FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
[raw]<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/PaJ_WaTRFpw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
Duel Spartaka i Partizana igra se u nedelju sa početkom od 17 časova


zivkovic600183969020140322130612.jpg


Ukidanje vandrednog stanja u republici Srbiji označilo je ubrzane pripreme za prvenstvene utakmice 29. i 30. kola Jelen Superlige.

U nedelju bi mogla da padne odluka o novom prvaku ukoliko Crvena zvezda savlada OFK Beograd, ali se u Partizanu ne predaju dok postoje teoretske šanse da ostanu na tronu.

"Ispali smo iz Kupa i Spartak je zasluženo otišao dalje. Sada se spremamo za revanš domaćinu. Dok postoji teoretska šansa, mi ćemo se nadati" rekao je za "Novosti" Andrija Živković.

Crveno-beli imaju prednost od tri boda i bolji međusobni skor u duelima sa Partizanom pa će aktuelnom šampionu biti neophodne dve pobede u poslednja dva kola i dva kiksa "večitog rivala" čemu se malo ko nada.

"Zvezda je mnogo bliža osvajanju titule od nas i to mora da se prizna. Međutim, mi želimo dostojanstveno da završimo sezonu u kojoj je bilo uspona i padova. Posle meča sa Spartakom u Subotici, čeka nas još oproštaj od naše publike i duel protiv Čukaričkog. Biće to ujedno i neka vrsta pozivnice za naše navijače da veruju u ovaj tim i da nas snažno podrže i sledeće sezone" zaključio je Živković.

Duel Spartaka i Partizana igra se u nedelju sa početkom od 17 časova
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
Besplatan ulaz protiv Čukaričkog


Meč poslednjeg 30. kola Jelen Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog, koji se igra u sredu 28. maja od 17.00h na stadionu Partizana, navijači Partizana, a i ostali ljubitelji fudbala, moći će da prate BESPLATNO.

To je odluka Upravnog odbora FK Partizan, a kapije stadiona za posetioce se otvaraju u 16.00h.
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
JSL 2013/14, 30. kolo, Partizan - Cukaricki 2:0
[raw]<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/xUkcUvbGvOE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
LIGA EVROPE: Partizan gotovo sigurno među nosiocima u plej-ofu
Fudbal 12:34, 04.06.2014. Autor: Beta


Ukupno 80 klubova će igrati u drugom krugu, a Partizan je sa 14.825 bodova na šestom mestu među nosiocima


Partizan se nada povoljnom žrebu, Foto: Partiza

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana će se u predstojećoj sezoni takmičiti u kvalifikacijama za Ligu Evropa (LE), a ako dođu do plej-ofa za plasman u grupnu fazu, gotovo sigurno će biti nosioci.

Partizan će takmičenje u kvalifikacijama početi u drugom kolu, utakmicama 17. i 24. jula, a žreb će se obaviti 23. juna. Kako se navodi na sajtu Partizana, ukupno 80 klubova će igrati u drugom krugu, a Partizan je sa 14.825 bodova na šestom mestu među nosiocima. Među mogućim Partizanovim protivnicima, koji se nalaze od 41. do 80. mesta na listi, nalaze se i Spartak iz Trnave, mađarski Đer i Ferencvaroš, škotski Aberdin i Košice iz Slovačke. Njima bi se mogle dodati i ekipe iz bivše Jugoslavije, ali i dva predstavnika Albanije. Pre glavnog žreba, biće formirane podgrupe (sa po osam ili 10 ekipa), pa će broj potencijalnih rivala Partizana biti sveden na četiri, pet klubova.

Ako prođe u treće kolo kvalifikacija, u kome će učestvovati 58 ekipa, Partizan će biti među 29 nosilaca, na 15. mestu. Među potencijalnim rivalima Partizana biće ekipe koje su po koeficijentu između 30. i 58. mesta na listi, a tu su holandski Groningen, Sivaspor iz Turske, AIK Stokholm, Liteks iz Bugarske i Geteborg iz Švedske. Tu su još i norveški Tromso, danski Brondbi i škotski Madervel. Žreb za utakmice trećeg kola obaviće se 18. jula, a utakmice su na programu 31. jula i 7. avgusta.

U poslednjem kvalifikacionom kolu, u plej-ofu igraće 62 ekipe. Partizan je trenutno poslednji (31) nosilac u žrebu, a ako dođe do plej-ofa, "99 odsto" će ostati među nosiocima, navodi se na sajtu.

"Za to što nije 100 odsto sigurno "zaslužan" je sistem kvalifikacija koji bi, pod potpuno nepovoljnim raspletom po crno-bele, u žreb plej-ofa mogao da preseli jednu ili više ekipa iz kvalifikacija za Ligu šampiona koje imaju jači koeficijent od crno-belih. Istovremeno bi u kvalifikacijama za Ligu Evropa svi favoriti koji imaju jači koeficijent od Partizana morali "neokrnjeni" da stignu do žreba za plej-of", piše na sajtu.

