Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Filmovi za koje niste znali da su rimejkovi

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
M

maja_jevtic

UREDNIK
Filmovi za koje niste znali da su rimejkovi
Neki od najvećih bioskopskih hitova, među kojima su i dobitnici Oskara, nisu delo originalnih ideja, već rimejkovi postojećih istoimenih filmova.

IZVOR:B92


Foto: Screenshot
Znamo da se novi “Ben Hur” vraća ovde godine u potrazi za osvetom onima koji se se ogrešili na njega. Najava rimejka kultnog filma “zapalila” je svet. Ovaj film iz 1959. godine osvojio je 11 nagrada, a mali broj ljudi zna da je ovaj Oskarovac zasnovan na filmu “Ben Hur: A Tale of the Christ”, iz 1925. godine.

Film “Skarfejs” je rimejk istoimenog filma iz 1932. godine, koji govori u italijanskim gangsterima u Čikagu.

“Čarobnjak iz Oza” je film koji je 1939. promenio bioskop zauvek. Međutim, pre njega bila su čak dva filma o Doroti i njenom putovanju u Oz, jedan iz 1925., a drugi iz 1910. godine, koji se zvao “The Wonderful Wizard of Oz”.

Jedan od najromantičnijih filma po mišljenju mnogih, “Stigla ti je pošta”, u kojima se zaljubljuju Meg Rajan i Tom Henks je zapravo rimejk filma “Prodavnica iza ugla”, iz 1940. godine.

Komedija iz 2000. godine, u kojima glume izvenredni Robert De Niro i Ben Stiler, je zapravo rimejk istoimenog nezavisnog filma iz 1992., koji nije najjsjajnije prošao kod publike.

Film “Muva” je takođe rimejk istoimenog filma iz 1958. godine.

Film “Klopka za roditelje”, u kojoj Lindzi Lohan glumi sebe i svoju bliznakinju u interesantnim nestašlucima kako bi opet spojile svoje roditelje, je takođe rimejk istoimenog fima iz 1961. godine.

Film Stivena Spilnerga “Rat svetova” je rimejk istoimenog filma iz 1953. godine.
 
Top