Festival nauke u Beogradu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Festival nauke od 29. novembra do 2. decembra u Beogradu[/h]



Ovogodišnji Međunarodni festival nauke biće održan u Beogradu od 29. novembra do 2. decembra, najavili su danas organizatori.Bivša robna kuća "Kluz" će biti centralna festivalska lokacija u kojoj će se biti iloženo 36 novih postavki, dok će se u Studentskom kulturnom centru održavati šou programi, radionice, debate i intervjui.


175494-festival-nauke.jpg



Pored te dve lokacije, Međunarodni festival nauke, šesti po redu u Beogradu, pod sloganom "Nema teorije", biće odžan i u galeriji Narodne banke Srbije i na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Bojan Stupica".

Na festivalu će učestvovati 450 mladih naučnika iz 36 domaćih naučno-obrazovnih institucija, ali i više od 40 gostiju iz Francuske, SAD, Švedske, Velike Britanije, Hrvatske i Mađarske.

- Ovogodišnji zaštitni simbol Festivala nauke je razigrani mozak,koji je tu da trenira vijuge svih radoznalih posetilaca - rekla je direktorka festivala Ana Jovanović.

Najavila je da će prvi put ove godine biti organizovana NIS Ekspertinejdžeri zona, koja će okupiti tinejdžere koji su vešti u pojedinim naučnim oblastima, kao i školske festivale iz cele Srbije nastale po uzoru na beogradski Festival nauke.

Kao specijalna gošća najavljena je Marša Ivins, astronautkinja koja je u pet misija NASA provela 1.300 sati u svemiru.

Ekskluziva festivala je i laser šou Univerziteta Lund iz Švedske koji će imati 16 nastupa u Teatru "Bojan Stupica".

Cena karte je 400 dinara.


Izvor:
24sata.rs
 
Natrag
Top