FIFA uvodi četvrtu izmenu?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]FIFA uvodi četvrtu izmenu?
[/h] Izvor. B92, Beta | MN

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da će razmotriti uvođenje još jedne izmene igrača tokom produžetaka utakmice.

6543783794f292c68195f1272438550_orig.jpg
"Radna grupa FIFA, lekarski i fudbalski komitet podržavaju taj predlog kako bi se zadržao nivo igre do 120. minuta utakmice i da bi se zaštitilo zdravlje igrača", navodi se u saopštenju.
Sastanak povodom toga biće održan 3. marta u Velikoj Britaniji, a FIFA će u narednom periodu razmatrati i uvođenje tehnologije na gol liniji, a u toku je testiranje osam sistema.
Potpredsednik FIFA, princ Ali iz Jordana, pokrenuo je inicijativu da se ženama islamske veroispovesti koje igraju fudbal dozvoli nošenje marama koje pokrivaju lice. On je kazao da moraju da se poštuju kulturne tradicije.

Svetska fudbalska federacija će razmatrati i pravilo koje se poštuje u Južnoj Americi, kada sudija oboji mesto gde je napravljen faul da bi sa sigurnošću znao odakle se izvodi slobodan udarac i koliko živi zid treba da bude udaljen.

Promena pravila obično se poštuje od 1. jula, ali ako je u pitanju neki veliki turnir, ona mogu odmah početi da se primenjuju. 
Top