Šta je novo?

FAP započeo izradu kamiona za Vojsku Srbije!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.338
FAP započeo izradu kamiona za Vojsku Srbije!
Društvo 12:16, 02.06.2014.

Autor: Agencija TANJUG

Do kraja meseca biće završena izrada vozila za našu armiju, a vrednost ugovora iznosi 750 000 evra", kazao je za direktor ovog preduzeća, Zoran Zaković


PRIBOJ - Više od 600 radnika pribojskog FAP-a zvanično je na plaćenom odsustvu do kraja juna ali je poslovodstvo ovog preduzeća danas angažovalo stotinak zaposlenih koji rade na poslovima proizvodnje 10 kamiona FAP 1118 za potrebe Vojske Srbije i na pripremi fabrike za preuzimanje od strane finskog “Sisu auta”.

"Do kraja meseca biće završena izrada vozila za našu armiju, a vrednost ugovora iznosi 750 000 evra", kazao je za direktor ovog preduzeća, Zoran Zaković.

Reč je o kamionima koji su pokazali odlična svojstva u formacijskom sastavu srpske vojske, i uspešno zamenjuju vozila slovenačkog TAM-a, najzastupljenija u nekadašnjoj JNA.

Jedan broj radnika iz administrativnih službi radi na poslovima pripreme preduzeća za preuzimanje od strane „Sisu auta“, kako bi ova najveća fabrika kamiona na Balkanu potpuno spremna dočekala taj postupak, dogovoren za kraj avgusta, istakao je direktor.
 
Top