FIA Formula 1 World Championship

Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
fia-f1.png

fia-f1-a.png

fia-f1-b.png
 
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Kevin Magnusen: ne paničim

Kako se približava početak sezone, a očekivanja sve veća, vozač Meklarena Kevin Magnusen kaže da ne paniči

"Naravno da ne možete da budete pripremljeni na sve, ali možete da se spremite za većinu stvari. Jednog trenutka, morate da prestanete da vežbate i da počnete da se trkate"

1.jpg


21-godišnji Danac je pohvalio i iskusnijeg kolegu Džensona Batona koji mu, kako kaže, mnogo pomaže

"Nismo toliko vremena proveli zajedno, ali kada god smo bili zajedno, veoma je bio prijateljski nastrojen i davao mi je izuzetno važne informacije. Verujem da ćemo kvalitetno sarađivati", zaključio je Kevin Magnusen.

sport klub.rs
 
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
ZBOGOM Renault? Red Bull traži novog partnera
Poslednjih godina neprikosnoveni tim u šampionatu Formule 1 “Red Bul" razmatra mogućnost promene dobavljača motora od 2015, prenosi “Motorsport“.

U poslednje vreme „Red Bull” je imao mnogo pritužbi na motore francuske kompanije, tako da je ovaj tim u potrazi za novim strateškim partnerom.

fetel1.jpg


Zbog problema sa motorom ekipa nije bila u stanju da u potpunosti sprovede testove u stazi u Herezu.

Iz "Renoa" su priznali svoju grešku i obećali da će brzo rešiti sve probleme, ali u "Red Bull" strahuju od ponavljanja sličnih situacija u budućnosti.

Sa ovim motorima "Red Bul" je proteklih godina bio bez premca. Nemac Sebastijan Fetel je osvojio četiri uzastopne titule, baš kao i ekipa u konkurenciji konstruktora.
sport klub.rs
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Šumahera i dalje bude, porodica veruje u oporavak
Sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher još je u procesu budjenja iz indukovane kome, posle nesreće na skijanju pre više od šest nedelja, rekla je danas njegova menadžerka Sabine Kem.

Nemački list Bild preneo je juče, ne navodeći izvore, da je Šumaher dobio upalu pluća, ali u današnjem saopštenju Sabine Kem to se ne pominje.

"Kao što se često dešava u sličnim situacijama, nijedan dan nije kao drugi. Nastavićemo da prenosimo svaku odlučujuću novu informaciju o zdravstvenom stanju Mihaela. Svesni smo da proces budjenja može da traje dugo", rekla je Kem.

sch.jpg

Kem je dodala da Šumaherova porodica ne želi da se otkrivaju svi medicinski detalji o njegovom stanju, kako bi zaštitila njegovu privatnost.

Šumaherovi lekari počeli su da ga bude 30. januara, mesec dana nakon pada u francuskom skijalištu Meribel. Šumaher (45) pretrpeo je teške povrede glave kada je 29. decembra pao i udario glavom u stenu.

On je od tada nalazi u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu. Njegovo stanje je stabilizovano posle operacije, pošto je prvobitno ocenjeno kao kritično.

Stručnjaci navode da će najverovatnije proći meseci pre nego što budu moguće precizne prognoze Šumaherovog stanja, a ne isključuju ni trajno oštećenje mozga.

Šumaher je tokom karijere pobedio u rekordnoj 91 trci. Iz Formule 1 se povukao 2012, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

sport klub.rs

 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Norbert Haug tipuje na Mercedes

Nakon Bernija Eklestona, i Norbert Haug smatra da je Mercedes prvi kandidat za F1 titulu ove godine.

