FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

  • Da, hoce

    Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

    Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

    Votes: 9 7,3%
  • Mozda

    Votes: 15 12,2%

  • Total voters
    123
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Beleti: Bez Barse nema ni Španije

[h=1]Beleti: Bez Barse nema ni Španije
[/h] Izvor. B92 | AK



Nekadašnji reprezentativac Brazila Žulijano Beleti rekao je da selekcija Španije bez fudbalera Barselone ne bi mogla da bude prvak Evrope i sveta.

5434788124ff96950e6465958689002_orig.jpg

Beta
Beleti je 2006. godine postigao pobedonosni gol za Barselonu u finalu Lige šampiona protiv Arsenala. U dresu Brazila on je osvojio titulu svetskog prvaka pre deset godina.
"Da nije Barsinih igrača, ne bi postojala ni ovakva Španija. Ako za dve godine odbrane i titulu svetskog šampiona, stvarno će pokazati da su najbolji tim u istoriji fudbala", ocenio je Beleti.
U španskoj reprezentaciji koja je nedavno odbranila titulu evropskog šampiona bilo je sedam igrača Barselone. On je pozdravio i dolazak Tita Vilanove na mesto trenera Barselone.

"Dobro je kada vidite da na čelo tima dodje neko ko dobro poznaje ekipu iznutra. Biće teško nastaviti trofejni niz Barselone i siguran sam da će biti poređenja sa Gvardiolom. Ipak, ne smemo da zaboravimo da su igrači glavna pokretačka snaga ekipe", dodao je Beleti.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Keita odlazi, Francuzi M'Vila, Kapue i Kabaj kandidati za zamenu

Keita odlazi, Francuzi M'Vila, Kapue i Kabaj kandidati za zamenu


Tanjug |




Fudbalski klub Barselona je saopštio da će vezni igrač Sejdu Keita napustiti klub, a poznata su i imena kandidata koji bi mogli da zamene internacionalca iz Malija.

241570_jan-mvila-remi-kabela01-reuter-stephane-mahe_f.jpg


Ono što je zanimljivo je da su sva trojica Francuzi. Radi se o Janu M'Vili, Etijenu Kapueu i Joanu Kabaju.


M'Vila ima 22 godine, trenutno je član Rena, a nastupao je za selekciju Francuske na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Interesovanje za njega do sada su pokazali i Inter, Arsenal i Mančester Junajted.


Etijen Kapue ima 23 godina i igra za Tuluz, a njegov transfer navodno bi mogao da iznosi oko 12 miliona evra. On je i član mlade reprezentacije Francuske.

Najteži, ali verovatno i najskuplji zadatak za upravu Barselone verovatno bi bio transfer 26. godišnjeg Joana Kabaja.

On je odigrao sjajnu sezonu u dresu Njukasla i tim sa Sent Džejms parka ne bi ga se lako odrekao.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Teljo: Samo ću u Barseloni biti srećan

Teljo: Samo ću u Barseloni biti srećan


Tanjug |




Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Barselone Kristijan Teljo rekao je da ne razmišlja da ode iz kluba, jer želi da ostavi trag u katalonskom gigantu.

258448_610xcaf0xkd9_f.jpg


Interesovanje za 20-godišnjeg krilnog igrača pokazao je engleski Liverpul, a bilo je i par poziva iz drugih španskih klubova.

"Imam važeći ugovor sa Barselonom i nameravam da provedem još mnogo godina u klubu. Ubeđen sam da je Barsa pravo mesto za mene i da nigde drugde neću biti srećan", kazao je Teljo španskim medijima.

On je za prvi tim Barselone debitovao u novembru prošle godine. Teljo je prošle sezone za Barselonu odigrao 22 utakmice i postigao sedam golova.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Barselona poručila PSŽ-u: Možete imati Vilju za 30 miliona evra

Barselona poručila PSŽ-u: Možete imati Vilju za 30 miliona evra


Blic



Uprava Barselone želi da zadrži oporavljenog Davida Vilju za sledeću sezonu, uprkos interesovanju brojnih giganata evropskog fudbala.

234669_58688svilafotorojterf_f.jpg


Za sada je najkonkretniji, ko drugi nego Pari Sen Žermen, čiji su vlasnici oduševljeni kvalitetima Vilje.


PSŽ će sledeće nedelje poslati ponudu Barseloni za njenog napadača, a prema informacijama Intereconomica televizije iz Španije, Katalonci neće želeti da pregovaraju ukoliko Parižani nisu spremni za sumu od 30 miliona evra.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vilja: Jedva čekam kraj odmora

[h=1]Vilja: Jedva čekam kraj odmora
[/h] Izvor. B92, Tanjug



Napadač reprezentacije Španije i Barselone David Vilja rekao je da jedva čeka da istrči na teren nakon sedmomesečne pauze zbog loma noge.

