde koja je trijumfovala u Subotici 2:1, dok je Metalac ostao na dnu sa osam bodova, ispred Hajduka i Čukaričkog.
Kao što je trener “crno-belih” Aleksandar Stanojević uoči ovog meča tražio, tako su njegovi igrači i uradili i bili ubedljivi protiv tima iz Gornjeg Milanovca.
Partizan je napao goste od prvog minuta, Moreira i Ilev su prvi zapretili, ali je golman Bogunović sa svojom odbranom uspevao da zaustavi prve napade “crno-belih” koji su uglavnom pokušavali da po bokovima probiju zadnju liniju rivala i proigraju Klea.
Sa druge strane Mladen Krstajić je bez problema čuvao najopasnijeg igrača Metalca Betolingara koji je zbog teške povrede u 27. minutu završio meč, a zamenio ga je Nebojša Stanojlović.
Golman Bogunović u to periodu dva puta odlično intervenisao i zaustavio udarce Ilieva i Krstajića, koji je pokaušao iz slobodnog udarca za 25 metara.
Posle nekoliko neuspešnih akcija Ilieva i Moreire, u 40. minutu Partizan konačno stiže do prednosti.
Džozef Kizito je sjajno ubacio loptu u peterac, a Stefan Babović je odlično skočio i glavom savladao Bogunovića.
Samo nekoliko minuta kasnije “crno-beli” su duplirali prednost i rešili meč.
Ovaj put je Babović ubacio loptu u kazneni prostor, a Bogunović je pet savladan udarcem glavom, sada je pogodio Kleo.
Kako je završio prvo, šampion je počeo drugo poluvreme i za manje od deset minuta duplirao prednost.
Tri minuta po nastavku meča Ilica Iliev je savladao Bogunovića.
Najzaslužniji za treći gol Partizana bio je Kleo koji je “razbio” protivničku odbranu pre nego što je proigrao Ilieva koji je bio siguran realizator.
Pet minuta kasnije isti igrač je postigao i drugi gol, posle udarca Petrovića i odbrane Bogunovića lopta se odbila do Ilieva koji ju je ubacio u mrežu sa ivice kaznenog prostora.
Nekoliko minuta kasnije Stanojević je odlučio da odmori svoja dva ključna igrača iz sredine terena, pa su Moreiru i Ilića zamenili Kamara i Brašanac. Trener gostiju Radanović je takođe menjao i umesto Pavlovića u igru uveo Rakočevića.
U 61. minutu i gosti su zapretili domaćinu, ali je udarac Savićevića sa oko 20 metara zaustavio Stojković, a uskoro je i Pejr Boja zamenio Klea, a poslednja izmena Metalca bila je Slojić umesto Lukića.
Do kraja meča Krstajić i Brašanac su nekoliko puta sa distance pokušali da savladaju Bogunovića, nisu uspeli, dok su Medo i Petrović uspešno zaustavljali napade rivala već na sredini terena.
Partizan je meč ipak završio sa pet golova u mreži rivala jer je Stefan Babović spektakularno savladao Bogunovića, direktno iz kornera je loptu poslao uz drugu stativu njegovog gola.
Meč u Humskoj 1 pratio je i direktor Boke juniors Huan Kobian koji je sa predsednikom Partizana Draganom Đurićem razgovarao o eventualnom prijateljskom meču sledeće godine, verovatno u Beogradu.
Partizan: Stojković, Miljković, Jovanović, Krstajić, Kizito, Petrović, Ilić (Brašanac 57’), Babović, Moreira (Kamara 57’), Iliev, Kleo (Boja 66’)
Metalac: Bogunović, Pavlović (Rakočević 59’), Otašević, Bajić, Lukić (Slojić 70’), Krasić, Adamović, Nenadić, Betolingar (Stanojlović 27’), Savićević, Simović
---------------------------------------------------------------
Stanojević: Pobeda slika polusezone
28. novembar 2010. | 21:37 |
Partizan je pregazio Metalac (5:0) u 14. kolu JSL i obezbedio jesenju titulu. Trener Aleksandar Stanojević smatra da je to bila slika protekle polusezone.
