Šta je novo?

FAS ohrabrio radnike - veće plate

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
FAS ohrabrio radnike - veće plate

Kragujevac -- Menadžment kompanije Fijat automobili Srbija najavio je da će zaposlenima u FAS-u zarade koje sada prosečno iznose između 32.000 i 34.000 dinara biti povećane.


235588_kragujevacfiatlinija-za-fiat-500-lraus05_f.jpgSvim radnicima kompanije FAS koji su angažovani da rade prekovremeno, novembarske plate, zvanično je potvrđeno, biće uvećane za 26 odsto, piše Danas.

Zaposleni u proizvodnji u FAS-u rade u dve desetosatne smene četiri dana u nedelji, a prekovremeni rad petkom, u trajanju od četiri sata, organizovan je navodno zbog velike potražnje za novim modelom fijat 500L na tržištima evropskih zemalja.

A do sada je, prema zvaničnoj informaciji, u Italiji, Nemačkoj, Francuskoj i drugim zemljama, evidentirano više od 10.000 rezervacija tog vozila.

U kompaniji Fijat automobili Srbija potvrdili su da su u ponedeljak, između dve smene, Sindikat i zaposleni u FAS-u tražili razgovor sa menadžmentom fabrike o povećanju zarada i regulisanju prekovremenog rada.

Menadžment kompanije razgovarao je sa zaposlenima u obe smene i tom prilikom najavio da će, u skladu sa potpisanim sporazumom, krajem svake godine pregovarati sa fabričkim sindikatom o visini zarada u FAS-u.

Podsetimo, juče su radnici firme izjavili da nisu zadovoljni zbog radnog vremena koje je organizovano tako da ih opretećuje, kao i visinom zarade. Oni su međutim rekli i da neće biti protesta.

Predsednik sindikata FAS-a Zoran Mihajlović rekao je da su se radnici montaže FAS-a žalili sindikatu, jer je rad četiri dana u nedelji, po više od 10 časova, u dve smene, "neizdrživ".Izvor:
B92.net
 
Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
8
Ma ,kakvo povecanje,ovde je jeftina radna snaga!!!!! Ako necemo mi oni "odozdolje" ce:fool::thinking:
 
Top