Facebookov smartphone stiže 2013?

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Facebookov smartphone stiže 2013?
Izvor:
Mondo.rs
Facebook već nudi aplikacije za različite mobilne platforme, a šuška se da bi smartphone model ovog giganta mogao da se pojavi iduće godine.


v246159p0.jpg"Njujork tajms" piše, pozivajući se na neimenovane izvore među kojima su i zaposleni u Facebooku, da je kompanija već zaposlila više inženjera koji su ranije radili na projektima razvoja različitih smartphone modela, uključujući i iPhone.

Ovakve vesti ne čude kad se ima u vidu da je Facebook nedavno priznao da traži način da zaradi novac od činjenice da raste broj korisnika koji mreži pristupaju preko mobilnih uređaja.

Kompanija koja je nedavno izašla na berzu lansirala je i svoju prodavinicu aplikacija za mobilne, App Center, koja trenutno korisnicima nudi Facebook aplikacije za Apple iOS i Android kompanije Google.

"Njujork tajms" prenosi navode jednog od zaposlenih u kompaniji Facebook koji kaže da je Cukerberg navodno "izrazio zabrinutost da će, ako uskoro ne lansira svoj smartphone, Facebook postati prosto aplikacija na drugim mobilnim platformama".

O Facebookovom smartphone modelu već se govorilohttp://www.mondo.rs/s242684/Komunikacije/Facebook_ce_imati_svoj_smartfon.html, ali ovo je prvi put da se ta mogućnost spominje kao samostalni projekat ove kompanije, a ne u kontekstu saradnje sa nekim proizvođačem, prenosi BBC.
 
Natrag
Top