FC Barcelona ~ Katalonci

Da li ce FK Barselona ponovo osvojiti ligu sampiona? Sta vi mislite?

• Da, hoce

Votes: 75 61,0%
  • Ne, nece

Votes: 24 19,5%
  • Ne verujem

Votes: 9 7,3%
  • Mozda

Votes: 15 12,2%

• Total voters
    123
Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
njegova prirodna pozicija je veznjak,mada moze i kao zadnji vezni

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Barcelona otišla na +10 Pobjeda zlata vrijedna

Barcelona je osvojila iznimno važna tri boda zahvaljujući pogotku Messija u 76’. Ovo je bila jedna od težih utakmica ove sezone.
Ni Mestalla se nije mogla oduprijeti dramatičnom martu Pepovog kluba. Katalonci su oborili još jedan rekord ovom pobjedom – niz od 20 uzastopnih utakmica u gostima bez poraza.
Ovo je jedna od najznačajnijih pobjeda Barcelone jer je Valencia bila težak protivnik koji je pružio veliki otpor.

Iznenađujuća taktika
Barcelona je započela neobičnim sastavom. Busquets je igrao centralnog veznog, a Adriano je lijevog beka. Pedro je bio na klupi. Utakmica je počela dominacijom domaće ekipe, ali Barcelona je odgovarala na pritisak. U 9’ Messi je imao odličnu priliku da dovede Barcelonu u vodstvo, ali je nakon tri uzastopna šuta, mreža Valencije mirovala. Golman Valencije Guaita odbranio je sva tri njegova pokušaja.

vale1.jpg
Poboljšanje igre

Moral Katalonaca je porastao krajem prvog poluvremena. Posjed lopte je na njihovoj strain bio i povezali su igru. Messi se opet našao jedan na jedan s Guaitom, ali je pucao previsoko. Nije njegova noć bila. Valencia se nije predavala unatoč dominaciji Blaugrane. Što Šišmiši nisu primili gol u prvom poluvremenu mogu zahvaliti svom golmanu jer je četiri minute prije kraja odbranio sjajnu priliku Ville.

Promjene na poluvremenu
Unai Emery napravio je promjene u svom timu, nisu igrali previše duboko, a Soldado je bio zadužen za kontranapade. Juan Manuel Mata i Pablo Hernandez su u solidnoj akciji imali priliku da dovedu svoju ekipu u prednost, ali je lopta otišla iznad gola nakon šuta Hernandeza. Pep je odlučio poboljšati napad, te je umjesto Mascherana ubacio Pedra. Messi je imao još jednu izglednu šansu, ali opet je promašio. Treba reći da su domaći navijači bili raspoloženi svo vrijeme i da su žestoko bodrili svoju ekipu.
Messi pronalazi mrežu
Ulaskom Pedra taktika Barcelone vratila se na onu poznatu 4-3-3. To je izgledalo kao impuls koji je potreban momčadi Pepa Guardiole. Petnaest minuta prije kraja, Adriano je uputio sjajan pas Messiju koji je, unatoč velikim naporima Guaite, pogodio mrežu za vodstvo svog tima. Do kraja bilo je još prilika na obje strane, ali ništa konkretno. Na kraju 0-1 je bio konačan rezultat.
Barcelona trenutno ima prednost od 10 bodova nad Madridom koji sutra igra protiv Malage.

Unai Emery pohvalio je ekipu Barcelone rekavši: “Izgubili smo od najbolje ekipe na svijetu.”

Nefa Mervan
Fan Club FC Barcelona BiH - Visca Barca!

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
zar nisu trebali vratiti loptu igračima valensije pre gola koji su dali?

Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

njegova prirodna pozicija je veznjak,mada moze i kao zadnji vezni
nije tačno,njegova prirodna pozicija je zadnji vezni a može da igra i kao centralni ;)

stvarno nisi objektivan . ja razumijem navijas za real i to je uredu , al za neuspjehe i losu igru svog kluba netrebas traziti razloge u navodnom siljenju sudija barceloni. to cak nerade ni marca ni as, novine koje su naklonjene real madridu . as je isao cak dotle da je postavio sliku na kojoj je potoshopom izbrisao zadnjeg igraca i napisali su da je dani alves bio u ofsajdu. po tebi ispada kako kazes deset utakmica to je brat bratu 20 bodova . što pobjeda, što nerjesenih utakmica.
nije tačno da sam neobjektivan,vrlo sam objektivan.tačno je da barselona igra lepši i bolji fudbal od reala ali je i tačno da uvek kad treba malo da se poguraju sudija je tu.jel bilo tako protiv čelsija u londonu predprošle god u lš?jel bilo protiv intera prošle kad je isključio motu bzv?jel bilo i sad u el cllasicu kad je kod 2-0 za barsu mogao mirne duše da svira penal za real i crveni valdesu?jel nisu dali treći gol protiv reala iz ofsajda? to su sve sitnice koje odlučuju mnogo toga. pa evo ti i sinoć,kako je barsa dala gol,lopta za valensiju sudija prekine igru(da li je svirao faul za barselonu ne znam ali nije imao razloga)i oni iz te akcije daju gol

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
nevidim zasto je trebalo vratiti loptu valenciji prije gola mesija evo ti snimak pa pogledaj odakle je akcija krenula , sa centra ne od auta ili neceg drugog .uvjek kad neznate sta da vise kazete, kacite se za celzi . u redu naka bude . za inter nisi u pravu ni kom slucaju. jel milito bio u ofsajdu jedno dva metra kad je zabio u milanu . i jeli gol krkica na uzvratnoj utakmici u barceloni bio regularan - jeste , ni govora o ofsajdu. a na el klasiku ne da ste bili porazeni nago razvaljeni , izgledali ste na terenu kao mala djeca . nebi vam pomoglo ni da je barcelona imala dva crvena. a taj treci gol vam poklanjamo ostaje 4:0 . imaju jos dva susreta reala i barcelone a mozda i tri ove sezone . kup kralja , klasiko, i ako prodjete liona moguce je da se sastanemo u cetvrtfinalu LP-a . pa kad vas isprasimo nemojte plakati i spominjati vise tudje utakmice. nego gledajte svoje duele sa barcelonom. dovoljno je sto smo vam utrpali sest komada na vasem stadionu ,a stadion bio poluprazan vec u 70 minuti utakmice.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
nadji snimak pre početka akcije,kako je barselona došla do lopte?drugo,ne znam o kakvom regularnom golu krkića pričaš?treće,a za el cllasico nije isto kad odbiješ taj jedan gol od 5-0 i kad kod 2-0 svira penal i crveni valdesu,nije ista utakmica ;)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
nemam ja sta traziti , ni jedne novine , nijedan sportki sajt nije ni naveo tako nesto . to si sam ti vidio i niko vise u evropi . blizu je april pa kad vas razvalimo na domacoj livadi . al po rasporedu moracete bar jos jednom kiksat a mozda i dvaput pa tako da odigramo nerjeseno da se nebrukate pred domacom rajom.

13.03. Sevilla-Barcelona
03.04. Villareal-Barcelona
17.04. Real M.-Barcelona

20.03. Atletico M.-Real M
10.04. Athl. Bilbao-Real Madrid
24.04. Valencia-Real M.
08.05. Sevilla-Real M.
15.05 Villareal-Real M.

mi imamo samo tri teza gostovanja a vi pet teskih.

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
ok,ako nadjem ja okačiću ;).lepo si napisao u temi reala ko je najbolji domaćin ove godine od ovih jačih liga,neosvojiva livada za sve

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
ne znam šta to treba da znači?trenutno je real najbolji domaćin u evropi i to je to,ima trenera koji nije izgubio kući već X godina tako da nema potrebe za bilo kakvom panikom

Natrag