FC Internazionale Milano ~ Nerazzurri

Dali će Eto igrati bolje u Interu od Ibrahimovća?

  • Da

    Votes: 1 12,5%
  • Ne

    Votes: 7 87,5%

  • Total voters
    8
  • Poll closed .
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Morati:''Eto bolji od Ibre''

Predsednik Intera, Masimo Morati, stavio je napadača Samjuela Etoa, ispred Zlatana Ibrahimovića.

morati24225020101029040815.jpg


Pre dve sezone, Kamerunac je stigao na ''Meacu'' kao zamena za Šveđanina.
Morati smatra da je Afrikanac bolji.
'Eto je fantastičan. Ne želim da oduzimam zasluge Ibrahimoviću, ali svi vide da je mnogo bolji posao bio dovođenje Etoa'', rekao je temperamentni vlasnik kluba iz Milana.

(sportske.net)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Inter bez odbrane protiv Milana?

Inter bi u derbiju italijanskog šampionata (2. april) protiv Milana mogao da zaigra silno oslabljen.

Trener „neroazura“ Leonardo ima velikih problema u odbrani, a najnoviji igrač na listi povređenih je Kristijan Kivu, koji je ove sezone već imao dugu pauzu

sp-kivu_310x186.jpg


Rumun se žali na povredu mišića desne butine, a koliko je situacija ozbiljna znaće se za nekoliko dana.

Inter u duelu sa Milanom sigurno neće moći da računa na suspendovanog Brazilca Lusija, a pod znakom pitanja je i učešće reprezentativca Ranokije, koji je preskočio duel Slovenije i Italije u kvalifikacijama za EP


(novosti.rs)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Rosonerima" navijači prazne kasu

"Rosonerima" navijači prazne kasu


Milan je kažnjen 20.000 evra jer su njegovi navijači tokom utakmice sa Interom laserima ometali trenera protivničkog tima Leonarda i igrača Veslija Snejdera.


v202333p0.jpg



Takođe, "rosoneri" su kažnjeni i zbog uvredljivih parola koje su navijači postavili na tribine San Sira, a meta je bio Leonardo, koji je u decembru preuzeo Inter, nakon što je prošle sezone predvodio upravo gradskog rivala.

Milan je u subotu pobedio Inter 3:0 i zadržao prvo mesto na tabeli Serije A. Aktuelni šampion nalazi se na trećem mestu sa pet bodova manje od lidera, odnosno dva manje od drugoplasiranog Napolija.

(agencije)

 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Stanković: Raule, hoćeš da mijenjamo dresove?
Raul: Naravno, taj broj 5 sa tvog dresa mi je baš lijepa i simbolična uspomena
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Kao Đokaj što je svojevremeno dao evrogol u Kupu UEFA protiv Strazbura, pa posle tuga na kraju... tako sad i Stanković...Neko je prokleo Zvezdine igrače :vorred:
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Inter vraća Murinja ili dovodi Gvardiolu?

Inter vraća Murinja ili dovodi Gvardiolu?


Leonardo do leta ostaje u Interu, a onda verovatno sledi rastanak. Mogući naslednici Brazilca Murinjo i Gvardiola, prenose italijanski mediji.


v202607p0.jpg



Inter je za samo četiri dana u dve vrlo važne, možda u najbitnije utakmice u sezoni doživeo dva poraza i primio čak osam golova. U derbiju "Dela Madonina" poražen je od Milana 0:3 i šanse za obranu titule sveo na minimum, dok je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Šalkea doživeo katastrofu na "Đuzepe Meaci" - 2:5.

Vlasnik "nerazura" Masimo Morati uveliko razmišlja o nasledniku Leonarda, jer eksperiment sa Barzilcem očigledno nije uspeo.

Za sada, prema italijasnkim medijima, postoje dve opcije.

Jedna je povratak Žozea Murinja na klupu Intera. Portugalac se nije proslavio na klupi Reala, mada još uvek ima šansu da "kraljesvki klub" dovede do trona u Ligi šampiona, ali na tom putu, po svemu sudeći, ponovo će na megdan Barseloni, koja za Madriđane poslednjih godina predstavlja noćnu moru.