Među ekipama koji nisu nosioci, od 31. do 62. mesta na listi, nalaze se i italijanski Torino, holandski Fejnord, norveški Rozenborg, Dinamo iz Moskve, portugalski Rio Ave i hrvatska Rijeka.

Žreb za plej-of obaviće se 8. avgusta, a utakmice su na programu 21. i 28. avgusta.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Partizanova zahvalnica Nađu; Tumbaković: Đurić je predsednik
M. BLAŽIĆ | 04. jun 2014. 20:59 | Komentara: 0
Uoči sastanka fudbalske vlade u opciji je nekoliko ideja od kojih je možda i najbliža realizaciji ona po kojoj bi trener Marko Nikolić dobio šira ovlašćenja






STARI direktor neće dobiti novi ugovor, a ko će u prvu fotelju sportskog sektora Partizana moglo bi da bude poznato već u četvrtak, posle sastanka Upravnog odbora kluba iz Humske. Na stadionu crno-belih je danas održan sastanak Sekretarijata, posle kojeg je samo potpredsednik Mile Jovičić progovorio nekoliko reči prebacivši lopticu na sednicu UO koja je zakazana za 16 časova.

- Utvrđeni su teme o kojima ćemo raspravljati na Upravnom odboru, kao i stavovi. O svemu ostalom, tačnije o konkretnim temama razgovaraćemo posle te sednice - bilo je sve što se moglo čuti od Jovičića.

I bez zvanične potvrde sa najvišeg mesta prilično je jasno da sportski direktor Albert Nađ, kojem je po slovu ugovora završen mandat 31. maja, neće ubuduće obavljati taj posao. On od završetka prvenstva praktično nije imao kontakte sa čelnicima Partizana, izuzev sa Darkom Gruborom, ali pritom priča o nastavku saradnje nije dobila ozbiljne tonove.

Uoči sastanka fudbalske vlade u opciji je nekoliko ideja od kojih je možda i najbliža realizaciji ona po kojoj bi trener Marko Nikolić dobio šira ovlašćenja, pa bi u slučaju da ta varijanta dobije zeleno svetlo ispred njegovog imena stajalo - tim menadžer. Poslednjih dana kao naslednik Alberta Nađa pominjan je i Ranko Stojić što je on ubrzo demantovao. Pored teme sportskog direktora „na tapetu“ bi trebalo da se nađe i potencijalni transfer Danila Pantića u torinski Juventus. Navodno, Italijani su već blizu dogovora sa Partizanom po kojem bi talentovani Pantić kao igrač „stare dame“ ostao u Humskoj još godinu dana.

TUMBAKOVIĆ: ĐURIĆ JE PREDSEDNIK

Dragan Đurić je najavio definitivno povlačenje u decembru, a kao jedan od kandidata da ga nasledi na tom mestu pominje se trofejni stručnjak crno-belih i nekadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković.
- Dragan Đurić je predsednik i moj prijatelj i svakako da sada nije trenutak da se priča na tu temu. Nema smisla raspravljati o onome što bi eventualno moglo da se dogodi, mnogo je važnije da se svi partizanovci okrenu Partizanu i pomognu mu koliko god mogu. Moj doprinos nikada nije bio sporan, on je uvek veliki - istakao je Tumbaković.




novosti.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
Saopštenje Upravnog odbora FK Partizan



Upravni odbor FK „Partizan“ održao je dana 05.06.2014. godine svoju redovnu sednicu na kojoj su razmatrani rezultati i rad I tima u protekloj sezoni, planovi za narednu sezonu i mere za racionalizaciju poslovanja i finansijsku stabilizaciju.

Izveštaj o proteklom prvenstvu i ostvarenim razultatima, kao i plan priprema podneo je Trener I tima. Upravni odbor je usvojio izveštaj i izrazio uverenje da će predstojeći pripremni period i prelazni rok stvoriti uslove da se obezbede rezultati adekvatni ambicijama i ugledu kluba.

Upravni odbor je ovlastio Sekretarijat kluba da obavi sve poslove u prelaznom roku sa ciljem uspostavljanja finansijske stabilnosti i očuvanja neophodnog kvaliteta igračkog kadra.

Upravni odbor je takođe doneo odluke o pristupanju realizaciji ranije usvojenog plana reorganizacije, racionalizacije i dugoročne finansijske konsolidacije. U tom okviru prihvaćen je predlog Sekretarijata da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata ovog Upravnog odbora. Ta odluka je motivisana razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog sektora kluba.

Upravni odbor je tom prilikom izrazio zahvalnost dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu na velikom doprinosu rezultatima kluba prethodnih godina, i izrazio uverenje da će, kao član Upravnog odbora, i dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba.



Beograd, 05.06.2014. godine

Upravni odbor FK „Partizan“


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Partizan u žrebu za Ligu šampiona!
Vicešampion Srbije iznenada dobio priliku da ide ka najjačem takmičenju u evropskom fudbalu

FK-Partizan-FK-Vozdovac-16.jpg





Odluka da UEFA izbaci Crvenu zvezdu iz evropskih takmičenja na godinu dana jednosmerno ukazuje na to da će drugoplasirani tim Srbije u sezoni 2013/2014 igrati u kvalifikacijama Lige šampiona.


