Šta je novo?

Festival “Knjiga na Trgu” od 11. juna na Trgu Republik

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.511

Festival “Knjiga na Trgu” od 11. juna na Trgu Republike

books-1246674_1920-750x375.jpg


Festival knjige na otvorenom pod nazivom „Knjiga na Trgu“, u organizaciji Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), održaće se 11, 12. i 13. juna na Trgu Republike u Beogradu, saopšteno je iz tog udruženja.

Ova manifestacija, koja je prvi put organizovana u oktobru prošle godine, nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima iako nemaju svoje knjižare.

U ovom događaju učestvuju 22 izdavača: “Akademska knjiga”, “Arhipelag”, “Geopoetika”, “Gradac”, “Gramatik”, “Evoluta”, “Zavet”, “Zlatno runo”, “Karpos”, “Klio”, “Kokoro”, “Logos”, “Makarije”, “Makondo”, “Odiseja”, “Urban Rids”, “Faktum”, “Finesa”, “Heliks”, “Hera”, “Štrik” i “Makart”!.

Posetioci festivala imaće prilike da uz specijalne popuste od 30 do 70% kupe knjige srpskih i svetskih pisaca, izdanja za decu i mlade, kao i iz različitih žanrova humanistike.

Pored toga, biće izložena i izdanja do kojih je teško doći u knjižarama, te je ekskluzivnost ovog događaja u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja.

UPIS i svi učesnici ovom prilikom su pripremili i specijalna iznenađenja za posetioce, koji će imati mogućnosti da upoznaju veliki broj savremenih pisaca i gostiju iznenađenja.

Izvor: Tanjug
 
Top