FK Partizan

Učlanjen(a)
10.08.2009
Poruka
2.588
U duelu sa novim članom PLS, crno - beli slavili sa 2:0, golovima Miljkovića i Marka Šćepovića. Igrao i Smiljanić, kao i Babović
Stefan Babović i dalje nema klub, trenira sa Partizanom, čeka angažmam, a povodom njegovog eventualnog dovođenja, crno - beli su zakopčani. Babović se priključio rezervistima u četvrtak protiv BASK - a.

Partizan je dobio sa 2:0, strelci su bili Šćepović u 14. i Miljković u 50. minutu.

Igrao je i Lola Smiljanić, potrebni su mu minuti kako bi konkurisao za prvi tim. Takođe, na probi je i Bates, poslednju reč imaće trener Stanojević.

Partizan je igrao u sledećem sastavu

Radosavljević
Miljković, Bates, Ostojić, Stanković
Smiljanić, Babović, Brašanac, Mijić
Bogunović, Marko Šćepović

Igrali su još Petrović, Antelj, Nastasić i Kamberović.
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
152
Petrović ostaje do kraja avgusta


4604708454c553dd09df50384200891_extreme.jpg

partizan.rs​
Srpski reprezentativac Radosav Petrović ostaće u Partizanu do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, tvrdi generalni sekretar "crno-belih" Darko Grubor.

Uprkos interesovanju Vest Hema, Rasinga, Sportinga i Lacija, Partizan želi da zadrži talentovanog fudbalera, pa da onda kao Ivan Obradović napusti klub pred kraj roka.
Grubor je ujedno i dementovao informaciju objavljenu u španskim medijima da će se narednih dana sastati u Milanu sa delegacijom Radinga iz Santandera kako bi pregovarali o transferu.
"U ovom trenutku svi su izgledi da će Petrović odigrati ne samo revanš u Helsinkiju, nego će biti na raspolaganju stručnom štabu i za utakmice četvrtog kola kvalifikacija. Naravno, pod uslovom da eliminišemo FInce. A, to da putujem u Milano nije tačno i ako Rasing i dalje želi Raću o tome možemo da pregovaramo samo u Beogradu", jasan je Grubor.
Premija za Helsinki 30 hiljada evra

Ukoliko eliminišu Helsinki, fudbaleri Partizana biće nagrađeni od kluba sa po 30.000 evra!

Prolaz u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona doneće Partizanu sigurnu zaradu od 3.5 miliona evra, dok bi eventualni plasman u samo takmičenje obezbedilo dodatnih 7.1 milion. Svaka pobeda u grupi nagrađuje se sa 140 hiljada evra, dok remi vredi upola manje.

UEFA novčane nagrade isplaćuje tek na kraju ciklusa, dakle u junu sledeće godine.
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
152
Partizan vs Anderleht prva utakmica 17. ili 18. avgusta u Beogradu... svi na stadion...

Dodato posle 10 Sati 52 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Plej of „miriše“ na Ligu šampiona!

Kao što je poznato, UEFA je od prošle sezone izmenila sistem kvalifikacija za evropska klupska takmičenja, pre svega za Ligu šampiona koja sve navijače trostrukog uzastopnog šampiona Srbije svakako najviše interesuje. U ovim kvalifikacijama je uveden pojam „play off“ i puno ljudi se pitalo, a mnogi to i danas čine, zašto je to praktično poslednje kolo kvalifikacija za LŠ dobilo takav poseban naziv, a ne zove se jednostavno (hronološki) „4. kolo kvalifikacija za LŠ“? Ima razloga zašto je UEFA to učinila, pa da probamo da pojasnimo...

„Play off“ je u propozicijama UEFA dobio, mogli bi to komotno reći, jedan POSEBAN STATUS koji se umnogome razlikuje od statusa prethodna tri postojeća kvalifikaciona kola za LŠ. Taj njegov poseban status se ogleda, onako u najkraćem objašnjeno, u tome da sve ono što se sada dešava pre odigravanja utakmice plej ofa za LŠ, u audio-vizuelnom smislu neodoljivo podseća na utakmice u okviru same Lige šampiona po grupama! I to nije sve. Sijaset je još drugih (raznih i brojnih) odredbi i propisa koji se tiču plej ofa, a koje su ubačene u propozicije UEFA o takmičenju. Naprimer:

