FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

  • Da, hoce

    Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

    Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

    Votes: 9 7,3%
  • Mozda

    Votes: 15 12,2%

  • Total voters
    123
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Abidal na transplantaciji jetre

Abidal na transplantaciji jetre

Izvor. B92, Tanjug


Fudbaler Barselone Erik Abidal narednih nedelje otići će na transplantaciju jetre, sa koje mu je pre godinu dana uklonjen tumor.

20854495774f61f20f3985f051264151_orig.jpg

"On će biti podvrgnut operaciji jer mu se bolest vratila na jetru. Transplantacija je bila jedna od opcija i prošle godine, pre nego što je odlučio da ode na operaciju", navodi se u saopštenju aktuelnog prvaka Evrope.

Abidal je pre četiri godine došao u Barselonu, a nakon operacije u martu prošle sezone vratio se na teren i u finalu Lige šampiona protiv Mančester Junajteda (3:1) podigao trofej.

U dosadašnjem toku sezone francuski reprezentativac je za Barselonu odigrao 38 utakmica i postigao jedan gol.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Leo Mesi: "Imam najbolje saigrače"

Leo Mesi: "Imam najbolje saigrače"

Izvor. B92, Tanjug | MJ


Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi rekao je da su njegovi omiljeni igrači u engleskoj Premijer ligi Serhio Aguero, Vejn Runi i Robin van Persi.

17344106124f587e41722f6594548930_orig.jpg

"Kun Aguero je moj prijatelj i zaista mi se dopada njegov stil igre", rekao je Mesi

Mesi je u svoje favorite još ubrojao Runija i Van Persija. "Svi smo mi različiti igrači, svako ima neki prepoznatljiv način igre", smatra Leo.

Argentinac je u dosadašnjem toku sezone postigao 50 golova na 44 utakmice.

"Srećan sam što sam za saigrače uvek imao sjajne fudbalere. Tu su bili Ronaldinjo, Deko, Eto, sada Ćavi, Inijesta i Fabregas. Teško je odabrati ko je najbolji među njima", objasnio je Mesi.

On je za Barselonu do sada odigrao 312 utakmica i postigao 230 pogodaka.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Sjajan potez Barse: Produžili ugovor sa Abidalom kog čeka transplat

Sjajan potez Barse: Produžili ugovor sa Abidalom kog čeka transplatacija jetre


Blic


Samo dan pošto je saopšteno da defanzivac Barselone Erik Abidal mora na transplataciju jetre, njegov klub je doneo odluku produži ugovor sa francuskim igračem.

225322_abidal01-ap-manu-fernandez_f.jpg


Iako je neizvesno da li će Abidal uopšte moći da nastavi karijeru, čelnici Barselone su odlučili da pokažu kako u fudbalu ponekad ne vlada surovi profesionalizam.

Iako je početkom godine potpisao novi ugovor do leta 2013. godine, sa mogućnošću da se produži do 2015. što je i učinjeno

Francuz će narednih nedelja morati da ode na transplatacije jetre, sa koje mu je prošle godine uklonjen tumor.


"Najbitnije je da se Abidal uspešno oporavi. On zna da smo svi uz njega, iako je to njegova borba, ali ga mi svi volimo i brinemo za njega. Bio sam iznenađen kako se brzo vratio (posle operacije)", istakao je Gvardiola.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mesi: "Do kraja u Barseloni"

[h=1]Mesi: "Do kraja u Barseloni"
[/h] Izvor. B92, Tanjug | AG


Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi rekao je da ne razmišlja o odlasku iz Barselone i da ga uopšte ne interesuju ponude drugih klubova.

11271205604f58a7433aa74150422017_orig.jpg
"Moj plan je da zauvek ostanem u Barseloni. Čovek nikad ne zna šta donosi budućnost, ali ako se ja budem pitao ostaću ovde do kraja karijere", rekao je Mesi.
Omaleni Argentinac stigao je u glavni grad Katalonije kao 13.godišnji dečak i prošao je omladinsku školu slavnog kluba.
Za prvi tim debitovao je 2003. godine i do sada je odigrao 312 utakmica i postigao 230 golova. Do sada je osvojio 18 trofeja, uključujući pet titula prvaka Španije i tri Lige šampiona.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo: Ne postoje Real i Barsa kada je u pitanju Abidal!

Murinjo: Ne postoje Real i Barsa kada je u pitanju Abidal!



00070420.jpg


Trener Real Madrida Žoze Murinjo iako važi za prgavog pokazao je i drugu stranu ličnosti i poželeo Eriku Abidalu da što pre ozdravi. Podsetimo, bek Katalonaca koji je imao mnogo problema sa jetrom, moraće da se podvrgne transplataciji, a verovatno je njegova fudbalska karijera završena.

- Svi znaju da smo uz njega. Naši igrači su to pokazali i jutros na treningu, čak i bez reči i javne demonstracije. Ne postoje Real i Barsa, boje i slično, samo jedan mladi čovek kome svi želimo fantastičan život. On je sjajan momak, koji ima prelepu karijeru. Ako bude mogao ponovo da igra biće to sjajno i svi treba da mu aplaudiraju, ako ne, onda je to veoma ozbiljno i svi mu samo želimo dugačak i srećan život - poručio je Portugalac.

Sportal.rs
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Španski doktor: Sumnjam u Abidalov povratak na teren

Španski doktor: Sumnjam u Abidalov povratak na teren


Tanjug |



Španski ekspert za transplataciju jetre sumnja da će francuski fudbaler i defanzivac Barselone Erik Abidal moći da se vrati na teren nakon nove intervencije.

