FC Manchester United ~ Crveni Đavoli

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Suarez je osramotio Liverpul, trebalo bi mu zabraniti da

Ferguson: Suarez je osramotio Liverpul, trebalo bi mu zabraniti da igra za taj klub


Blic

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson nije štedeo reči kritike na račun napadača Liverpula Luisa Suareza koji je, posle osam mečeva pauze zbog vređenja Patrisa Evre na rasnoj osnovi, odbio da se rukuje sa tim defanzivem Junajteda uoči subotnjeg derbija ova dva kluba.

213031_evra-suarezzzz01-reuter-darren-staples_f.jpg


"Nisam mogao da verujem da je Suarez odbio da se rukuje kada mu je Evra pružio ruku. Suarez je sramota za fudbalski klub Liverpul. Ne bi mu trebalo dozvoliti da igra ponovo za klub takve tradicije. Pa, mogao je da izozove nemire (takvim svojim ponašanjem). Rasizam je veoma ozbiljna stvar i fudbal je prevalio dug put od dana kada su banane bile bačene na (nekadašnjeg napadača Liverpula) Džona Barnsa. Naravno, ni Evra nije trebalo da proslavlja pobedu skačući ispred Suareza na kraju utakmice", rekao je Ferguson u dahu posle trijumfa Mančester junajteda od 2:1 za koju su bila zaslužna dva gola Vejna Runija pre nego što je Suarez postigao utešni za "crvene".




 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Junajted dogovorio transfer Gaitana

[h=1]Junajted dogovorio transfer Gaitana
[/h] Izvor. B92 | AK


Kako prenosi britanski "Record", Mančester junajted je dogovorio prelazak krilnog fudbalera Benfike, Nikolasa Gaitana na kraju sezone.

9499879254f3ad569eadbc451667270_orig.jpg

Beta/AP
Argentinski fudbaler je na meti mnogih velikih evropskih timova, a "crveni đavoli su, navodno, postigli načelni dogovor sa Benfikom.
Prema njemu Aleks Ferguson će imati prednost kupovine 23-godišnjeg igrača koji je prvi asistent Lige šampiona (5).
Gaitanova vrednost se procenjuje na 15 miliona evra, a njegov ugovor sa Benfikom važi do 2016. godine. Argentinac bi mogao da kao Kristijano Ronaldo stigne u Junajted nakon što je impresionirao Aleksa Fergusona igrom protiv Mančester junajteda.
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
61
Gigs: "Ne razmišljam o penziji,ali bliži se.."

thumb484-cc3919863ada7a8f59c5b31c38619d9b.jpg


Veteran Junajteda otkriva da ne želi u penziju i da ne razmišlja o tome, ali uskoro se bliži i vreme kada će okačiti "kopačke o klin".
Mnogi igrači završavaju svoje karijere sa 38. godina, neki i manje, ali kada pogledate Rajana Gigsa, zapitate se, da li je to mašina ?

Gigs je produžio ugovor i svakako će igrati i sledeće godine u Junajtedu, a uskoro dolazi do brojke od 900. utakmica za Junajted u svim takmičenjima, i to baš u takmičenju u kom nije igrao, na Amsterdam Areni, ukoliko bude bio u postavi, Velšanin će odigrati 900. utakmicu u Ligi Evrope.

"Nije lako doneti odluku o povlačenju iz kluba za koji igrate 20. i više godina."Da li da odem ranije ili ostanem i rizkujem da me ljudi na kraju upamte po lošim igrama i formi koja će definitivno izbledeti vremenom? Teško mi je da odlučim šta da radim, iz utakmice u utakmicu menjam mišljenje. Ipak, ne želim da napravim istu grešku kao Skols i odem prerano, pa da se posle pokajem.“ Dodaje Gigs.

Veteran igra u odličnoj formi, prosto ne zadihan posle utakmice odlazi u tunel, da li može odigrati Gigs još 50. utakmica za Junajted, i tako postavi neverovatan rekord ?
izvor sportpuls.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nova povreda u Mančester junajtedu

[h=1]Nova povreda u Mančester junajtedu
[/h] Izvor. B92 | AK


Malerima sa povredama u Mančester junajtedu nema kraja, u meču sa Ajaksom u četvrtak u Amsterdamu povredio se Huan Antonio Valensija.

