Šta je novo?

Fantastičan uspeh nemačkog seksometra

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Fantastičan uspeh nemačkog seksometraIzvor:
Mondo.rs

Gradske vlasti nemačkog grada Bona, koje su uvele naplatu usluga prostitutki ili "seksometre" saopštile su da program ima veliki uspeh, jer je od avgusta sa ostalim seksualnim porezima zarađeno 250.000 evra.


v231634p0.jpgVlasti navode da je "seksualni porez", koji pokriva prihode iz klubova sa saunama, "erotskih centara i "automatskih naplatnih stanicama" sličnim parkometrima, a koji su uvedeni u avgustu prošle godine, donio prihod od oko 250.000 evra.

"Zadovoljni smo programom i planiramo i dalje da ubiremo porez", rekao je jedan od gradskih zvaničnika.

Vlasti Bona izrazili su u svom saopštenju nadu da će im "seksualni porez" doneti 300.000 evra u 2012. godine ali su kasnije smanjili projektovani prihod na 200.000 evra na osnovu ostvarene zarade s početka godine.

Samo aparati "seksometri" su donijeli oko 14.000 evra.

Bon je postao prvi nemački grad u kojem su radnicima u seksualnoj industriji na ulici uvedeni merači kao način ostvarenja prihoda od prostitucije pored bordela.

Seksometri su postavljeni u industrijskoj zoni nedaleko od centralnog dela grada u kojem se kreću prostitutke od kojih svaka plaća po šest evra za noć bez obzira na broj klijenata.

Oni, koji sa prostitutkom budu uhvaćeni bez odgovarajuće "karte" suočavaju se sa kaznom.

 
Poslednja izmena od urednika:
Top