225322_abidal01-ap-manu-fernandez_f.jpg


Abidal će uskoro otići na transplantaciju jetre, sa koje mu je pre godinu dana uklonjen tumor.


"Operacija će dobro proći, ali fudbal je sport sa dosta fizičkog kontakta, a posle ovakvih intrevencija pacijenti moraju da se paze udaraca, posebno u tom predelu", rekao je šef nacionalne organizacije za transplataciju organa u Španiji Rafael Metesans.


On je dodao da ne veruje da će telo odbaciti novi organ, jer je reč o vrhusnkom sportisti, ali da će francuski fudbaler morati da se pazi.


"Abidal će imati normalan život, ali moraće da preuzme niz mera. Imaće medicinske tretmane do kraja života i moraće stalno da se kontroliše", rekao je Metesans.


Abidal je operisan u martu 2011. godine, a na iznenađenje svih na teren se vratio šest meseci ranije i zaigrao u polufinalu Lige šampiona protiv Reala iz Madrida, a kasnije mu je prošlo za rukom i da podigne trofej, pošto je Barselona u finalu pobedila Mančester Junajted sa 3:1.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kraj sage na pomolu: Nejmar prelazi u Barselonu 2014. za 58 miliona

Kraj sage na pomolu: Nejmar prelazi u Barselonu 2014. za 58 miliona evra! Video


Blic


Jedan od najtraženijih fudbalera sveta, Brazilac Nejmar, navodno je postigao dogovor sa Barselonom i na Nou Kamp će se preseliti za dve godine, prenose španski mediji

222409_nejmar-201-ap-andre-penner_f.jpg


Radio stanica "Kadena Ser" navodi da je Barselona već uplatila Santosu kaparu u vrednosti od 14,5 miliona evra, a da će ukupna vrednost transfera iznositi čak 58 miliona evra!


"Nekoliko ljudi bliskih vrhu Barselone potvrdilo je da je klub već uplatio četvrtinu obeštećenja Santosu kao vid garancije da će do transfera zaista doći", preneo je radio "Kadena Ser" i dodaje da dres Barselone čeka Nejmara po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Odluku o transferu u Barselonu doneli su Nejmar i njegov otac, suprotno savetima i željama menadžera Vagnera Ribeira. Barsa bi tako dobila još jednu bitku sa večitim rivalom Realom, pošto je ekstratalentovani Brazilac bio i na meti Madriđana, ali i drugih velikih klubova.


Nejmar je svojom lucidnošću, nestvarnom brzinom, neuhvatljivim driblinzima i magičnim golovima zaludeo ceo fudbalski svet noseći dres brazilskog Santosa i reprezentacije karioka.


Zbog čega je to tako, uverite se i sami, odvojite nešto više od šest minuta i uživajte u umeću 20-godišnjeg čarobnjaka sa loptom, od 2014. godine novog člana Barselone.





 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mesija još gol deli od titule najboljeg strelca Barselone

Mesija još gol deli od titule najboljeg strelca Barselone


Blic


Gotovo u svim dokumentima i novinskim natpisima stoji da je najbolji strelac Barselone Sezar Rodrigez koji je od 1942. do 1955. dao 235 golova, ali istraživanje novinara "La Vanguardije" Haviera Lukea, govore drugačije.

225970_mesi-sevilja01-afp-jorge-guerrero_f.jpg


Luke je u saradnji sa Dokumentacionim centrom Barselone, pregledao sve protokole i izveštaja u novinama, čime je pokazao da je Sezar dao 3 gola manje, odnosno 232.


To zunači da je Leo Mesi na samo gol od izjednačenja tog rekorda.

Međutim, Paulino Alkantara ostaće još dugo nedostižan sa 369 golova na 357 utakmica, ali njegov rekord se vodi kao polu-zvaničan, jer je nastao početkom 20. veka, u periodu kada nije postojala Liga.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barselona juri Davida Luiza

Barselona juri Davida Luiza

V. N. |


Na "Kamp Nou" smatraju da bi tandem Pike - Luiz doprineo stabilnosti odbrane jer je Karlos Pujol već u godinama kada se češće povređuje. Sloboda defanzivca Čelsija košta 35 milona funti



ŠTOPER Čelsija David Luiz nalazi se na vrhu prioriteta Barselone za letnji prelazni rok i prema navodima lista "Dejli mejl".

Katalonci su spremni da plate njegovu klauzulu od 35 miliona funti.

Na "Kamp Nou" smatraju da bi tandem Pike - Luiz doprineo stabilnosti odbrane jer je Karlos Pujol već u godinama kada se češće povređuje.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barselona hoće Jovetića!

Barselona hoće Jovetića!


Blic


Stevan Jovetić bi mogao da bude novo pojačanje Barselone. Kako prenosi „Gazeta dela Sport“, Katalonci će pokušati u sledećem prelaznom roku da angažuju mladog Crnogorca koji se istakao kao udarna igla u timu Fiorentine.

228133_610x_f.jpg


Jovetić je postao meta mnogih velikana Evrope od kojih se najviše pominje londonski Čelsi ali će sada morati da se bori za usluge bivšeg igrača Partizana sa katalonskim timom.


Fiorentina ne želi da prodaje Jovetića, ali su u tom taboru svi spremni na činjenicu da crnogorski reprezentativac neće želeti da još jednu godinu provede u klubu koji pokušava da pronađe pravi tim i igru.
 
Natrag
Top