Facebook зеза на чудан начин

Član
Učlanjen(a)
09.03.2012
Poruka
117
Чудне ствари... Уз превазиђени сербианкафе. Фејсбук је једини који нема форматирање текста који се куца. Често нешто откуцам у Ворду па прекопирам на Фб.

Међутим, све чешће зеза са едитовањем поста или коментара.
- Наместиш курсор на неко место и куцаш или бришеш, а он куца-брише на сасвим другом месту. Заплавим цеку реч, да је Overwrite а он брише неку другу.
- Онда кликнем миша да преместим курсор на то место, а он на то место пејстира неки цео пасус, чим кликнем да ставим курсор,
- Онда покушам да све исечем и пејстирам у Ворду. Међутим, изненађење шта ми пејстира у Ворду: насловну страну једног Ворд фајла од стотинак страна, кога уопште нисам отварао данас, а још мање копирао,него сам га слао као атачмент.

Онда ја испразним Clipboard и поново Copy-paste и он ми поново налепи ту насловну страну атачираног фајла.

Помислим да ми је побрљавио лаптоп, тај о чијем грејању сам овде писао. Међутим, то се уопште не дешава на мом лаптопу, него на једном позајмљеном, малтене новом и незараженом. Онда укључим тај свој лаптоп, који нисам укључивао пар дана. И, замислите, и на њему ми пејстира насловну страну атачираног фајла?! Оног који сам слао преко Емаила, на другом рачунару! Одакле он на овом рачунару?

Онда, пошто је он сам брисао речи без везе а не које сам ја хтео, и тако текст коментара учинио бесмисленим, покушам да обришем цео коментар. Осенчим, кликнем delete, нестане га. Али, чим померим миша, он се опет врати.

Дежа ву. Дан мрмота... Да полудиш. Онда затворим интернет па стартујем поново. Рачунам, неће нико одмах читати коментар са безвезним речима и деловима речи.
И онда поново одем на интернет, па ФБ и некако успем да обришем тај коментар.

Како ли је ово све могуће...
 
Član
Učlanjen(a)
09.03.2012
Poruka
117
Погледах, али мој проблем је шири.
Није само курсор, него систем копи-пејст, а клипборд.
Пази овако: рецимо у подне атачираш некоме фајл "На Дтини ћуприја" у Ворду, а онда за пар сати копираш свој коментар на Фб, одеш на Ворд, клипборд празан, ти кликнеш Пасте и добијеш
Иво Андрић
НА ДРИНИ ЋУПРИЈА
форматирано како је и у рукопису. Заправо, тај Ворд фајл никада нисам ни отварао на том новом лаптопу само сам га са њега атачирао, са Јаху адресе.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa pogledao i probao i bas nije isto u svakom slucaju treba sve prekontrolisati, jel sa pukim nagadjanjem ovo moze da ode i na deset forumskih lista.
Postoje verovatno i druge mogucnosdti ovde, recimo primetio sam da ti volis da pises tekstove, pa si mozda skinuo neki addon za pretrazivac koji pravi visestruke kopije u u klipboadu i olaksava posao. Medjutim mozda se pokvario itd.
S druge strane reko si da se to prvi put javilo na tom drugom kompu, pa mi pada na pamet da nisi preko usb fleske preneo virus i na ovaj drugi.
Je, imas i neke druge abnormalne pojave na racunaru, neka kocenja i tako to, vidi dole u Task Manageru da li neki proces vuce mnogo sistemskih resursa i pravi te HyperLagove od po 5 sata. Ne mogu da se ne nasmejem, ali mozda je taj svchost promenio taktiku rada.
Znaci sta ce uradis,
probaj sve to iz drugog pretrazivaca,
proveri zauzece sistema u Task Manageru obavezno,
skeniraj i vakcinisi usb portove,
deinstaliraj program za visestruki klipboad(ili addon).
Vrati se na onu stranu i stvarno probaj onaj program za blokiranje misa.
Apdejtuj sistem servis pakom.
Ocisti sistem CCleanerom i regulisi registar njime.
Izbrisi nepotrebne shareware programe i td
...jbg spisak nema kraja, kad malo bolje pogledas drusni lapa preko kolence ko Brus li.
 
Član
Učlanjen(a)
09.03.2012
Poruka
117
Можда сам пренео преко флеша нешто.
HyperLagove
Немам појма шта је ово.
Ни ово: svchost
Птераживач: на страом компу суруфјем на Јандексу а на новом на Мозили. А проблем исит.
*
skeniraj i vakcinisi usb portove,
повремено скенирам флеш, што ми и сам комп нуди, а скенирање портова не знам.
Што се тиче додатака, ад.он-сам имам само транслит за ћирилицу, као и Акорбат и Нитро за снимање Ворд фајла у одф формату, то ми је важно.
*
primetio sam da ti volis da pises tekstove
делимично си у праву. н етекстове, него књиге, па радим прелом итд. Али то је све од 200 страница.
*
Apdejtuj sistem servis pakom.
Ни ту нисам вичан, позајмљнеи лаптоп је Леново а они наводно сами себе лече. Мислим њихови софтвери, а не бих чачкао по туђем систему.
 
Član
Učlanjen(a)
09.03.2012
Poruka
117
Успут, буди паметан па нађи ЦЦ Клинер на глупој верзији 8.1. Ужас.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Koliko je procesa u Task Manageru, od esencijalne je vaznosti da ti budes gospodar svog sistema, a ne on tebe. Znaci otvori Task Manager dole i ostavi ukljucen prozor. I zatim odes na taj sajt i i kad kopiras te tekstove pazljivo proprati aktivnosti u Task Baru, koji procesi jedu 99 posto snage.
To je najprostije resenje, ali je u proslosti, pa i do dan danas ostalo kao prva linija odbrane.
 
Natrag
Top