5436946915001c4ec44b5c098498897_orig.jpg
"Ovog leta nestrpljivo čekam kraj odmora i ne mogu da dočekam da počnemo da radimo."
"Istovremeno, ovo je leto tokom kojeg sam najmanje uživao. Prošao sam lekarske preglede u Barseloni i srećan sam što ću uskoro opet moći da treniram zajedno sa ekipom", kazao je Vilja.
On je polomio nogu u decembru prošle godine na Svetskom klupskom prvenstvu u Japanu, a zbog toga je propustio nedavno završeno Evropsko prvenstvo na kojem je selekcija Španije odbranila titulu.

"Svi smo ponosni na nacionalni tim. Može da se igra i dobro i loše, ali uvek mora da se pokaže pravi karakter. Samo ovakva ekipa je bila u stanju da osvoji tri trofeja zaredom na velikim takmičenjima", ocenio je Vilja.

On je sa Španijom bio prvak sveta 2010, a dve godine pre toga učestvovao je u osvajanju titulu evropskog šampiona.

Vilja je sa 51 golom na 82 utakmice najbolji strelac u istoriji reprezentacije Španije.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zna li Barsa šta je pazarila?!

Zna li Barsa šta je pazarila?!



Na "Emirejtsu" ne žale što je Aleks Song napustio klub i preselio se u Španiju. "Nikoga nije slušao", kaže Venger.

v256714p0.jpg


Posle Robina Van Persija drugo zvučno ime koje je napustilo Arsenal je Aleks Song. Dok je za Holanđaninom jadikovao trener Tobdžija Arsen Venger je skoro pa pozdravio odlazak kamerunskog internacionalaca u Barselonu.

"Uvek je kasnio na treninge, za vreme priprema se ponašao ležerno i nije slušao trenere. Song se osećao obespravljenim jer je po njegovom mišljenju dobijao malo novaca" preneli su britanski mediji izjavu Vengera, pošto je Song napustio London.

Nekadašnji vezista Arsenala (branio je boje "tobdžija" od 2005 do 2012) karijeru nastavlja u Barseloni. On je potpisao ugovor na pet godina sa katalonskim klubom, vredan 19 miliona evra.

Song je, pišu britanski mediji, imao lošu komunikaciju sa trenerima Arsenala čije savete, naročito za bolje postavljanje u defanzivi, nije usvajao niti prihvatao, što je jedan od razloga zbog kojih ga je Arsenal tako olako prepustio Barsi.

Dok ga Londonu kritikuju u Barseloni ga slave, a Aleks Song ne krije sreću što je prešao u veliki klub.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Ovo je najbolji tim na svetu. Oduvek sam maštao da zaigram u Barsi, još kao klinac" rekao je na predstavljanju Song:

"Nadam se da će tim nastaviti da pobeđuje. Ovo je pobednički tim. Daću sve od sebe na treningu i kada dobijem šansu da igram, igraću" tvrdi Kamerunac.

(MONDO, foto: Beta/AP)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ronaldov "virus nezadovoljstva" se širi: Fabregas nesrećan u Barsi!

Ronaldov "virus nezadovoljstva" se širi: Fabregas nesrećan u Barsi!


Blic



Nakon što je Kristijano Ronaldo prodrmao fudbalski deo planete izjavom da nije srećan u madridskom Realu, a to je bilo dovoljno da počnu razna nagađanja gde će da nastavi karijeru jedan od najboljih igrača na svetu, slično se dogodilo i u Barseloni gde je nezadovoljstvo priznao Sesk Fabregas.

238337_mdf22995_f.jpg


Fabregas je prošao kroz Barsinu školu fudbala, no onda se desio čuveni odlazak iz "La Masije" u Arsenal, gde je dogurao čak i do kapitena. Ljubav prema klubu u kome je odrastao nije, međutim, jenjavala, a svaki put kada bi se obreo u reprezentaciji Španije, saigrači koji su ostali u Barsi prilično uporno bi ga zvali da se vrati.


I, kada se to konačno i desilo, a u Barselonu se vratio 2011. posle osmogodišnjeg boravka u Arsenalu, delovalo je kao da je sve u snu: nastupi (čak 45), golovi (15), asistencije (20). Sve je počelo da se menja ove sezone.

Od pet Barseloninih utakmica, Sesk je dobio šansu protiv Real Sosijedada, Osasune i Valensije, dok je u dva "el klasika" sa madridskim Realom, odigrana u Superkupu Španije, na terenu proveo svega osam minuta, i to kao rezerva kojoj je pružena minimalna šansa u prvom duelu dva slavna kluba.

