FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Saša Ilić: Napadački u Briselu, možemo da prođemo

Fudbaleri Partizana su nakon remija sa Anderlehtom u prvom meču plej ofa za Ligu šampiona bili zadovoljni igrom, atmosferom, pa čak i rezultatom koji ih primorava da u Briselu igraju napadački.

66608_pfcand08-afp-andrej-isakovic_f.jpg


"Sigurno je ovo bolji rezultat nego onaj iz 2003. godine, kada smo izgubili 1:0 od Njukasla, čini mi se, tada ozbiljnije ekipe nego što je Anderleht sada. Odigrali smo dosta dobro, preokrenuli smo, a desilo nam se to da iz naše konfuzije protivnik izjednači. Možemo da budemo zadovoljni", rekao je Saša Ilić.
Veteran crno-belih je rekao da njega raduje igra Partizana.

"Partizan je pokazao da uvek ide na pobedu. Sve je otvoreno, mi moramo da postignemo gol i na to idemo u Briselu. Imamo šansu. Crno-beli ne znaju da igraju defanzivno, to možda Evropa ne trpi, ali ja ne mogu da kažem da nas je Anderleht nadigrao. Ako odigramo na nivou na kom znamo da igramo, nadam se da možemo da prođemo", rekao je Ilić.

U prolaz u Ligu šampiona veruje i Ivica Iliev.

"Rezultat je i dalje otvoren, iako naravno da bi bilo bolje da je 0:0, a ne 2:2. Utakmica je bila fenomenalna, bar je tako meni delovalo na terenu, bila je dinamična, dosta akcija, brzo se igralo. To je svojstveno evropskim utakmicama, a mi smo pokazali da možemo da igramo tako", rekao je Ivica Iliev.

Ono o čemu su mnogi pričali priznao je i Iliev, koji je rekao da crno-belima možda i odgovara što će morati da idu na pobedu u Briselu.

"Možda nama i ovo odgovara. Kada smo dobili Helsinki 3:0, mi smo se povukli, čekali, igrali statično, nije to bilo to. Sada idemo tamo da se nadigravamo, a Partizan je ekipa koja samo tako može da igra, uvek je i bila. Trener neguje takav sistem i to je naš sistem, naša napadačka igra. Biće teško, ali ne i neostvarivo", rekao je Iliev, koji je dodao da su i navijači crno-belih zaslužili ulazak u Ligu šampiona.

Sa napadačem crno-belih se slaže i Radosav Petrović, koji je takođe istakao da je meč bio na evropskom nivou.

"Ritam utakmice je bio shodan atmosferi na tribinama, a kvalitet koji su prikazale obe ekipe shodan je kvalitetu u Ligi šampiona. Imamo razloga da verujemo u prolaz. Anderleht je u revanšu favorit, ima i povoljan rezultat, ali mi znamo da imamo šanse. Znamo i koliki napor je potreban za tako nešto", rekao je Petrović.
 
Član
Učlanjen(a)
22.08.2010
Poruka
2
Partizan moze mnogo lako u LS. igraci su osetili da mogu mnogo bolje protiv Anderlehta i da anderleht nije Barcelona... Usli su malo pretpazljivije u prvoj utakmici ali svi su osetili da ih mogu proci.

Posetite : partizanbgd.tk dobar sajt ima svasta
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Igrači Partizana sa crnim florom protiv Anderlehta

Fudbaleri Partizana nosiće u utorak u Briselu na utakmici protiv Anderlehta crni flor u znak sećanja na legendu crno-belih Stjepana Bobeka, koji je umro u nedelju u 87. godini, saopštio je beogradski klub.
67748_bobek-car01-fonet-fonetmatija-kokovi_f.jpg


Bobek je za Partizan je odigrao 478 utakmica i postigao rekordnih 425 golova. On je i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Jugoslavije sa 38 golova u 63 utakmice.

Crno-beli u utorak od 20.45 na stadionu Konstant van den Stok igraju protiv Anderlehta revanš utakmicu plej-ofa za Ligu šampiona. U prvom meču koji je odigran prošlog utorka u Beogradu, rezultat je bio 2:2.