"Iskreno, iznenadilo bi me ako ove godine titula ne bi otišla u Štutgart. Ovo je bio plan od početka, plan od pet godina, Red Bulu je bilo potrebno pet godina da dođe do prve titule"

1.jpg

Haug smatra i to da su Niko Rozberg i Luis Hamilton "zreli" da skinu komšije sa trona

"Oni su dobra mešavina pameti i sportske drskosti. Niko neće kočiti kasnije od njih, ali znaju i kada je dosta. Zaista verujem da mogu da osvoje titulu i staviću i koji evro na to", zaključio je bivši šef ovog tima Norbert Haug.

sport klub.rs
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
VILNEV KRITIČAN: Formula 1 srlja u propast!

Nekadašnji prvak sveta u Formuli 1 Žak Vilnev smatra da je povratak turbo motora poprilično rizičan potez kada je budućnost "najbržeg cirkusa" u pitanju.

Kanađanin, koji je 1997. osvojio titulu, nije zagovornik radikalnih promena, a za nova pravila kaže da su preoštra.
182121531.jpg


- Vozač sada nema ulogu odlučivanja kada je u pitanju potrošnja goriva na trci. Mislim da to sada nema nikakvog smisla. Ljudi žele da vide neku drugačiju Formulu 1, ali ovo po meni ide u pogrešnom pravcu. Bojim se da kažem, prema uništenju ovog sporta. Pravila su preoštra, to više nije Formula 1 - rekaoje Vilnev.

Bivši as se osvrnuo o na prva ovosezonska testiranja.
- Vremena u Herezu su malo bolja od vremena koja sam ja postavljao pre 17 godina. Tehnologija je u ovom trenutku kompleksna i potrebno je da prođe određeno vreme kako bi se vozači i timovi uklopili - kaže Kanađanin Vilnev.

sport klub.rs
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Promoter: staza u Sočiju skoro gotova
4.jpg

Promoter nove F1 staze u Sočiju Oleg Zabara smatra da će ona biti potpuno spremna za debi u najbržem karavanu na svetu ove godine

"Mogu da kažem da je sve 91% gotovo i da nema uopšte pitanja oko toga da li će trka biti održana. Sve je u skladu sa rokovima FIA, tako da očekujemo uspešan debi"

On je dodao i to da ZOI koje se trenutno održavaju ne utiču na radove i da već vlada veliko interesovanje

"Ne, igre ne utiču na radove. Kao i staza, sve je to mnogo ranije isplanirano i urađeno. Što se tiče karata, imamo već 55.000 narudžbina tako da nema sumnje da će biti rasprodata trka", zaključio je Zabara.

sportklub.rs
 
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Domenikali: Raikonen je zreliji

Direktor Ferarija Stefano Domenikali kaže da je Kimi Raikonen koji je sada došao u tim mnogo drugačiji i zreliji od onog koga je video 2009.

"Raikonen je zreliki kao čovek, zreliji kao vozač, bliži je timu i bolidu. Već je bezbroj puta bio u Maranelu, iako nije morao, dolazi skoro svake nedelje da se raspita šta se dešava"

1.jpg

Domenikali je prokomentarisao i ono što svi najviše iščekuju: da vide kako će u istom timu funkcionisati on i Alonso

"Oni imaju jednu zajedničku stvar, a to je da smatraju drugo mesto trgedijom. Znaju da se bore sa pritiskom, već bezbroj puta su dokazali da su vrhunski vozači, tako da sam siguran da neće biti nikakvih problema", zaključio je Domenikali.

sport klub.rs

 
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Di Resta i Hamilton se nagodili

Ne dešava se sve na stazi Formule 1, u stvari, čak se možda i više dešava van staze.

Pol Di Resta i njegov menadžer Entoni Hamilton postigli su nagodbu zbog jednog sponzorskog ugovora koji je po nekim izveštajima mogao da iznosi oko dva miliona evra i verovatno bi ostavio Di Restu u F1 karavanu.

2.jpg

"Ovo je bila teška godina za mene i zaista mi je drago da se sve konačno završilo i da mogu da se koncentrišem na trkanje. Ovo je samo lekcija da ne treba nikome potpuno verovati u životu", rekao je Škot, koji će naredne sezone voziti u DTM seriji

sport klub.rs

 
Natrag
Top