FC Internazionale Milano ~ Nerazzurri

Dali će Eto igrati bolje u Interu od Ibrahimovća?

  • Da

    Votes: 1 12,5%
  • Ne

    Votes: 7 87,5%

  • Total voters
    8
  • Poll closed .
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Benitez nema sreće, ima dosta povređenih igrača, a što je najgore ima puno neiskusnih igrača i na još veću žalost večeras mu se i Deki Stanković povredio. Problem sa povredama imao je i u poslednjoj sezoni u Liverpulu, Tores je više vremena proveo van terena nego na njemu....Treba da sačekamo dok se ne oporave ključni igrači u Interu (Žulio Cezar, Maikon, Milito, Eto (suspendovan), Kivu, Samjuel...)
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Meni samo onda nije jasno kako je Benitez sa Liverpulom dva puta igrao finale LŠ? :/

To su bila neka njegova srecna vremena,sada mnogo lose stoji...izgleda da ove sezone ni kup uefa nece inter da igra,ko ne zna,najnoviji je poraz od Lacija veceras 3:1!

Moje misljenje je da su mu odbrojani dani.
 
Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
6
Hoce li ga otpustiti vishe ?! Shta josh treba da se desi ?
20.gif
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
ne bi valjalo Interu da menja trenera jer bi onda igrači morali da se navikavaju na drugog trenera i onda bi bilo još gore...
 
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
Mislim da je sada kristalno jasno da Rafa nije trener za Inter.

Benitez nije sposoban da motivise igrace koji su mamurni od proslogodisnjeg uspeha.Veliki adut prosle sezone bili su Murinjovi govori iz svlacionice koji su sidu lecili,dok Benitez ne moze da se izbori sa obicnim mamurlukom.Covek bez harizme...

Inter je pruzio solidne partije u Ligi Sampiona ove sezone i ne tako solidne u Seriji A sto govori jednu stvar - Benitez nije trener za Seriju A.Italijanska liga je liga sa najizrazenijim taktickim aspektom igre na svetu.Benitez je bio poznat kao dobar takticar pre dolaska u Inter ali je ukratko po dolasku napravio kardinalnu takticku gresku - pokusao je da prilagodi fudbalere taktici umesto taktiku fudbalerima.

Inter je klub stvoren za igru na kontra napad.Tijago Mota i Snajder sa fantasticnim dugim loptama i pasovima kroz centralne bekove obecavaju brzu tranziciju iz odbrane u napad,trkaci kao Eto i Biabiani su na krilima da pokupe lopte ispred znatno sporijih defanzivaca i ubitacni finiser Dijego Milito da smesti loptu u mrezu.Ovaj pokusaj igre na posed lopte ne dozvoljava nijednom od njih da iskoristi svoje sposobnosti.Eto i Snajder mogu da igraju takav fudbal,ali u timu kao Inter to jednostavno nije moguce jer je struktura tima drugacija.

Zadnja linija Maikon-Lusio-Samjuel-Zaneti je neprelazna ako se drzi ivice sensnaesterca.Benitez je odlucio da igra sa visokom defanzivnom linijom sa sporim fudbalerima koji sa daleko zasli u tridesete i time najbolje defanzivce na svetu napravio na amatere.Zadnja linija koja je zadrzala Mesija,Ibrahimovica,Drogbu,Robena i mnoge fudbalere svetske klase sada puca po savovima pred fubalerima kao Moskardeli i Karacolo.

Benitezu posao nije olaksala ni lista sa povredama.Inter je veci deo dosadasnje sezone igrao bez 6-8 standardnih startera.Posle duge godine koju je Inter imao jer je stigao da kraja u svim takmicenjima i Svetskog prvenstva predsezonski period morao je da bude odradjen kako treba.Benitez je ocigledno promenio rezim treninga i fudbalere ostavio potpuno nespremne za novu sezonu.Po izlasku na teren fudbaleri izgledaju kao da su tek rucali i hteli bi da dremnu.Samo jos jedna i nizu gresaka Beniteza.

