FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Đurić traži po 400 000 evra od svakog člana uprave?

Đurić traži po 400 000 evra od svakog člana uprave?

nadjidjuric9362020091223160328.jpg

Novi UO još nije održao sednicu, a niko nije želeo da se izjasni o ovom predlogu koji bi značajno pojačao budžet kluba.
Ideja Dragana Đurića da svaki član UO treba da obezbedi po 400 000 evra za klub i da na taj način članovi rukovodećeg tela obezbede trećinu budžeta će tek biti razmatrana.

„Ne znam ništa o tome, još se nismo sastali od izborne Skupštine“, kaže Albert Nađ, a slično ponavljaju i ostali članovi uprave.

Ako Đurić bude ideju sproveo u delo, to bi bila sjajna stvar za Partizan, i svež priliv od oko 4 miliona evra u klub, a koliko je to izvodljivo, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Prodaja igrača će svakako ostati glavni izvor finansiranja kluba u narednom periodu, dok i ako pomenuta ideja ne zaživi.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
"Leđea" oblači Partizan

"Leđea" oblači Partizan

00017065.jpg

Fudbaleri Partizana od naredne sezone nosiće opremu italijanskog proizvođača "Leđea", saznajemo nezvanično. Ugovor sa dosadašnjim tehničkim sponzorom, takođe italijanskom "Kapom" ističe na kraju tekuće sezone. Potpisivanje novog ugovora najavljeno je i posle Izborne skupštine, kada je pobedio Dragan Đurić.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vojislav Stanković ipak stiže u Partizan?

Vojislav Stanković ipak stiže u Partizan?

stankovic8605020091202071005.jpg

"Romantičari" prekinuli pregovore sa Šerifom, čekaju Partizan. Mladi štoper u Vranju čeka rasplet.
I pored ponude moldavskog Šerifa, Vojislav Stanković će završiti u Partizanu. Naime, kako se saznaje, „romantičari“ su prekinuli pregovore sa moldavskim Šerifom i očekuju dogovor sa Partizanom.

Još nisu poznati detalji razgovora, ali u svakom slučaju čini se da neće biti problema da talentovani štoper postane prvo pojačanje Partizana u januarskom prelaznom roku.

On se odmara u Vranju i čeka rasplet.

„Ništa još ne znam, treniram individualno i čekam rasplet“ rekao je Stanković.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Nađ: ''Savo zna da uvek govorim ono što mislim''

Nađ: ''Savo zna da uvek govorim ono što mislim''

albertnadj2861020090601110550.bmp

Novi član Upravnog odbora Partizana reagovao na jučerašnju izjavu Sava Miloševića koji je, između ostalog, poručio da za ''poštene nema mesta'', kako u Srbiji, tako i u Partizanu.
Albert Nađ poručuje da je njegov poziv nekadašnjem saigraču da se uključi u rad kluba bio potpuno iskren, jer, kako ističe, nema problem da uvek kaže ono što misli.

''Nemojmo o poštenju, svi znaju na koji sam način, baš zbog iskrenosti pre dve godine otišao iz Partizana, jer te moje osobine nisu bile po volji ljudi koji su vodili klub. Jasno mi je razočaranje koje je Savo doživeo posle poraza na izborima, ali moj poziv njemu da nam se priključi je bio iskren. Savo zna da sve što kažem, to i mislim'', kaže Nađ.

Kada su u pitanju potezi rukovodstva crno-belih u narednom periodu, Nađ ističe da klub troškove mora da prilagodi postojećem budžetu, navodeći negativne primere iz Španije.

''Dok sam bio u Betisu, kasnije i u Ovijedu sve je bilo fantastično. Za pobede u domaćim takmičenjima dobijale su se neverovatne premije, ali se zatim krenulo u nerealne projekte i svi znamo gde su sad. Mnogo se priča ovih dana da igračima Partizana kasne plate, ali isto se to dešavalo i u Španiji. Takođe, kasnile su plate u Partizanu i kad je igrao u Ligi šampiona, pa se to nije videlo na terenu'', podseća Nađ.

Kao ogroman potencijal kluba, Nađ vidi u omladinskom pogonu crno-belih.