15375066014f3d8cf6d33a1355491810_orig.jpg

Beta
Najbolji igrač Junajteda tokom januara povredio se prilikom akcije kod drugog gola "crvenih đavola" kada je asistirao Havijeru Ernandesu.
Ferguson je odmah izveo Ekvadorca iz igre, a posle meča potvrdio da će Valensija pauzirati duže vreme.
"Povredio je zadnju ložu i neće igrati četiri sedmice. Veliki je udarac što smo izgubili Valensiju, ali smo jači za povratak Nanija i Ešlija Janga. I Tom Kleverli je igrao malo večeras, dok je Fil Džons odigrao ceo meč što je odlično za nas. Kris Smoling je bio na klupi ali će igrati na "Old Trafordu" u revanšu sledećeg četvrtka", rekao je Ferguson posle pobede nad Ajaksom.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson vidi Gigsa kao njegovog naslednika na klupi Mančestera

Ferguson vidi Gigsa kao njegovog naslednika na klupi Mančestera


Blic

Stručnjak na klupi Mančester junajteda Aleks Ferguson izjavio je da bi posle njegovog odlaska u penziju mogao da ga nasledi još uvek aktivni fudbaler Rajan Gigs.

148558_zabfudbaleri-gigs03-ap_f.jpg


Najavljeno je da će Škot biti na kormilu tima još dve godine najviše, tako da je već krenulo većanje u vezi njegovog naslednika koji će isto kao on donositi radost i trofeje na „Old Traford“.


Gigs je takođe nominovan za trenera reprezentacije Velsa posle tragične smrti Gerija Spida.

Velšanin će napuniti 39 godina kada započne naredna sezona i sve je jasnija slika da će uskoro doći i do okončanja fudbalske karijere.

Sa druge strane, fudbalski analitičari i stručnjaci ipak vide trenera Barselone Pepa Gvardiolu kao novog šefa stručnog štaba “crvenih đavola“.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mančester Junajted ima manje para

[h=1]Mančester Junajted ima manje para
[/h] Izvor: Beta


London -- Finansijske rezerve branioca titule u engleskom prvenstvu Mančester junajteda pale su za gotovo 100 miliona funti u poslednjih šest meseci prošle godine.

19755734484f43b6487e1a0922904646_640x360.jpg
Zaključno sa 31. decembrom prošle godine, ukupne rezerve pale su sa 150,6 miliona na 50,9 miliona funti.
To je pre svega rezultat većih ulaganja u obnovu igračkog kadra, održavanje stadiona i u otkup akcija.
Junajted je ove godine rano ispao iz Lige šampiona, a gradski rival Mančester siti prerastao je u vodeći tim Premijer lige, preuzimajući primat od komšija.

Sposobnost Mančester junajteda da privlači investicije, izgleda da se ne dovodi u pitanje. Do 31. decembra u klub je za šest meseci ušlo 175 miliona funti, što je za 10 odsto više nego u istom periodu 2010. godine.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: Saha predstavlja opasnost

[h=1]Ferguson: Saha predstavlja opasnost
[/h] Izvor. B92, Tanjug | MJ


Menadžer Mančester Junajteda Aleks Fergusona izjavio je da se pribojava predstojećeg meča protiv Totenhema, a posebno bivšeg igrača Luisa Sahe.

1313604594f4124123de4c124128073_orig.jpg
Ekipu Junajteda u okviru 26. kola Premijer lige očekuje teško gostovanje Totenhemu, trećeplasiranoj ekipi na tabeli, koju sa uspehom predvodi Hari Rednap.
"Biće to velika utakmica, ukoliko "preživimo", imaćemo velike šanse da osvojimo prventsvo. Totenhem ima odličan sastav, svi doprinose timu i pretnja su za protivnički gol", rekao je Ferguson.
Menadžer "đavola" kao pretnju vidi Bejla, Van der Varta, Defoa, Adebajora, ali se posebno pribojava svog bivšeg igrača Sahe. Francuski napadač je uprkos čestim problemima sa povredama, za četiri godine koliko je proveo u Mančester Junajtedu uspeo da postigne 42 gola na 124 utakmice.

