Fiš fest od 24. do 26. juna

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Fiš fest od 24. do 26. juna
Tanjug | 20. 06. 2011. - 18:08h | Foto: J. Vučetić

Peti "Fiš fest Beograd", koji će se održati od 24. do 26. juna na platou ispred splava "Vodenica", okupiće najbolje kuvare riblje čorbe i ribljeg paprikaša.

71413_bgd11-fis-fest-foto-j-vucetic_ig.jpg
Prošlogodišnji Fiš fest

Ta manifestacija i ove godine se održava u sklopu zvanične proslave međunarodnog Dana Dunava, a učesnici će se takmičiti za nagrade "Fiš fest Beograd".

U takmičenjima će učestvovati i timovi novinskih redakcija, poznate ličnosti i predstavnici stranih ambasada, kulinari mediteranske kuhinje.


Na festivalu će se predstaviti i vinari, proizvođači začina, sira, majstori starih zanata...

"Kotanyi", proizvođač začina sa 130-godišnjom tradicijom, u subotu, 25. juna organizovaće zanimljivo takmičenje "Ti si Maćo, ja sam Hot", u izdržljivosti konzumiranja ljutog, a nagrada za najboljeg će biti vikend za dvoje u vršačkoj "Vili Breg".

U okviru bogatog kulturno- zabavnog programa tokom tri dana, od 11 sati do kasno u noć, nastupiće poznati muzičari Luis, Đura i mornari, Đorđe David, Kraljevski apartman, So Sabi, Usnija Redžepova, O 'Đila, igračke grupe...

U okviru manifestacije održava se i humanitarna slikarska radionice pod rukovodstvom profesora Kemala Ramujkića i vajara Ratka Vulanovića.
Prihod od prodatih slika biće uplaćen kao pomoć manastiru Sveta Petka kod Paraćina, koji vodi brigu o deci sa posebnim potrebama.


Svi posetioci festivala moći će da probaju pripremljene specijalitete, ali i da besplatno posete Muzej u Kuli Nebojša u grupama od po 15 ljudi uz prezentera, a jahting klub ,,Kej" voziće besplatno posetioce "Fiš festa".
 
Top