Upravo je trener Barse Pep Gvardiola, takođe, na listi želja milanskog kluba.


Leonardo će gotovo sigurno ostati trener do kraja sezone. Brazilac je u jednom trenutku bio na dobrom putu da postane heroj Intera. Uspeo je da klub vrati u ravnopravnu borbu za titulu, a u Ligi šampiona da preko Bajerna stigne do četvrtfinala. Međutim, za samo nekoliko dana sve se okrenulo za 180 stepeni.

Za navijače Intera postao je glavni krivac. Od njih je dobio i jasnu poruku "da se vrati u svoj Milan".

Leonardo je na klupu Intera došao 25. decembra 2010. umesto Rafaela Beniteza, koji je ipak najveći krivac što "nerazuri" gube bitku skoro na svim forntovima.

(MONDO)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Inter izgubio i “Skudeto“?

Inter izgubio i “Skudeto“?

Izvor: B92 | AK

Šampion Italije Inter polako se oprašta i od titule u Seriji A jer je u 33. kolu poražen u Parmi 2:0 i sada za Milanom zaostaje osam bodova.

21023222794d71666bcdc0d511306425_246x187.jpg

Tih osam bodova “rosoneri“ su obezbedili sigurnom pobedom nad Sampdorijom od 3:0, pa im je sada glavni konkurent Napoli koji u nedelju dočekuje Udineze.
Pre pobede Parme izgledalo je kao da će pobeda Palerma biti najveće iznenađenje kola, jer su Sicilijanci sa 3:2 slavili u Rimu protiv Rome koja je povela 1:0.
Eliminacija od Šalkea u četvrtfinalu Lige šampiona delovala je pogubno za Inter koji se polako oprašta od dominacije u Seriji A. "Neroazuri" su poraženi od Parme u 33. kolu i sada imaju osam bodova manje od gradskog rivala Milana. Leonardovom timu presudio je nekadašnji tandem Juventusa, Sebastijan Đovinko koji je pogodio u 35, i Amauri koji je rešio meč četiri minute pre kraja.

Poraz gradskog rivala došao je kao poručen sjajnom Milano koji bez Zlatana Ibrahimovića igra znatno ubedljivije. Sa 3:0 poražena je Samprdorija, a pored veterana Klarensa Sedorfa koji je otvorio goleadu u 20. minutu, istakla su se pojačanja iz poslednja dva prelazna roka, Antonio Kasano koji je u 54. minutu realizovao penal i Brazilac Robinjo koji je dovršio posao u 62. minutu.

Roma je povela protiv Palerma u 20. minutu kada je Toti pogodio sa bele tačke, ali je dva minuta pre kraja poluvremena na "Olimpiku" istom merom uzvratio Pinilja. Nerešeno je bilo do poslednjih pet minuta, kada je usledila furiozna završnica. U 84. minutu Ernandes je savladao Donija i šokirao Rimljane da bi onda još jednom pogodio i doneo trijumf Sicilijancima i pored gola Mirka Vučinića u istom minutu.

Serija A, 33. kolo:
Roma – Palermo 2:3 (1:1)
Toti 20p, Vučinić 90 – Pinilja 43p, Ernandes 84, 90
Milan – Sampdorija 3:0 (1:0)
Sedorf 20, Kasano 54p, Robinjo 62
Parma – Inter 2:0 (1:0)
Đovinko 35, Amauri 86

nedelja:
15.00h Đenoa – Breša
15.00h Čezena – Bari
15.00h Fiorentina – Juventus
15.00h Kjevo – Bolonja
15.00h Katanija – Lacio
15.00h Leće – Kaljari
20.45h Napoli – Udinese
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Morati: Novi Inter bez Murinja i Teveza!

Morati: Novi Inter bez Murinja i Teveza!


Predsednik Intera Masimo Morati najavio je podmlađivanje ekipe narednog leta, demantovao odlaske najvećih zvezda, kao i to da će vratiti Žozea Murinja na mesto trenera, a pojačati napad Karlosom Tevezom.

v204907p0.jpg

Ni Žoze Murinjo. Ni Karlos Tevez.