“Veliko zadovoljstvo što smo osvojili jesenju titulu. Sezone gde smo pored teških utakmica u Ligi šampiona iza sebe ostavili pobedu na “Marakani” igrali ofanzivno sa dosta postignutih golova. Igra sa ovog meča je i slika ove polusezone. Za sada smo ispunili plan”, rekao je Stanojević.
Trener “crno-belih” zadovoljan je što gosti nisu igrali “bunker”, kao što to većina ekipa radi kada dođe na JNA.
“Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, izuzetno je ofanzivno krenuo i zato je bila ovako otvorena utakmica. Rezultat je mogao sa bude i veći i manji i drugačiji, u svakom slučaju je zadovoljstvo igrati protiv ekipe koje su došle da igraju fudbal”, rekao je
Stanojević.
Krajem prvog poluvremena Stanojević je bio ljut na Džozefa Kizita zbog njegove opuštenosti u odbrani.
“Život u fudbalu su detalj i glave lete zbog gola. Da smo primili gol u zadnjem minutu zbog njegove nonšalantnosti i svašta sam mu rekao. Razumeo je sve i namestio odmah posle gol. Žao mi je što Brašanac nije postigao gol, toliko smo navijali da uradi nešto”.
Dvostruki strelac bio je
Stefan Babović koji je meč zavtovrio sjajnim golom iz kornera.
“Najbitnije je da smo razbili odbranu Metalca. Ubedljivo dominiramo i to je najvažnije. Što se tiče golova, mislim da sam naleteo na centaršut Kizita, a kod drugog sam imao malo i sreće. Gađao sam da ide oštro ona je ušla u gol, sve je ovo plod igre Partizana i koncepta koji formira nekoliko godina u nazad. Ukoliko sve ostane ovako Partizan će biti stalni učesnik Lige šampiona. Zatvorili smo usta mnogima, uradili smo više nego što je očekivano. Prošli smo dalje u Kupu, ubedljivo smo prvi, igramo najatraktivniji fudbal, dobili smo derbi, ušli u Ligu šampiona. Realno u ovom trenutku ne može da se traži više od ovog Partizana”.
Trener Metalca,
Miodrag Radanović zna razloge ubedljivog poraza od šampiona.
"Partizan je dominirao, a mi smo poklušali da mu se suprotstavimo koliko smo mogli. Ostavilo je traga to što ekipa nije ostvarila pobedu u 19 utakmica. Igrači nemaju samopouzdanja iako smo u prethodna tri meča ostvarili dve pobede. Partizan je ozbiljan tim, koji je bio nadahnut i napadao sa svih strana. Imali smo šansu da povedemo. Ali, kada se za 13 minuta prime četiri gola, jasno je da je sve bilo okrenuto protiv nas. To je i nedostatak koncentracije. Ne bih ništa zamerio igračima".
U poslednjem, 15. kolu jesenjeg dela sezone Partizan će na svom stadionu dočekati Slobodu Point Sevojno. Metalac u derbiju začelja dočekuje kulski Hajduk.
---------------------------------------------------------------
Direktor Boke posetio Partizan
28. novembar 2010. | 18:12 |
Direktor Boke juniors Huan Kobian posetio je u nedelju Partizan i razgovarao sa predsednikom srpskog šampiona Draganom Đurićem.
Saradnja dva kluba koja počela prošle godine, a produbljena posetom Alberta Nađa i Marka Vjetrovića Južnoj Americi proteklog meseca.
Kobian je u razgovoru sa predsednikom Đurićem nagovestio mogućnost da Boka sledeće godine u pripremnom periodu organizuje mini turneju po Evropi, gde bi i jedna od stanica bio i Beograd, ali i još jedan grad na Balkanu.
“Velika mi je čast da sam u Beogradu i da u ime Boke mogu da pričam o saradnji sa jednim ovako velikim klubom, kao što je Partizan. Boka i Partizan imaju zajedničke interese, i nadam se da ćemo uskoro moći da ozvaničimo početak uspešne saradnje dva kluba”, izjavio je Huan Kobian za zvanični sajt Partizana.
Izvor: B92