Iliev: Srećan zbog povratka
Iliev: Srećan zbog povratka
Izvor: Novosti Online | 21. jul 2010.
Iskusni napadač danas potpisao jednogodišnji ugovor sa crno-belima
Dva dana je trebalo čelnicima Partizana i Ivici Ilievu da pronađu zajednički jezik i posle šest godina, koliko je napadač proveo u inostranstvu, saradnja je ponovo obnovljena!
Iliev je u utorak uveče potvrdno odgovorio na ponudu crno-belih, a danas potpisao jednogodišnji ugovor srpskim šampionom. Dakle, spisak igrača kluba iz Humske za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona će biti jači za ime iskusnog napadača.
- Osećam se fantastično. Ovo moja druga kuća, tu sam odrastao i afirmisao se... Moj zadatak je Liga šampiona, samo me to interesuje. Partizan to zaslužuje - kazao je 30-godišnji Iliev za sajt Partizana.
Povratak u Humsku posle šest sezona u inostranstvu nije ostavio Ilieva ravnodušnim.
- Srce je oduvek kucalo crno-belo, no iskren da budem nisam verovao da ću se ikada vratiti u srpski fudbal, a kamoli u Partizan. Sve se tako odvijalo da jednostavno nisam ni naslućivao, niti verovao. Sad kada sam se vratio, ponovo su počela sećanja o ulasku u Ligu šampiona, sezoni za nezaborav i sve opet “kuva” u meni!
Verujete da Partizan posle toliko godina opet može do velikog uspeha?
- Mnogo je teško načiniti taj veliki korak. Moja generacija je to uspela, a kasnije su bile i izglednije situacije, pa klub nije uspeo. Posle toliko godina nam se sve opet “namešta”, miriše na uspeh i moj dolazak je najviše time i motivisan. Nadam se da ću doneti sreću svima onima koji vole Partizan – rekao je Ivica Iliev.
Tokom svog prvog boravka u Partizanu, od 1997. do 2004. godine, Iliev je odigrao 327 utakmica i postigao 110 golova.
Pre Ilieva Partizan je u letnjem prelazno roku doveo Ivana Stevanovića, Radišu Ilića, Džozefa Kizita i Gorana Galešića.