Nijedan od ove dvojice zvučnih imena fudbalske današnjice neće biti u projektu "Novi Inter", koji će narednog leta početi da sprovodi vlasnik i predsednik tog kluba Masimo Morati.


Harizmatični Italijan najavio je u intervjuu koji je dao italijanskim medijima da neće vratiti u klub nekadašnjeg trenera Murinja, bez obzira na to da li će Portugalac ovog leta dobiti otkaz u Realu iz Madrida ili ne. Takođe, demantovao je i učestala pisanja medija u Engleskoj i Italiji da će Inter kupiti Teveza, napadača i kapitena Mančester sitija.


"Čujem priče o tome da ćemo prodavati naše velike igrače ovog leta, ali Inter ima jaku bazu i bila bi velika tuga za mene kada bismo razbili ovu sjajnu grupu igrača koju imamo"
, ujedno je Morati demantovao i to da će iz kluba otići Vesli Snajder (povezivan sa Mančester junajtedom), kao i ostale zvezde Samjuel Eto, Daglas Maikon, Dijego Milito, itd.

"Razmotrićemo koje su naše mogućnosti i prilike na tržištu igrača. Voleli bismo da podmladimo tim, ali ovaj aktuelni Inter nije na kraju svoje ere"
, tvrdi Morati, koji se prošle sezone sa Murinjom na klupi radovao "Tripleti", odnosno titulama prvaka Evrope, Italije i Kupa.

Ove sezone, Inter je već izgubio titule u Ligi šampiona (eliminisan u četvrtfinalu od Šalkea) i Seriji A (zaostaje osam bodova za Milanom, tri kola pre kraja). Utehu, kakvu-takvu, nerazuri sa Leonardom na klupi, mogli bi da pronađu u završnici Kupa Italije, gde će u revanšu polufinala na svom terenu braniti pobedu od 1:0 u Rimu, protiv Rome.


A, potom u finalu igrati verovatno protiv Palerma ili Milana (2:2 prvi meč u Milanu).


O Murinju...


"Nisam se čuo sa Murinjom dugo već, a on je uz to i aktuelni trener Reala iz Madrida"
, kratko je prokomentarisao naftni magnat Morati i potom se nadovezao na priču o Tevezu.

"Tevez? Video sam na televiziji da je nedavno bio u Milanu, ali nemam pojma šta je ovde radio, to nema nikakve veze sa nama"
, rekao je Morati i tako možda otvorio prostor za spekulacije oko toga da li se Interov najveći rival Milan sprema da uzme Argentinca.

Morati, za razliku od čelnika većine srpskih klubova, nije ni pokušao da ulazi u to da li je Milan zasluženo ili ne osvojio titulu prvaka Italije, prvu od 2004. godine.


"Ko god osvoji titulu - zaslužio je"
, mrzovoljno je rekao Morati.

(MONDO)


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Materaci napustio Inter

Materaci napustio Inter



Iskusni štoper odlučio da posle deset godina raskine ugovor sa Interom .

v209611p0.jpg



Marko Materaci više nije igrač Intera.

Bivši italijanski reprezentativac raskinuo je ugovor sa "nerazurima" posle deset godina provedenih u klubu. Materaci je sa Interom imao ugovor na još godinu dana.


Njegov menadžer Klaudio Vigoreli potvrdio je italijanskoj agenciji ANSA da je 37-godišnji defanzivac odlučio da ode sa "Meaca" i da će najverovatnije igrati još godinu dana u inostranstvu.


On navodno planira da se potom vrati u Inter i školuje za trenera.


Materaci je u Inter došao 2001. godine, a prethodno je igrao za Peruđu, Everton i nekoliko niželigaških italijanskih klubova. Sa "nerazurima" osvojio je Ligu šampiona 2010. godine, pet "skudeta", četiri Kupa, isto toliko Superkupova Italije i titulu klupskog prvaka sveta 2010.


Sa reprezentacijom Italije bio je šampion sveta 2006.


(MONDO)


 
Natrag
Top