Šta je novo?

Fejsbukovci protestuju u Crnoj Gori

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Fejsbukovci protestuju u Crnoj Gori

Izvor: B92


Podgorica -- Nakon Zagreba, protest "fejsbukovaca" priprema se i u Podgorici. Grupa već broji 1.400 članova, a protesti nose naziv "Uličnim protestima protiv mafije".Prvi je zakazan za sedam dana- 21. marta.
Podgorička policija nije dozvolila organizatorima protestnog skupa okupljanje ispred zgrade državnog parlamenta. Međutim, i pored toga, organizatori su odlučni da ne odustanu od najavljenog skupa, na kom nameravaju da izraze svoje nezadovoljstvo stanjem u državi.
Inače, to bi bio prvi pokušaj organizovanja protesta preko društvene mreže "Fejasbuk" u Crnoj Gori.

Kako je navedeno, razlog okupljanja je rapidan pad standarda stanovništva, smanjenje plata, sporne privatizacije, kao i opšte posrtanje društva.

Organizatori ne pripadaju političkim strankama, nepoznati su široj javnosti, ali su aktivni učesnici debata i foruma na internetu.Grupi se u međuvremenu pridružio i jedan broj opozicionih političara, kao i predstavnika nevladinog sektora, a dolazak pred parlament su najavili i neki profesori crnogorskog univerziteta.

Organizatori su najavili da se na skupu neće nositi nacionalna, verska i politička obeležja, a najstrožije je zabranjeno raspirivanje rasne, verske i nacionalne mržnje, kao i pozivi na ugrožavanje javnog reda i mira na skupu najavljenom za 21. mart.
 
Top