Sudija koji je Partizan zavio u crno


Pravdu na revanš meču između Anderlehta i Partizana u plej ofu za Ligu šampiona deliće Škotlanđanin Kreg Tomson kog crno-beli uopšte ne pamte po dobru.
67667_kregtomson01-reuter-str_ff.jpg

Kreg Tomson na delu

Ovaj sudija bio je glavni „čovek u crnom“ kada je prvak Srbije pre dve godine igrao u Beogradu sa Fenerbahčeom, takođe u kvalifikacijama za elitno evropsko klupsko takmičenje. Crno-beli su poveli sa 2:0, a Škotlanđanin je najpre poništio prelep gol koji je Bogunović postigao lobom, a onda je i dosudio penal kojim je turski tim krenuo ka izjednačenju.


Nenad Đorđević, u to vreme kapiten Partizana, nije krio razočaranje suđenjem:

“Imao sam utisak da je sudija Tomson jedva dočekao da dosudi penal protiv Partizana, kako bi ih vratio u život. Valjda je to taj novac koji se u Evropi ceni jer ne vidim šta bi drugo bilo po sredi da imamo takvo suđenje“, rekao je pretprošlog avgusta Đorđević nakon što je utakmica završena rezultatom 2:2.

Ni tadašnji trener crno-belih Slaviša Jokanović nije krio razočarenje sudijskim umećem Krega Tomsona.
„Svuda u svetu, kada si neznalica gubiš posao. Ako imaš loše namere ili si lopov, a onda ideš u zatvor. Mi znamo da Fenerbahče poseduje kvalitet da nas nokautira, ali nadam se da u Istanbulu neće biti kao u Beogradu, gde nas je nokautirao sudija. Arbitar je isuviše lako pokazao na penal krajem prvog poluvremena, a tokom celog meča pokazao je ili veliko neznanje ili lošu nameru“, rekao je Jokanović posle prve utakmice sa Fenerbahčeom. U revanšu su Turci slavili sa 2:1 i prošli u Ligu šampiona.

Druga utakmice plej ofa između Anderlehta i Partizana igra se u utorak od 20 časova i 45 minuta u Briselu.
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ulovi Kristiano Ronaldo zlatnu ribicu, te mu ona reče:
- Ako me pustiš, ispuniću ti tri želje...
Kristijano Ronaldo pristane te reče prvu želju:
- Želim da driblam kao Mesi
Potom reče drugu:
- Želim da trčim kao Maradona.
I treću:
- Želim da šutam kao Roberto Karlos.
Na to će ribica:
- Brate, pa što nisi odma rekao da hoćeš da budeš kao Kleo?


Čestitam Partizanu na ulasku u Ligu Šampiona, odlično su odigrali, disciplinovano i to im je i donelo pobedu uz sreću naravno...
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Partizanu sve čestitke...sjajno su odigralu najtežu fazu meča....ali onaj gol Lukakua koji je poništen zbog ofsajda je čist i tu nije bilo ofsajda ali može sudija jednom da pomogne i Srbima.
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
po meni, extra pojačanje !

B92: Kamara potpisao za Partizan


17382105724c74099e7df76408634465_extreme.jpg


Mohamed "Medo“ Kamara, dosadašnji igrač HJK Helsinkija, novo je pojačanje srpskog šampiona Partizana, saznaje B92.

22-godišnji Kamara je sa "crno-belima“ potpisao ugovor na tri plus jednu godinu, a visina transfera nije poznata.

Medo igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, visok je 174 centimetra, a čelnici Partizana su ga primetili tokom dvomeča sa finskim šampionom u kvalifikacijama za LŠ. Kamara je postigao sjajan gol u revanš meču u Helsinkiju.

Kamara je reprezentativac Sijera Leonea, a za HJK je na 85 utakmica od 2007. godine postigao 12 golova. Pre toga je nastupao za Kups i Kalon iz svoje zemlje.

Tokom građanskog rata u njegovoj zemlji početkom 90-ih, Kamara je ostao bez oba roditelja, pa mu je fudbal na neki način spasao život. Sa sedam godina počeo je da igra za školu u rodnom gradu Bou, u kojoj je radio njegov stariji brat Kemoh. Sa 12 godina došao je u prvi klub, Sijera Rendžers koji je učestvovao na turnirima za mlade igrače u zemlji. Prvi veliki korak u njegovoj karijeri bio je prelazak u Kalon 2002. godine. Bio je standardni reprezentativac U17 reprezentacije Sijera Leonea sa kojim je igrao finale Afričkog šampionata 2003. Iste godine igrao je i na U17 Svetskom prvenstvu u Finskoj.

