"Ferari 250 GT testarosa" u Beogradu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Ferari 250 GT testarosa" u Beogradu

Izvor:
Blic.rs
Manifestacija obiluje interesantnim dešavanjima, a počela je u petak uveče gala otvaranjem na Belom Dvoru i prezentacije istorijskih odela kuće stila Rubinaći iz Napulja, uz ekskluzivnu foto izložbu kraljevskih vozila iz knjige “Automobili Dinastije Karađorđević 1908 - 1941”, autora Miroslava Milutinovića.

Subota je rezervisana za prave zaljubljenike u automobile, koji su imali prilike da na Kalemegdanu uživaju u prvom "Beograd Classic Car Show", koji počeo u 10 časova predstavljanjem dokumentarnog filma “Zaboravljeni Grand Prix” u režiji Bratislava Petkovića, uz izložbu radova studenata dizajna Fakulteta primenjenih umetnosti u klasi profesora Marka Lukovića.


271585_ab-kalish-02_ff.jpgTačno u podne, sa Velikog Kalemegdana, startovao je "Auto Bild Tour Historique 2012", paradni defile najlepših klasičnih automobila iz Evrope i naše zemlje, po stazi oko Kalemegdana kojom se vozio čuveni gran-pri 1939. godine. Nastavak dana je posvećen "Chivas Concours d’Elegance 2012", izložbi najlepših modela klasičnih vozila - oldtajmera Jugoistočne Evrope ispred "Grand kazina Beograd", koja je besplatna i otvorena za publiku.

Zvezde ovog segmenta su "ferari 250 GT testarossa" iz 1959. godine,čija je aukcijska vrednost procenjena na gotovo 10 miliona evra, kao i "maserati A6 1500" iz 1949. godine , višestruki učesnik trke Mille Miglia.

U toku popodneva, uz izložbu “Majstori Dizajna Automobila”, čija je zvezda Saša Lakić ekskluzivni dizajner super automobila Venturi iz Francuske, od 18 časova, magazin "Auto Bild" prezentovaće ekskluzivni "foto sešn" pod nazivom "Stars & Cars", gde će poznate ličnosti biti ovekovečene sa najlepšim modelima klasičnih automobila.

 
Top