Šta je novo?

'Farma i Veliki brat srozavaju moral građana'

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
'Farma i Veliki brat srozavaju moral građana'Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Borislav Borović apelovao je danas na Republičku radiodifuznu agenciju i druga regulatorna tela da spreče emitovanje neadekvatnih televizijskih emisija i reklama, koje "srozavaju moral gradjana".

Borović je na konferenciji za novinare kritikovao program koji emituju nacionalne i kablovske televizije, jer sadržaj emisija, kao sto su popularni rijaliti emisije "Farma" i " Veliki brat", negativno utiče na gradjane.

"U medijskoj sferi Srbije vlada javašluk, mediji su van kontrole, naročito elektronski, koji sve češće emituju rijaliti šou emisije i reklame sa neprikladnim sadržajem", dodao je on.

Borović je upozorio da su mediji u modernom svetu najvažniji za oblikovanje vrednosnog sistema u društvu, dodajući da, ako razgradjuju prave moralne vrednosti, mogu negativno da utiču na sve segmente društvenog života.

Prema njegovim rečima, problem je najvidljiviji u prestonici Srbije, jer nasilje u medijima proizvodi razne oblike uličnog nasilja, napade na vozače u vozilima javnog gradskog prevoza, a pre svega prouzrokovalo je velike nerede na "Paradi ponosa" prošle godine.

SrbijaNet
 
death row

death row

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.390
Moral građana mnogo više srozavaju političari kao što je ovaj i negov šef u stranci...ovakvim izjavama i drugim vidovima ponašanja gde sebe predstavljaju kao velike dušebrižnike.
 
Top