Posle turnira pobegao je iz reprezentacije sa nekoliko saigrača i zatražio azil koji im je odobren. Međutim, FIFA im nije dozvolila da se bave fudbalom. Tek kada je napunio 18 godina FIFA mu je dozvolila da se licencira pa je Kamara potpisao ugovor sa Kupsom, pre početka sezone 2006. godine. U međuvremenu je trenirao sa ekipom JIPPO. Na kraju sezone Kups je ispao iz lige, a Kamara prešao u prestonicu Helsinki u HJK.

Već u prvoj sezoni odigrao je sve utakmice tima i bio izabran za najkorisnijeg igrača ekipe. U martu 2008. potpisao je trogodišnji ugovor, a u aprilu 2010. ga produžio do leta sledeće godine. Ubrzo je HJK saopštio da su za Kamaru bili zainteresovani Olimpijakos, Herta, švedski AIK i Partizan.

Kamara je u finskoj važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera od kojeg se mnogo očekivalo u budućnosti. Snažne konstitucije, sjajan je u defanzivi, ali i podjednako opasan u napadu s obzirom da poseduje odličnu tehniku.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Koliko vredi Liga šampiona

Ulazak u Ligu šampiona je velika nagrada za navijače, dobra stvar za fudbal svake zemlje, ali i ogromna injekcija za klupske budžete. Fudbaleri Partizana su u trenutku kada je Busufa promašio penal ostvarili jedan prelep san i usput zaradili 9,2 miliona evra.
68296_partand09-reuter-thierry-roge_f.jpg


Svaka ekipa koja je stigla do plej ofa je samo od UEFA dobila 2,1 milion evra, a crno-beli su plasmanom u elitu zaradili još 3,8 miliona. Garantovano im je još po 550.000 evra po svakoj utakmici u grupnoj fazi.
Novi uspesi donose još novca, tako svaka pobeda u Ligi šampiona vredi čak 800.000 evra, a čak ni remi ne treba zanemariti - 400.000 evra.

Korak više i osvajanje jednog od prva dva mesta u grupi vredi 3 miliona evra, četvrtfinale još 3.3 miliona, polufinale 4 miliona, a u finalu poraženi dobija 5,2 miliona, a najbolji klub u Evropi 9. To znači da ako neko uspe da pobedi sve utakmice u eliti zarada iznosi 36,4 miliona.

Tu nije kraj, osim premija, prihoda od ulaznica, prodatih zvaničnih navijačih rekvizita, dresova, učesnici Lige šampiona kada se sve završi dobijaju još. Svakoj od 32 ekipe sleduje deo velikog kolača od TV prenosa koji je prošle sezone neverovatnih 746.400.000 evra.

Naravno, on se ne deli jednako već u odnosu na broj utakmica i vrednost marketinškog tržišta. Tako su pre dve sezone Mančester junajted i Bajern zaradili više od osvajača Barselone. Što se prošle sezone tiče, Inter je rekorder i zaradio je 48.759.000 evra.

Crno-beli teško da mogu da se nadaju tolikim sumama, ali činjenica da su samo do danas zaradili nepunih deset miliona evra znači da je bar jedan klub u Srbiji finansijski na stabilnim nogama.

Ko su potencijalni rivali Partizana?

Fudbaleri Partizana će u četvrtak u 18 časova u Monaku saznati sa kim će igrati u Ligi šampiona, a Blicsport.rs vam predstavlja potencijalne rivale crno-belih u elitnom takmičenju.
UEFA se prilikom žreba rukovodi naizgled jednostavnom procedurom, u kojoj 32 učesnika svrsta u četiri grupe na osnovu njihovih koeficijenata. Svaki klub je rangiran po učinku u pet prethodnih sezona na međunarodnoj sceni, a aktuelni šampion Srbije je u sezonu 2010/2011 ušao kao tek 123. na toj listi sa koeficijentom 13,800.

Nije to smetalo izabranicima Aleksandra Stanojevića da prebrode sve prepreke na putu ka ostvarenju sna, ali će zbog slabog koeficijenta u odnosu na evropsku elitu Partizan u žrebu biti u poslednjem, četvrtom šeširu pa za protivnike može da dobije najbolje timove starog kontinenta. Evo i koje.