UEFA tri puta meri, jednom seče, tako da i žalba koja je omogućena Zvezdi u suštini neće promeniti ništa što se crveno – belih tiče, ali hoće u sezoni dva crno – bela kluba.

Kako je Telegraf ranije pisao, Partizanu je odgovaralo da Zvezdu Evropska kuća fudbala izbaci pre žreba za prvo kolo kvalifikacija, jer da je to učinila posle žrebanja, Srbija bi izgubila pravo na tim u kvalifikacijama za najjače klupsko takmičenje.

Iz Partizana poslednjih dana su poručivali da ne žele nesreću komšijama, ali i jasno poručivali da će se suočiti sa eventualnim pretumbavanjem iz kvalifikacija Lige Evrope u Ligu šampiona.

Dalje, što se srpskih klubova tiče, U Ligu Evrope, pored Vojvodine i Jagodine, u Evropu će eliminacijom Zvezde i Čukarički.


Telegraf.rs
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Partizan čeka tumačenje UEFA
novosti.rs/ | 06. jun 2014. 21:28 | Komentara: 0
Tek treba da se sazna da li Zvezdu žalba „uvodi“ u žreb za kvalifikacije Lige šampiona, što bi automatski značilo da u slučaju potvrde njenog izbacivanja Srbija nema pravo zamene




FK Partzan

NIKO se zasada ne usuđuje da tvrdi da li će Srbija imati predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili ne. Najpre UEFA treba da pošalje zvanično tumačenje, a tek onda će se znati da li Zvezdu žalba „uvodi“ u žreb za kvalifikacije Lige šampiona, što bi automatski značilo da u slučaju potvrde njenog izbacivanja Srbija nema pravo zamene, odnosno da Partizan ostaje u Ligi Evrope

Pored crno-belih, odluku čeka i Čukarički, koji je licenciran za Evropu i može da igra ukoliko Partizan bude umesto Zvezde bio u elitnom takmičenju.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ovo je Partizanov put do Lige šampiona!
Crno-bele očekuje težak i trnovit put, naročito od trećeg kola, kada bi po projekciji žtreba trebalo da prestanu da budu nosioci

tim_gore_mala.jpg




Fudbaleri Partizana i definitivno će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, posle suspendovanje Crvene zvezde. Crno-bele očekuje težak i trnovit put, naročito od trećeg kola, kada bi po projekciji žtreba trebalo da prestanu da budu nosioci.

Klub iz Humske startuje u drugom kolu, a za rivale bi mogao da dobije sledeće ekipe: Dinamo Tbilisi (Gruzija), Malme (Švedska),Rejkjavik (Island), Dudelanž (Luksemburg), Stromsgocet (Norveška), Nju Seints (Vels), Patrik (Republika Irska), Škenderbeg (Albanija), Levadija (Estonija), Rabotnički (Makedonija), Valeta (Malta), Zrinjski (BiH), Kliftonvil (Severna Irska), Toršavn (Farska Ostrva), Žalgiris (Litvanija), Sutjeska (Crna Gora) i Santa Koloma (Andora).

Tan2013-7-24_225519229_0.jpg

Foto: Tanjug

Ukoliko se Partizan plasira u naredno kolo, u trećoj rundi kvalifikacija preseliće se u grupu nepovlašćenih timova, a prepreke u trećoj rundi bi mogle da mu budu znatno kvalitetnije ekiep poput Salcburga (Austrija), Steauae (Rumunija), APOEL – a (Kipar), Seltika (Škotska), Dinamo Zagreba (Hrvatska), Sparte Prag (Češka), Ludogoreca (Bugarska), Makabi Tel Aviva (Izrael) i Šerifa (Moldavija).

K-Partizan-FK-ludogorec-16.jpg

Foto: Marko Todorović

Nosioci iz trećeg kruga, osim Salcburga moraće da ogigraju i utakmice drugog kruga. Pod uslovom da tri favorita budu eliminisana, Partizan će zauzeti mesto nosioca u trećem krugu.

Ukoliko slavi i na tom koraku, “Parni valjak” će sigurno obezbediti jesen u grupnoj fazi UEFA takmičenja, a na putu do Lige šampiona moraće da izabaci još jednog nosioca iz gore navedene grupe.

Tan2012-9-20_2158829_0.jpg

Foto: AP/Tanjug

Mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se prvog i drugog, odnosno osmog i devetog jula. Crno-beli svoji prvi meč igraju sedam dana kasnije, 15. i 16. odnosno 22. i 23. jula. Treća faza je zakazana za 29. i 30. jul, revanši su sedam dana kasnije, dok će se plej-of igrati 19. i 20. avgusta odnosno 26. i 27. avgusta.



(Telegraf.rs)
 
Natrag
Top