''Naš Zemunelo je pravi rudnik dijamanata, ali koji moraju da budu izbrušeni na pravi način. Mora da se uspostavi jedinstven sistem, kako bi prelazak u prvi tim bio što bezbolniji. Tako je bilo u vreme kad smo Savo, Ilić, Duljaj, Bjeković, ja priključeni prvom timu.

Treba da se ugledamo na Duleta Vujoševića, koji svake godine pravi čuda sa košarkašima Partizana. Ko je, na primer, čuo za Aleksa Marića dok nije došao u Partizan? Tako hoćemo da radimo i mi u fudbalskom klubu'', zaključuje Nađ.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan u ponedeljak smenjuje Tomića?

Partizan u ponedeljak smenjuje Tomića?

tomic7229020091010052705.jpg

Upravni odbor Partizana održaće u ponedeljak prvu sednicu posle izborne Skupštine kluba, a njena glavna tema će biti raskid ugovora sa dosadašnjim sportskim direktorom Ivanom Tomićem.
Javnom podrškom Savu Miloševiću u kampanji za predsednika Partizana, posle ubedljive pobede Dragana Đurića na izborima, Ivan Tomić je praktično stavio tačku na obavljanje funkcije sportskog direktora crno-belih.

Goran Stevanović već je počeo da obavlja predviđenu funkciju tim-menadžera, sastavljanjem spiska pojačanja koji je predao direktno predsedniku Đuriću.

Ostalo je još da se prekid saradnje sa Tomićem ozvaniči, a sva je prilika da će se to dogoditi već u ponedeljak na prvoj sednici ''novog'' Upravnog odbora Partizana. Doduše, problem rukovodstvu crno-belih u toj nameri mogao bi da bude važeći ugovor Tomića sa klubom, po kome, prema nezvaničnim informacijama, dosadašnji sportski direktor ima garantovanu zaradu od 200.000 evra godišnje.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Trabzon obnovio ponudu za Dijaru

Trabzon obnovio ponudu za Dijaru

dijara-ok-veca9164320091216164146.jpg

Turski prvoligaš ponovo se interesuje za najboljeg strelca Partizana, posle neuspešnog letošnjeg pokušaja da ga dovede u svoje redove. Dijarin menadžer potvrdio ovu informaciju i najavio razgovore sa čelnicima Partizana.
Kao što je poznato, Lamin Dijara će dobiti dozvolu za odlazak iz Partizana već u januaru, naravno ukoliko stigne povoljna ponuda za njega.

Ponuda Trabzona je stigla, ali je pitanje koliko je u Partizanu smatraju povoljnom, obzirom da su letos odbili ponuđenih tri miliona evra, a da ovoga puta, prema nezvaničnim informacijama, Turci nude milion manje.

Menadžer senegalskog napadača Edin Kurtagić potvrdio je zainteresovanost Trabzona i najavio skori dolazak u Beograd na pregovore sa vodećim ljudima Partizana.

''Tačno je, Trabzon je ponovo zainteresovan za Dijaru. Bio sam u Turskoj, razgovarao sa čelnicima kluba, koji žele da se u Partizanu precizno izjasne o visini obeštećenja. Narednih dana doputovaću u Beograd i na tu temu razgovarati sa ljudima iz Partizana'', najavio je Kurtagić u izjavi za Press.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Stanković bi iz Partizana u Premijer ligu

Stanković bi iz Partizana u Premijer ligu

stankovic8605020091202071005.jpg

Defanzivac OFK Beograda bi radije u Partizan nego u moldavski Šerif. Znam da Šerif plaća više, ali mi novac nije najbitniji, kaže Vojislav Stanković.
Iako je moldavski Šerif poslao konkretnu ponudu za dvadesetdvogodišnjeg štopera OFK Beograda, predsednik Partizana, Dragan Đurić, boravio je u četvrtak na Karaburmi kako bi sa čelnicima "romantičara" ugovorio detalje oko prelaska Vojislava Stankovića u crno-beli tabor.

Stanković kaže da prija ponuda moldavskog Šerifa i da je svestan da bi zaradio više, ali da Partizan, ipak, ima prednost.

