Fiksna ili mobilna klima

Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
114
Molim Vas da mi pomognete u odluci za koju vrstu klime da se odlučim. Naime dvoumim se između invertorske "stabilne" 18-ce, ili da uzmem dve "pokretne" 12-ce. U pitanju je prizemna kuća od 100 m2 i kao odvod za "pokretne" klime mogao bih da koristim dimnjake, označeni su na crtežu.
Zahvaljujem Vam se na razumevanju i odgovorima/predlozima.
 

Prilozi

  • Kuca.JPG
    Kuca.JPG
    52,8 KB · Pregleda: 5
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.359
Ne znam sta tacno da ti kazem.Dugo se prica o tim klimama,sto vise po zgradama i narusavaju izgled iste.Ko zna mozda donesu odluku da,kako se prica,ili poskidaju klime ili stave na neko skriveno mesto.Ko zna mozda to prenesu u na kuce,jer kakvi su samo hoce da kaznjavaju i da uzimaju pare narodu.Dobro razmisli.Mislim da ti je i poplanu prostorija bolje uzeti pokretnu i da je premestas po potrebi.
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.422
I ja sam od tvoje. Ja bi napravio ovako: U prostoriji gdje si najveći dio dana stavio bih zidu klimu, a prema potrebama uzeo bih 1-2 pokretne, jer vidim da je stan poprilično velik. Samo vodi računa da snaga klime od 3,5 kw je dovoljna za zagrijavanje prostorije od 25-30 kvadrata. Budući da je to tenđbi prizemna kuća od 100 kvadrata (pretpostavljam nova) trebat će ti dosta snage, jer će se vrata prostorija sigurno često otvarati i zatvarati.. Također treba paziti da je izolacija kuće dobra, jer ako nije samo ćeš dobijati uvećane račune bez posebnog efekta topline.
 
Učlanjen(a)
22.11.2013
Poruka
37
Mislim da je bolje fiksna klima jer prijenosne su mnogo glasnoje bruje u radu s obzirom da su obje jedinice u stanu
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.359
Mislim da je bolje fiksna klima jer prijenosne su mnogo glasnoje bruje u radu s obzirom da su obje jedinice u stanu
Mozda jeste za tebe,ali za njegov raspored,je fiksna klima dovoljna samo za jednu,eventualno dve pristorije,a prenosna moze da mu rashladi sve prostorije.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.664
Покретна клима и није нешто покретна јер има одвод за топли ваздух који мора да буде причвршћен тако да топао ваздух избацује напоље. Такође, и кондезат је проблем. Ту постоје две верзије, клима са посудом за кондезат и клима са цревом за одвод кондезата, који као и одвод (црево) за топли ваздух, само далеко тањи. Све је то јако ружно и није баш практично за стан.
Ја сам, рецимо, црево од топлог ваздуха гурнуо у димњак а кондезат се слива у посуду, која је у клими, и када се напуни, клима се аутоматски искључи.
Ето, то вам је из прве руке.
 
Natrag
Top