FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

  • Da, hoce

    Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

    Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

    Votes: 9 7,3%
  • Mozda

    Votes: 15 12,2%

  • Total voters
    123
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Abidal u utorak na transplantaciji

Abidal u utorak na transplantaciji

Izvor. B92 | AK


Eriku Abidalu u utorak će biti izvršena transplatacija jetre na klinici u Barseloni.

20854495774f61f20f3985f051264151_orig.jpg

Prema nezvaničnim informacijama, za donatora se ponudio njegov prijatelj iz detinjstva koji ima isti tip krvne grupe.

I pored toga što će operacija da pomogne Abidalu da se oporavi od raka, postoji opasnost da 33-godišnji Francuz nikad više ne igrati fudbal. Međutim, ista mogućnost postojala i pre godinu dana kada mu je operacijom otklonjen tumor na istom organu. Tada se Abidal vratio na teren i podigao pehar Lige šampiona.

Neposredno pre saooštenja da ga čeka transplantacija, Abidal je s katalonskim klubom produžio ugovor za godinu dana iako su obe strane bile svesne neminovnosti hirurškog zahvata.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Laporta: Dovođenje Ibrahimovića je bila greška

Laporta: Dovođenje Ibrahimovića je bila greška


Blic


Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta ponovio je da je dovođenje Zlatana Ibrahimovića 2009. godine na „Kamp Nou“ bila jedna ogromna greška.

223725_ibra-reuters_f.jpg


“Bilo je mnogo pritisaka sa strane da se on angažuje, ali sada moram naglasiti da je naš tim uvek gledao kako kolektivno da uspe na svim poljima. On je bio uvek individualac i zato nije mogao da uspe kod nas. To je bila jedna velika greška“, rekao je Laporta.


Šveđanin je u dosadašnjem delu sezone za ekipu Milana postigao 22 gola u Seriji A i pet golova u Ligi šampiona gde će se njegov tim u narednoj rundi upravo sastati sa Kataloncima.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barselona spremila ponudu za Tijaga Silvu, Milan ni da čuje

Barselona spremila ponudu za Tijaga Silvu, Milan ni da čuje


Blic


Čelnici Barselone iskoristili su utakmicu sa Milanom u Ligi šampiona da uzdrmaju redove "rosonera" ponudom za Tijaga Silvu. Tabor milanskog tima odmah je dao negativan odgovor i pre ponude pošto ne žele da prodaju kvalitetnog Brazilca.

229612_610x_f.jpg


Predsednik Barse Sandro Roselj istakao je da će posle utakmice otići na večeru sa čelnikom “rosonera“ Adrijanom Galijanijem gde će mu predočiti plan za defanzivca brazilske reprezentacije.


“Normalno je da se najbolji tim na svetu interesuje za njboljeg defanzivca na svetu“, rekao je Roselj.

Galjani je odgovorio na težnje Barselone i naveo da Silva nije na prodaju, niti će biti u narednom periodu.

“Ako me Roselj bude pitao za Tijaga Silvu, kategorično ću mu odgovoriti da nema ništa od takvog dogovora“, rekao je Galjani.

Prvi četvrtfinalni meč ove dve ekipe odigraće se na „San Siru“ gde će Milan pokušati da izbaci neuništivi tim na čelu sa Leom Mesijem.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vilja na korak od povratka

[h=1]Vilja na korak od povratka
[/h]Izvor: Sportske.net


David Vilja, napadač Barselone, veoma je srećan zbog činjenice da bi uskoro mogao da se vrati u ekipu Barselone nakon preloma noge.


DGUDXYBO-600.jpg

David Vilja je zaradio prelom tibije na Mundijalu za klubove i od tada je bio van stroja ekipe iz glavnog grada Katalonije.

Sada je španski napadač veoma blizu povratka na teren.

"Veoma sam srećan, nalazim se u poslednjoj fazi oporavka. Već vidim svetlo u tunelu", rekao je David Vilja.

"Radim naporno iz dana u dan. Imam želju da ponovo uživam na terenu, iako uživam i gledajući moje saigrače kako igraju", zaključio je Vilja.

Barselona u subotu igra protiv Atletik Bilbaa na Kamp Nou.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Bilbao je otkrovenje sezone

Gvardiola: Bilbao je otkrovenje sezone


Tanjug |



Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola ocenio je da je tim Atletika iz Bilbaoa, sa kojim će se njegova ekipa sastati u subotu, "otkrovenje sezone u Evropi".

219391_gvardiola01-reuter-gustau-nacarino_f.jpg


"Atletik je napravio senzaciju u Evropi. To je ekipa koja je otkrovenje sezone", kazao je Gvardiola.


Bilbao je u četvrtak u četvrtfinalu Lige Evropa pobedio na gostovanju u Nemačkoj Šalke sa 4:2, a u prethodnoj rundi je izbacio Mančester junajted koji je pobedio dva puta sa 3:2 u gostima i 2:1 nasvom San Mamesu.

Gvardiola je dodao i da izuzetno ceni trenera Baskijaca Marsela Bijelsu i rekao da se trudi da uči od argentinskog stručnjaka i da smatra da bi on mogao da vodi uspešno svaki tim.

Trener Barselone se osvrnuo na utakmicu Atletika i Šalkea i podvukao dobru igru Raula Gonzalesa koji je bio dvostruki strelac za tim iz Gelzenkirhena, i kazao da je Raul najznačajniji španski igrač svih vremena.