Rafa je dobar trener i da je izabrao da nastavi posao koji je Murinjo zapoceo Inter bi sada bio drugaciji tim.Umesto toga odlucio je da potpuno promeni takticki temelj kluba.Da je malo harizmaticniji i jaca licnost kao recimo Anceloti do ove situacije ne bi ni doslo.Anceloti je nastavio da gradi na temelju koji je Murinjo postavio i imao odlicnu sezonu sa Celzijem.Rafa je uplasen Murinjove senke radio stvari bilo kako samo da bude drugaciji od Murinja...

Trenutni izbor trenera je sasvim solidan,Benitez bi trebao biti zamenjen pre Januara kako bi novi trener mogao da raspolaze novim fudbalerima po svom izboru.Fabio Kapelo,Lucano Spaleti,Manuel Pelegrini,Frank Rajkard...Mislim da bi svako od njih mogao da odradi bolji posao u Interu od Beniteza.Neverovatna ali i najbolja opcija bio bi Karlo Anceloti koga bi mogla da snadje Murinjova sudbina u Celziju...

Postoji i opcija Benitez,dakle ostaje tu gde je i dovodjenjem novih fudbalera u Januaru prilagodi Inter svojoj igri na posed lopte...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Zenga menja Beniteza u Interu?

Lošiji rezultati Intera od očekivanih razlog su što su italijanski mediji već krenuli u trku oko mogućeg naslednika Rafe Beniteza na mestu šefa stručnog štaba.

1310_valter-zenga01-reuter-ivan-milutinovic_f.jpg


Glavni kandidat za tu poziciju je Valter Zenga, bivši trener Crvene zvezde koji trenutno radi u Al-Nasru u Saudijskoj Arabiji, tvrdi “Tutosport”.
Zenga (50) je gol Intera branio od 1982. do 1994 na čak 328 utakmica, a sa klubom iz rodnog grada jednu titulu prvaka Italije i dva trofeja Kupa UEFA.
Benitezu se “klupa drma” zbog očajnih rezultata u sezoni koja je usledila posle savršene: nakon “duple krune” na domaćoj sceni i osvojene Lige šampiona Inter je trenutno tek šesti na tabeli Serije A sa deset bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranog gradskog rivala, ekipu Milana.
U Ligi šampiona je tek u pretposlednjem kolu obezbeđen prolazak u drugu rundu nadmetanja, ispred Tventea i Verdera, a poslednju priliku za dokazivanje španski stručnjak imaće na klupskom prvenstvu sveta koje je na programu od 8. do 18. decembra u Abu Dabiju, navodi "Tutosport".

Blicsport.rs
 
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
Werder 3 - 0 Inter

Opet Rafa pada pred sitnim preprekama...:)

 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Moratti optužuje trenera Intera


„Izdan sam, Benitez mora osvojiti SP“



"Izdan sam, tako se osjećam. Rafael Benitez mora pokazati karakter i osvojiti klupski SP. Nema alibija", poručio je Interov predsjednik Massimo Moratti.

Do sada jasniju poruku o mogućoj smjeni španskog stratega na klupi osvajača fudbalske Lige prvaka Interov predsjednik nije dao. Naprotiv, njegove priče o tome kako Benitez uživa povjerenje kluba bile su iritantno sladunjave u trenucima rezultatske i igračke krize tima koji je u prošloj sezoni, pod vodstvom Josea Mourinha, osvojio "scudetto", Ligu prvaka i Talijanski kup.

"Ne bih želio stvarati probleme prije Svjetskog klupskog prvenstva, ali nakon njega ćemo vidjeti šta ćemo. Benitez ga mora osvojiti, to nije ultimatum, ali je veoma važno doći do te titule. Rafa mora pronaći načina da ispravi dosadašnji dio sezone", dodao je Moratti kojeg je poljuljao 3-0 poraz u bremenskoj utakmici Lige prvaka protiv Werdera.

U smislu plasmana u osminu finala takmičenja, ona je za Inter bila nebitna, međutim, pobjedom se moglo osvojiti prvo mjesto u grupi A i tako u nastavku takmičenja izbjeći Barcelonu, Real Madrid, Manchester United.

"Očekivao sam poraz protiv Werdera, ali ne i tako lošu igru. Osjećam da sam izdan, tako mi je uvijek nakon ovakvih poraza. Loše ih prihvatam, ali ne mislim da su igrači ovo namjerno učinili", zaključio je Moratti.

(Izvor: Totalsport)


101209017.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top