"Znam da je ponuda Šerifa veoma primamljiva i za mene i za klub, ali ja ne bih u Moldaviju. Nije sve u novcu i to sam rekao čelnicima OFK-a. Nadam se da će se pregovori sa Partizanom završiti dobro. Imam želju da jednog dana zaigram u Premijer ligi, a tamo mogu da odem jedino iz Partizana koji je utabao stazu do Engleske. Iz Šerifa bih mogao samo u Rusiju", kaže Vojislav Stanković.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Moreira ide kod Koromana

Moreira ide kod Koromana

moreira6759020090924155034.jpg

Portugalac Almami Moreira blizu odlaska u Inčon, tim koji vodi Ilija Petković. Brana Ilić na pragu Samsunga u Južnoj Koreji.
Najbolji igrač Partizana poslednjih godina, ove zime će najverovatnije napustiti Humsku.

Prema pisanju "Sportskog žurnala" u Partizanu žele da raskinu ugovor sa Moreirom zbog njegove plate od oko 400.000 evra, pa su ga ponudili južnokojerskom Inčonu koji sa klupe vodi Ilija Petković, a u klubu sa velikim uspehom igraju nekadašnji "večiti" rivali Ognjen Koroman i Dragan Čadikovski.

Međutim, Ilija Petković kaže da o tome ne zna ništa.

"Ja još uvek ne znam da li ću ostati trener Inčona. To će biti poznato 2. januara kada se vratim u Južnu Koreju, a što se tiče Moreire, sa mnom niko nije razgovarao na tu temu. Ako ostanem trener razgovaraćemo", objasnio je Petković.

Istim avionom će najverovatnije i Brana Ilić.

Za omalenog napadača zainteresovan je južnokorejski Samsung. S obzirom da je u finišu sezone bio u drugom planu kod trenera Gorana Stevanovića i na želju rukovodstva kluba da smanji konkurenciju u napadu, trebalo bi očekivati realizaciju transfera.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Isailović brani gol Partizana?

Isailović brani gol Partizana?

bojan-isailovic-velika5589020090818034829.jpg

Mladen Božović bi mogao da dobije konkurenciju. Treći golman "orlova" između Partizana i poljskog Zaglebja, koje nudi trogodišnji ugovor.
Već je bio dogovoren transfer Bojana Isailovića u poljsko Zaglebje, ali se pojavio Partizan, što će trećeg golmana reprezentacije naterati da razmisli. Naime, pred njim je trogodišnji ugovor, za koji bi trebalo da inkasira oko 350 000 evra, no sa druge strane stoji šampion Srbije što bi povećalo njegove šanse da ode na Mundijal i nakon toga pronađe bolji angažman.

„Imam još ponuda, žele me klubovi iz Francuske i Belgije, postoji varijanta sa jednim većim poljskim klubom. U Zaglebju su vrlo zagrejani da me dovedu, veoma su ambiciozni i korektni. Ništa još nisam odlučio, sigurno je da ne ostajem u Čukaričkom, a šta će se dešavati videćemo prve nedelje januara“, ostavio je sve karte otvorene Isailović.

U Partizanu bi ga sačekala konkurencija rezervnog golmana crnogorske reprezentacije Mladena Božovića, ali kako su se menjali golmani ove jeseni u redovima crno – belih, čini se da bi Isailović, makar na startu bio prvi izbor Stevanovića.

Gde će završiti ostaje da vidimo do kraja iduće nedelje.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan - "srpski Kaka" vredi više od 6,5 miliona

Partizan - "srpski Kaka" vredi više od 6,5 miliona

ljajic-veca9161020091216164146.jpg

Ponuda Rubina ne zadovoljava Partizan, ali pregovori i dalje traju. Drugi klubovi prate razvoj situacije, ali nema novih ponuda.
Gensek Partizana je potvrdio da ponuda Rubina od 6,5 miliona evra ne zadovoljava apetite kluba.

„Tačno je, Rusi su toliko ponudili, Partizan smatra da Lajjić vredi više. Ostali smo u kontaktu, pregovaramo, kako bismo došli do rešenja koje zadovoljava sve strane“, kaže Grubor.

Ono što je takođe zanimljivo je da drugi klubovi i dalje prate situaciju, ali nema ponuda.

„Mnogi se raspituju, ima dosta interesovanja, ali niko nije uputio konkretnu ponudu“, dodaje Grubor.

Partizan ne može da računa na 10 miliona evra, to je sada utopija, ali neće prodati Ljajića ni za mnogo manje. Kako stoje stvari, posao sa Tatarima bi mogao da bude zaključen za sumu koja se kreće između sedam i osam miliona evra.

Natrag