• Plej of se mora igrati na stadionu koji zadovoljava kriterijume za njegovo svrstavanje minimum u kategoriju „4“, pri čemu su kriterijumi za kategorisanje stadiona detaljno definisani u posebnom dokumentu UEFA
• Sve utakmice plej ofa se moraju odigravati pod svetlošću reflektora, a početak utakmica je po pravilu u 20.45h (osim ukoliko UEFA u posebnim slučajevima ne odobri drugi termin početka)
• Za plej of fazu je neophodno osvetljenje reflektora na stadionu od minimum 1.400 luksa (za grupni deo takmičenja LŠ potrebno je minimum 1.500 luksa)
• Počev od plej of faze, na stadionu (osim zastave UEFA) mora biti postavljena i zastava „UEFA Champions League“ („UCL“)
• Počev od plej of faze propozicije predviđaju puštanje 2 različite melodije sa razglasa na stadionu:
a) uvodna melodija UCL (od pojavljivanja igrača iz tunela, pa dok se oni ne poređaju, zajedno sa sudijama, na sredini terena
b) himna UCL (nakon „postrojavanja“ igrača i sudija na sredini terena)
• Počev od plej of faze, tokom intoniranja himne UCL u središnjem krugu na terenu se „vijori“ platno sa simbolom UCL (popularna „mušema“)
• Već u plej ofu natpis „UEFA CHAMPIONS LEAGUE“ mora stajati na reklamnoj površini uz aut liniju, na sredini terena, preko puta glavne TV-kamere
• Već u plej ofu obeležja „UCL“ moraju biti postavljena i na svodovima tribina stadiona
• Već u plej ofu svakom igraču na leđima dresa mora stajati njegovo prezime
• Počev od plej of faze igrači na svojim dresovima (na desnom rukavu dresa, iznad lakta) moraju imati zašiven amblem „UCL“ čija površina iznosi 50cm². Ambleme klubovima dostavlja UEFA.
• Počev od plej of faze svaki fudbaler mora imati svoj „fiksni“ broj na opremi (dres i šorts). Taj broj se cele tekuće sezone ne može menjati, niti njega u toku sezone može „preuzeti“ neki drugi fudbaler istog kluba
• Počev od plej of faze na delovima opreme kao što su sportske tašne, medicinski „koferi“, posude za piće i slično ne sme da stoje obeležja sponzora. Ova odredba se ne odnosi samo na period trajanja utakmice, već i na period zvaničnog treninga dan pre utakmice, kao i na sve medijske aktivnosti pripadnika jednog kluba pre i posle utakmice, na samom stadionu
• Počev od plej of faze sve utakmice (i zvanični treninzi) se moraju odvijati sa oficijelnim loptama „UCL“
• Počev od plej of faze sva medijska i komercijalno-marketinška prava pripadaju UEFA

Ovo je bio samo jedan kraći izvod iz „mora“ odredbi i propisa koje je UEFA ozvaničila u svojim brošurama, a koji se tiču specifičnosti plej ofa za Ligu šampiona u odnosu na sva prethodna kvalifikaciona kola. Dakle Partizan i Anderleht će 18. avgusta igrati u našem Hramu fudbala (odnosno 6 dana kasnije u Briselu) u audio-vuzuelnom ambijentu, koji će biti gotovo preslikan u odnosu na ambijente koje godinama imamo prilike da gledamo u utakmicama grupne faze Lige šampiona.

Još samo da recimo Kleo (ili bilo koji drugi igrač Partizana) ove 2010. godine bude „preslikani Delibašić“ iz Lige šampiona 2003. godine i tu već ne bi imali nikakvog razloga da se bunimo ili žalimo...

partizan.rs
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Dva koraka do sna: Partizan - Anderleht (20:45h)

Fudbaleri Partizana igraju protiv Anderlehta prvi meč plej ofa za ulazak u Ligu šampiona. Utakmica počinje u 20 i 45 časova na stadionu u Humskoj.
Šampion Srbije juri san koji je poslednji put ostvaren u sezoni 2003/2004, kada je na putu do grupne faze elitnog takmičenja srušen Njukasl. Ekipa koju je predvodio legendarni Bobi Robson slavila je u Beogradu minimalnim rezultatom, ali trener Partizana Aleksandar Stanojević je ponovio da je njegova želja pobeda, makar ona bila rezlutatom 5:4.
Na drugoj strani, trener Anderlehta Ariel Jakobs je rekao da mirno dočekuje meč u kom su sanse "fifti fifti". Jakobs je dodao i da se pribojava atmosfere, jer zna da Partizan ima podršku fantastične publike.

Po svemu sudeći ona će doći u velikom broju. Saopšteno je da su karte za jug i sever rasprodate, dok ih za zapad i istok ima vrlo malo.

Osim publike, Partizanu u prilog ide i to što u ekipi igra nekoliko igrača iz generacije 03/04. Saša Ilić će osim velikog iskustva, kao pomoć imati i kopacke koje su poslale onaj čuveni penal u Givenovu mrežu na Sent Džejms parku.

Mušema sevec zatresla u Humskoj, iz Partizana poručuju da veruju da mogu dalje, a evo i malo istorije, dok se ne ispiše nova:



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
4
Zalosna danasnja utakmica. Golman je strasnu gresku napravio za drugi gol Anderlechta. Da je samo digao ruke i probao uhvatit loptu, sudac bi najvjerovatnije svirao faul. Posto je samo stojo nije nista dobio. U Belgiji ce biti tesko izvuci pobjedu.
 
Natrag
Top