"Ne postoji 'odlična zamena' u svetu fudbala. Bar ja ne bih mogao da vam kažem šta to znači. Saigračima, naravno, uvek želim svako dobro, zato i stavim na sebe masku srećne osobe. Ako treba da budem nesrećan, onda neka to bude kući, ali nikada ne bih dozvolio sebi da moje nezadovoljstvo vide saigrači ili trener", rekao je Fabregas za Radio Marku, priznajući da mu se uopšte ne sviđa kada je na klupi za rezerve. To mu se za celu prošlu sezonu desilo deset puta, a već na startu nove - u dva navrata.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Inijesta pauzira zbog povrede i žali zbog odlaska "jednog od najbol

Inijesta pauzira zbog povrede i žali zbog odlaska "jednog od najboljih", Rikelmea

Tanjug |



Fudbalski klub Barselona saopštio je da će Andres Inijesta pauzirati 10 do 15 dana zbog istegnuća mišića na desnoj nozi.

256281_inijesta-reuters_f.jpg


Inijesta se povredio na utakmici drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Tbilisiju između Gruzije i Španije (0:1).


Fudbaler Barselone propustiće utakmicu protiv Hetafea i prvo kolo G grupe Lige šampiona protiv Spartaka iz Moskve, a neizvesno je da li će biti spreman za meč sa Granadom.




[TABLE="class: antre_c back_c_1, width: 470"]
[TR]
[TD]Inijesta:Fudbal će mnogo izgubiti ako Rikelme ode u penziju

Inijesta je izjavio da će taj fudbal izgubiti "jednog od najboljih" ukoliko Huan Roman Rikelme odluči da ode u penziju.
Rikelme je početkom jula napustio Boku Juniors, uz obrazloženje da je emotivno ispraženjen i da ne oseća više da može da pomogne klubu.
"Uvek je tužno kada igrač svetske klase završi karijeru. Ako Rikelme odluči da se penzioniše fudbal će izgubiti jednog od najboljih igrača", rekao je Inijesta.
Najbolji fudbaler Evrope po izboru UEFA, imao je prilike da sarađuje sa Rikelmeom kada je Barselonu vodio Luj van Gal.
"Imao sam sreće što sam ga upoznao u svojim ranim godinama, proveli smo dosta dobrog vremena zajedno. On je tip igrača koji u svakom trenutku traži loptu, a kada je dobije uputi pravovremeni pas ili prođe", dodao je Inijesta.
On je pohvalio i svog sadašnjeg saigrača Argentinca Lionela Mesija.
"Kod Mesija ne vidim nikakve nedostatke. Toliko godina smo proveli zajedno, a on je još mlad i ima dosta toga da postigne. Mesi je jedinstven, on prevazilazi sebe iz godine u godinu", rekao je Inijesta i poručio da želi karijeru da završi na Nou Kampu.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]





 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vilanova: Strpljivo čekamo Abidala

Vilanova: Strpljivo čekamo Abidala

IZVOR. B92, TANJUG | NS



Trener Barselone Tito Vilanova rekao je da će defanzivac Erik Abidal dobiti koliko god mu bude potrebno vremena za potpuni oporavak od transplantacije jetre.



10468397555066b52bc3a57537239561_orig.jpg


"Bićemo strpljivi i spremni smo da čekamo koliko je potrebno na Abidala. On ide korak po korak, ali pred njim je i dalje veliki put. Abidal je stvarno specifičan slučaj i tek kad se bude potpuno oporavio, vratiće se u tim", rekao je Vilanova španskim medijima.
Abidal je u aprilu išao na transplantaciju jetre, pošto mu se vratio tumor na tom organu.

Pošto francuski igrač ima 33 godine, mnogi su mu prognozirali kraj karijere zbog operacije. Njegov saigrač Ćavi Ernandes je međutim otkrio da bi Abidal u novembru mogao ponovo da zaigra.


Abidal je u Barselonu došao u leto 2007. godine, a do sada je sa ovim klubom osvojio dve Lige šampiona, tri titule prvaka Španije i po dva Svetska klupska prvenstva i Kupa Španije.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Trio spreman za El Klasiko

Trio spreman za El Klasiko

IZVOR. B92, BETA | NĐ


Fudbalski klub Barselona saopštio je da su se Andres Inijesta, Karles Pujol i Adrijano oporavili od povrede.



715671624506878935cb33670086873_orig.jpg


Njih trojica biće u sastavu ekipe u meču Lige šampiona u utorak protiv Benfike, ali što je još važnije, za El Klasiko sledeće nedelje.

Inijesta je propustio četiri utakmice zbog povrede desne noge, dok je Pujol povredio ligamente levog kolena pre dve nedelje. Adrijano nije igrao u subotu protiv Sevilje zbog problema sa mišićima.
Pored tri dobre vesti za trenera Vilanova, ima i jedna loša. Tiago Alkantara je povredio ligamente desnog kolena u meču sa Seviljom, koji je njegov tim dobio sa 3:2.

Barselona će se sastati sa Real Madridom 7. oktobra u španskom prvenstvu.
 
Natrag
Top