Na tabeli španskog prvenstva Barselona zaostaje za Real Madridom šest bodova i u subotu će igrati na svom terenu sa Baskijcima, dok Real gostuje u Pamploni protiv Osasune.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Fabregas spreman za okršaj protiv Milana

Fabregas spreman za okršaj protiv Milana


Blic


Trener Barselone Pep Gvardiola najavio je da će vezni igrač tog tima Sesk Fabregas biti u potpunosti spreman za meč Lige šampiona u kome Katalonci dočekuju Milan.

220767_barsa-mesi-aleksis-sesk01-ap-frank-augstein_f.jpg


Bivši kapiten Arsenala nije mogao da pomogne svojoj ekipi u prvom meču protiv milanskog tima pošto je pre susreta osetio bol u leđima.


“Fabregas je imao problem u donjem delu leđa. Naš medicinski tim se pobrinuo da on bude u najboljem redu i sada je ta povreda prošlost", rekao je Gvardiola.

Prvi meč ovih ekipa završen je rezultatom 0:0 u Milanu.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Eto odustao od tužbe protiv Barse

Eto odustao od tužbe protiv Barse

Izvor. B92, Tanjug | MJ


Fudbalski klub Barselona saopštio je da je njen bivši igrač Samjuel Eto povukao tužbu, zbog navodno neisplaćenih dugova prilikom transfera u Inter 2009. godine.

8469278264f7b1cc4aec01650675044_orig.jpg

Eto je zahtevao tri miliona evra, a Vrhovni sud Katalonije obavestio je čelnike Barselone da je tužba povučena.

"Želimo javno da se zahvalimo Etou zbog njegove dobre volje da slučaj privedemo kraju. On je bio jedan od najvećih golgetera u istoriji našeg kluba", stoji u saopštenju Barselone.

Kamerunac je 2009. prešao iz Barselone u Inter u zamenu za Zlatana Ibrahimovića i 46 miliona evra doplate.

U dresu Katalonaca postigao je 108 ligaških golova u 145 nastupa, tri puta bio je prvak Španije i osvojio dve Lige šampiona.

Eto trenutno igra za ruski Anži iz Mahačkale.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Ibra neka obrati pažnju na svoje partije, umesto što gun

Gvardiola: Ibra neka obrati pažnju na svoje partije, umesto što gunđa na sudije


Blic




Trener Barselone Pep Gvardiola nije želeo da se upušta u polemike sa igračima ili predstavnicima Milana posle dvomeča i prolaza njegovog tima u polufinale Lige šampiona.

231771_610x_f.jpg


Ipak, jedna izjava Zlatana Ibrahimovića promenila je njegov stav. Nakon Ibrinih reči da mu je "tek sad jasno zašto je Žoze Murinjo uvek ljut na sudije kad napušta Nou Kamp", Gvardiola je poručio Šveđaninu da jednostavno - gleda svoja posla.


"Gospodin Ibrahimović može da kaže šta želi. Vidim da sad pokušava da se sprijatelji sa Murinjom. Ali u trenucima istine, njegovo mesto je na terenu gde jedino treba da govori i to delima. U oba slučaja su bili jedanaesterci i tu se za mene ova priča završava. Ako gospodin Ibrahimović ili Murinjo veruju da nismo zaslužili da se nađemo u polufinalu i da pobeđujemo zahvaljujući pomoći sudija, samo ću im reći da ćemo po peti put zaredom igrati polufinale Lige šampiona. To ipak znači nešto", rekao je Gvardiola.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pep Zlatanu: "Mi pričamo na terenu"

Pep Zlatanu: "Mi pričamo na terenu"

Izvor. B92, Tanjug | MN


Trener Barselone Pep Gvardiola replicirao je na optužbe napadača Milana Zlatana Ibrahimovića, koji je izjavio da katalonski klub ima podršku sudija.

6373053094f7da05a7e0f9535424223_orig.jpg

Ibrahimović je posle poraza od Barselone u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona (3:1) rekao da sada razume kako je Žoze Murinju kada igra protiv njih.

"Ibrahimović može da priča šta hoće, jer podržava prijatelja Murinja. Kada jedna ekipa pet puta zaredom uđe u polufinale Lige šampiona, onda to nije slučajnost. Moji fudbaleri govore na terenu", rekao je Gvardiola.

Jedino polufinale koje je Gvardiola izgubio otkako je trener Barselone bilo je protiv Intera u sezoni 2009/2010, kada je za Katalonce igrao Ibrahimović.

"Ne želim da komentarišem njegovu igru protiv nas, to neka radi njegov trener. Ja sam kompetentan da govorim o polufinalnom meču Lige šampiona pre dve godine", dodao je Gvardiola, aludirajući na podatak da se švedski reprezentativac tada nije dovoljno trudio, pošto je dvomeč protiv 'nerozaura' završio bez pogotka.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvardiola: Borićemo se svim silama da odbranimo trofej u Primeri

Gvardiola: Borićemo se svim silama da odbranimo trofej u Primeri


Tanjug |



Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola izjavio je da i dalje veruje da njegov tim može da odbrani titulu u Primeri, iako Real iz Madrida ima četiri boda prednosti.

223001_mdf31001_f.jpg


"Moj stav je poznat. Barselona će se svim silama boriti do samog kraja kako bi odbranila titulu. Svesni smo da ukoliko napravimo i najmanju grešku ispadamo iz konkurencije, i kod kuće i u Evropi", rekao je Gvardiola.


Katalonce u narednom periodu očekuje finale Kupa protiv Atletik Bilbaa, polufinale Lige šampiona, kao i uzbudljiva završnica u domaćem prvenstvu.





 
Natrag
Top