FK Novi Pazar: Stiže Zvezda, grad je na nogama!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
FK Novi Pazar: Stiže Zvezda, grad je na nogama!
23. oktobar 2009.


00012588.jpg


Novi Pazar je već na nogama! Ovim rečima je generalni sekretar fudbalskog kluba iz istoimenog grada, Aćif Klimenta, na najbolji način, kratko i jasno, dočarao atmosferu koja vlada u gradu i okolini uoči gostovanja Crvene zvezde u okviru 1/8 finala Lav kupa Srbije.

Iako je do istorijskog meča sa najtrofejnijim srpskim klubom ostalo još pet dana, a u međuvremenu Pazarcima predstoji i duel protiv Dinama u 11. kolu Prve lige Srbije, gotovo da nema duše u Novom Pazaru koja mislima nije već okrenuta ka sudaru sa trenutnim liderom Jelen super lige.


- Zaista činimo ogromne napore kako bi utakmica protekla u najboljem mogućem redu - kaže za SPORTAL.RS gospodin Aćif Klimenta i dočarava trenutnu atmosferu u Novom Pazaru: - Grad je bukvalno na nogama, sve strukture, uključujući i policiju, naravno, su uključene u cilju što bolje organizacije meča, motrimo na svaki detalj i pazimo na sve kako ne bi došlo do najmanjeg propusta.

O tome koliko interesovanje vlada za duel Novog Pazara i Crvene zvezde najbolje govore sledeće reči operativca kluba iz Raške oblasti.

- Da imamo stadion kapaciteta 50.000 mesta, verujte, i to bi bilo nedovoljno da primi sve koji žele da prisustvuju utakmici. Telefoni su nam se usijali, potražnja za kartama je ogromna, kao nikada do sada, ali na žalost, ne možemo svima da udovoljimo. U prodaju, najverovatnije u utorak, biće pušteno oko šest hiljada karata, dok smo za gostujuće navijače obezbedili 800, i više nego što nalažu propisi. Nismo, eto, hteli da cepidlačimo.

Klimenta kaže da klub odlično sarašuje sa navijačima i nada se da će, uprkos tenziji koja polako raste, u sredu sve proteći bez najmanjeg incidenta.

- Naši navijači su do sada bodrili ekipu na najbolji mogući način i očekujem da tako bude i prtoiv Zvezde. Tenzije postoje, ali mi iz kluba, zajedno sa gradskom upravom i policijom, činimo sve kako bi predupredili bilo kakav incident. Nadamo se da do toga neće doći.

Novi Pazar je jedan od kandidata za ulazak u elitni rang takmičenja, a meč protiv Crvene zvezde prava je prilika za rukovodstvo kluba da pokaže da je doraslo zadatku organizacije meča visokog rizika.

- Jeste, ovo je svojevrsni ispit i za nas iz uprave, jer stremimo ka ulasku u elitni rang. Uveren sam da ćemo uspeti da odgovorimo svim zadacima kako sada kada nam dolazi Crvena zvezda, a nadam se i ubuduće, kada budemo domaćini ekipama iz Superlige.
 
Natrag
Top