"Saha je neverovatno talentovan, samo mislim da ne igra dovoljno. Brz je, ima odličnu tehniku i zna da bude opasan za odbranu rivala", zaključio je Ferguson.

Utakmica Totenhem - Mančester Junajted na programu je u nedelju od 17.10 sati na Vajt Hart Lejnu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ferguson: "Potučeni smo"

[h=1]Ferguson: "Potučeni smo"
[/h] Izvor. B92 | ČŽ


Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson, smatra da njegov tim može da prođe dalje, ali samo ako popravi igru u odbrani.

19717788974f57cf9717bbc424260165_orig.jpg

Beta, AP
On smatra da je ekipa Atletika zasluženo slavila, najviše zbog toga šro njegova ekipa nije uspela da zaustavi Ljorentea, Markosa i Munijana.
"Potučeni smo. Bilbao je bio bolji tim, veoma agresivan u svim aspektima igre, naročito u napadu i presingu na loptu. Njihov način igre nam je napravio mnogo problema. Svi timovi to rade u gostima, grupišu se na sredini i prave vam problem”, rekao je Škot.
"Kada smo u drugom poluvremenu zaigrali sa tri srednjaka, situacija je delovala mnogo bolje, vratili smo se u igru u ibolje delovali u napadu. Mislim da igra u napadu nije bila problem, već odbrana, zbog čega smo sve vreme bili u zaostatku. Odbrana je bila raštimovana, naročito u prvom poluvremenu”.

Škot kaže da je moglo da bude i mnogo gore po njegov tim.

"Da nije bilo De Hee primili bismo četiri ili pet golova. Bio je fenomenalan, imao bar četiri ili pet sjajnih odbrana”.

Ipak, ni on nije mogao ništa kod prvog gola, ali drugi je postignut iz očiglednog ofsajda.

"Drugi nas je ponovo uzdrmao. Mislim da je bio ofsajd i dag a je sudija poništio, mislim da bismo na kraju pobedili. Verovatno nezasluženo, ali mislim das mo mogli da dobijemo”, rekao je trener Mančester junajteda.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
FA: "Fergi, ni reči o selektoru"

[h=1]FA: "Fergi, ni reči o selektoru"
[/h] Izvor. B92, Beta, BBC


Menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson dobio je od Premijer lige pismo u kojem mu je rečeno da ne sme da komentariše kandidate za selektora Engleske.

19717788974f57cf9717bbc424260165_orig.jpg


Pravila Premijer lige zabranjuju svim menadžerima pod ugovorom da komentarišu takve stvari, a Ferguson je nedavno izjavio da bi njegov kolega sa klupe Totenhema Hari Rednap bio idealno rešenje za mesto selektora.
Pored Fergusona, podršku Rednapu pružili su i drugi menadžeri iz premijerligaških klubova, poput Kenija Dalgliša iz Liverpula i Alana Pardjua iz Njukasla.

Oni, barem zasad, nisu objavili da su dobili pismo upozorenja od čelnika Premijer lige, dok su uz Fergusona pisma stigla Martinu O’Nilu i Stivu Kinu.

Apsolutno nemam pojma otkud ovo pismo. Ne znam što su ga poslali, izgleda da ne smem da pričam o tome”, rekao je zbunjeni Ferguson, čija je ekipe u četvrtak poražena i nadigrana pred svojom publikom u meču Lige Evrope sa Bilbaom.

Pretpostavljam da to znači da ja nisam u konkurenciji”, našalio se Škot.

Reprezentacija Engleske prošlog meseca ostala je bez selektora, nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Italijanom Fabiom Kapelom, a ekipu privremeno vodi Stjuart Pirs.



 
Natrag
Top