Šta je novo?

Filip Moris neće iz Srbije, ali...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Filip Moris neće iz Srbije, ali...
[/h] Izvor: BetaBeograd -- Multinacionalna kompanija "Filip Moris" nije razmatrala napuštanje tržišta i odustanje od dugoročne poslovne vizije u Srbiji.

Direktorka korporativnih poslova "Filipa Morisa" u Srbiji Jelena Pavlović je rekla da je duvanska kompanija "Filip Moris", koja u Srbiji ima investiciju vrednu više od 900 miliona dolara, direktno zainteresovana za budućnost srpske ekonomije i društva.
"U okvirima društvene uloge koja nam kao privrednom subjektu pripada, otvoreni smo za dijalog i saradnju sa svim činiocima u društvu i spremni da mobilišemo sve svoje raspoložive resurse kako bismo doprineli razvoju Srbije", rekla je Pavlovićeva.

Prema njenim rečima, jedini način da se ublaže negativne posledice krize na sve koji prihoduju od duvanske industrije u Srbiji jesu izmene poreske politike, kako bi se odmerila optimalna visina poreskog opterecenja i uspostavila adekvatna poreska struktura.

"Poslednja decembarska izmena akciznog zakona predstavlja korak u dobrom pravcu. Tekuća kretanja na tržištu pokazuju da se u ovom pravcu mora ići znatno brže i odlučnije", rekla je Jelena Pavlović.

Ona je navela da "trenutno od maloprodajne cene cigareta od 100 dinara po paklici na poreze odlazi neverovatnih 88 dinara".

"Iz 12 dinara po paklici koji preostanu pošto se plate svi porezi, finansiraju se troškovi proizvodnje, transporta i prodaje kao i marže proizvodjača i maloprodavaca. Očigledno je da ovakva situacija nije održiva", rekla je Jelena Pavlović.

Pream podacima kompanije, "Filip Moris" direktno zapošljava skoro 1.000 ljudi širom Srbije.

 
Top