FIFA – Nemci na čelu kolone, Srbija ispala iz top 30

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Mondijal je, očekivano, doneo promene na rang listi FIFA, svetski šampion nalazi se na 'pol poziciji', vicešampion Argentina je prvi pratilac, bronzana Holandija je treća, Kostarika ima najbolji plasman u fudbalskoj istoriji, dok je Srbija na 31. mestu.
133649_600.jpeg

Nemačka je prva na listi sa 1724 boda, a u prvih deset, pored pomenute Argentine i Hoalndije, nalaze se Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Brazil, Španija, Švajcarska i Francuska.

Iz "Top10" ispali su Porugal (11), Italija (14) i Engleska (20), reprzentacije koje su se ubrajale u uži krug favorita, a Mondijal su okončale u grupnoj fazi takmičenja.

Najprijatnije iznenađenje Mondijala, reprezentacija Kostarike, nalzi se na 16. mestu, što je najbolji plasman u istoriji ove države iz Srednje Amerike.

Srbija se nalazi na 31. mestu ove liste, a od reprezentacija koje nisu uspele da se kvalifikuju u Brazil kao ona, bolje su plasirane Ukrajina (22), te Danska, Škotska, Rumunija, Švedska i Venecuela, koje zauzimaju pozicije od 26 do 30.

Kada je reč o državama sa prostora SFRJ, najbolji plasman ima Hrvatska koja je na 17. mestu na listu, dok je Bosna i Hercegovina dva stepenika niže.
logo-news.png
 
Natrag
Top