Pod uslovom da favoriti opravaju očekivanja u preostalih pet mečeva plej ofa (Kopenhagen - Rozenborg prvi meč 1:2, Žilina - Sparta 2:0, Totenhem - Jang Bojs 2:3, Okser - Zenit 0:1, Ajaks - Dinamo Kijev 1:1), „šeširi“ će na osnovu koeficijenata izgledati ovako:

Prvi šešir: Inter (aktuelni šampion, koeficijent 100,867), Barselona (136,951), Mančester junajted (125,371), Čelsi (118,371), Arsenal (115,371), Bajern (110,841), Milan (99,867) i Olimpik Lion (96,748)

Drugi šešir: Verder (94,841), Real Madrid (84,951), Roma (83,867), Šahtjor (73,910), Benfika (72,659), Valensija (66,951), Olimpik Marsej (62,748) i Zenit (61,258)

Treći šešir: Panatinaikos (56,979), Totenhem (56,371), Glazgov Rendžers (56,158), Ajaks (55,309), Šalke (54,841), Bazel (48,675), Braga (39,659) i Kopenhagen (34,470)

Četvrti šešir: Spartak Moskva (33,758), Hapoel Tel Aviv (27,775), Sparta Prag (27,395), Tvente (25,309), Rubin (21,758), Kluž (15,898), Partizan (13,800), Bursa (6,890).

Raspored utakmica
Prvi mečevi Lige šampiona igraju se 14. i 15. septembra, drugo kolo na programu je 28./29. septembra, treće se igra 19./20. oktobra, četvrto 2./3. novembra, peto 23./24. novembra a poslednje, šesto na programu je 7. i 8. decembra.

Partizanov koeficijent
Partizan je sakupio 2,650 bodova u sezoni 2005/2006, potom 3,4250 naredne, a nakon najlošije, sezone 2007/2008 (svega 0,5250) usledilo je „buđenje“: pretprošle jeseni osvojeno je 4,600 bodova a prošle 2,600. Sve to bilo je dovoljno za pomenuti koeficijent 13,800 koji je, prema sadašnjem stanju stvari a uči poslednjih pet revanš utakmica plej ofa, Partizan svrstao na 31. mesto od 32. učesnika elitnog takmičenja.
Samo u letošnjim nastupima na evro-sceni crno-beli su sakupili 4,700 bodova a prvak Srbije u prilici je da dodatno uveća svoj saldo u mečevima Lige šampiona koji mu slede.
 
Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Partizan u ligisampiona
Trener Partizana, Aleksandar Stanojević nada se da će njegovi puleni uspeti da pariraju renomiranim protivnicima.

"Očekujem da uradimo više nego prethodna generacija Partizana u Ligi Šampiona. Isto tako, voleo bih da se desi da sa svima igramo, da se ne desi da na našem stadionu ne možemo centar da pređemo. Prvi utisak je zadovoljavajući, ali nije nam cilj da budemo učesnici, nego da se u Ligi Šampiona takmičimo, da uradimo više nego prošli put, da budemo ravnopravni učesnici najjačeg takmičenja."

Albert Nađ ističe da nema slabih protivnika u Evropi.

"Mogli smo da prođemo i bolje i lošije, ali u Ligi Šampiona nema slabih timova. Naša želja je bila da se odmerimo sa najjačima. Ambicije su nam da pokušamo da ostvarimo neku pobedu, a dalje planove ćemo praviti u skladu sa odvijanjem situacije."

Miloš Bogunović smatra da bi i treće mesto predstavljalo uspeh.

"Jaka grupa, ali to je Liga Šampiona. Arsenal je najzvučnije ime i ne znam da li postoji recept za zaustavljanje Vengerovih izabranika. Naravno, šanse uvek postoje, pogotovo u mečevima na domaćem terenu. Ukoliko takmičenje završimo na trećem mestu, smatrali bismo da smo napravili veliki uspeh."

ilic19939020100819022508.jpg
Saša Ilić kaže da će se ekipa boriti da sačeka proleće u Evropi.

"Moglo je i bolje, i gore. Borićemo se da sačekamo proleće u Evropi. To bi bio veliki uspeh, mada je to i sam plasman u Ligu Šampiona. Portugalci su bili bolji od Seltika i Sevilje, što znači da nas čeka težak posao. Zna se kako igra i koliko vredi Arsenal, Šahtjor je izuzetno jak. Ali, želeli smo Ligu Šampiona, sad moramo da se dokažemo."
 
Natrag
Top