FA CUP

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
]FA - 'Građani' izvukli Vigan, 'Tobdžije' idu na Everton

Mančester Siti će u 1/4 finalu imati priliku da se osveti Viganu, braniocu trofeja u FA kupu, koji je do istog stigao pobedom nad 'Građanima' u finalu. Najzanimljiviji duel biće meč između Arsenala i Evertona na 'Emirejtsu'.

fakup600108757020130127194207.jpg


Fudbaleri Mančester sitija sastaće se sa braniocem trofeja Viganom u četvrtfinalu engleskog FA kupa, odlučeno je današnjim žrebom.

To će biti repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Vigan, sadašnji drugoligaš, trijumfovao pobedom na Vembliju sa 1:0.

Everton će gostovati 'Tobdžijama'.

Šefild junajted, koji je danas eliminisao Notingem forest (3:1), sastaće se sa pobednikom duela izmedju Šefild junajteda i Čarltona.

Sanderlend će gostovati pobedniku meča Brajton - Hal.
 
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
Da li je bio penal nad Kasorlom?

Čini se da je Škrtel preoštro startovao na španskog vezistu, ali pištaljaka Hauarda Veba se nije čula.

veb152304020140216190946.jpg
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Rodžers ljut: Bio je penal
IZVOR. B92 | NL
Menadžer Liverpula Brendan Rodžers požalio se na suđenje i izjavio da je njegov tim oštećen u porazu od Arsenala 2:1 u osmini finala FA kupa

73678090353011d72b5971102701082_orig.jpg

Beta/AP Photo/Sang Tan

Liverpulu je u ovom meču suđen jedan penal, a Rodžers je bio ogorčen na sudiju Veba jer nije sudio još jedan jedanaesterac nakon starta Okslejd-Čembrlena nad Suaresom.

„Nisam siguran da li penal nije sviran jer je start bio neposredno nakon odsviranog prvog, ali Suares je došao do lopte i Okslejd-Čembrlen ga je oborio u šesnaestercu, tačno ispred sudije“, objasnio je Rodžers.

Menadžer Liverpula je istakao da je zadovoljan igrom svog tima u napadu i stvorenim šansama, ali da je razočaran igrom zadnje linije.

Mislim da smo bili odlični napred, stvorili smo mnogo šansi. Nezadovoljan sam primljenim golovima, pogotovo prvim koji smo primili posle duge lopte upućene u šesnaesterac, a i kod drugog gola je raspored igrača mogao biti bolji“, izjavio je menadžer tima sa Enfilda.

Stručnjak iz Severne Irske smatra da je njegov tim bio bolji, i rekao je da Liverpul zaslužio bar ponovljenu utakmicu.

Mislim da je bolji tim izgubio, zaslužili smo makar da se odigra ponovljena utakmica. Posle prvih šest-sedam minuta trebalo je da vodimo 2:0“, istakao je Rodžers.



Arsenal je u ovom pobedom zakazao susret sa Evertonom u četvrfinalu FA kupa.
 
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
Kako je Staridž vezao pertlu Fabijanskom

Na meču FA kupa između Arsenala i Liverpula viđena je krajnje neuobičajena scena. U želji da golman Arsenala što pre vrati loptu u igru, Danijel Staridž mu je pomogao da veže pertlu, kao što možete videti na narednom snimku.

 
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
19.336
24gq4br.jpg

FA-CUP

2014. Februar 17

20.45 Brighton-Hull
Kod:
FA-CUP

2014. Februar 17

20.45 Brighton-Hull
SPORT 1 HUNGARY
[url]http://broadsport.eu[/url]
BT SPORT 1
[url]http://pogotv.eu/bt-sport1.php[/url]
[url]http://u-stream.me/bt1.html[/url]
[url]http://www.hqsport.tv/bt_sport1.php[/url]
[url]http://cricfree.tv/bt-sports-1.php[/url]
[url]http://www.hdfoots.com/btsports-1-live-stream.html[/url]
BEIN SPORT 1 AR
[url]http://cricfree.tv/bein-sport-1-live-stream.php[/url]
[url]http://hqsport.tv/bein_sports1.php[/url]
[url]http://hdfooty.tv/bein_sports1.php[/url]
[url]http://www.hdfoots.com/beinsports-1-live-stream.html[/url]
Pozdrav
 
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
591
FA – Hal se u finišu spasao ispadanja

Zahvaljujući golu Sagboa četiri minuta pre kraja meča u Brajtonu, ekipa Stiva Brusa će pokušati u revanšu na svom terenu da se domogne ¼ finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na Ostrvu.

fa%20kup-600-20120106022220.jpg


'Tigrovi' bili blizu eliminacije iz FA kupa, Brajton se pokazao kao veoma nezgodan domaćin, koga je nekoliko minuta delilo od plasmana u narednu fazu FA kupa.
'Galebovi' su stigli do prednosti u 30. minutu glom Uloe, ali je veliko slavlje njegovm navijačima pokvario Janik Sagbo u 86. minutu.
Meč je bio veoma dinamičan, Brajton, koji se takmiči u Čempionšipu nijedng trenutka nije bio inferioran u odnosu na premijerligaša.
Nakon izjednačujućeg gola nivo dramtičnosti i dinamike se još više podigao, obe ekipe su želele da završe posao oko plasmana u ¼ fnale, ali uprkos stvorenim šansama rezultat je ostao 1:1.
Nakon revanša u Halu saznaćemo ko će na Sanderlend u narednoj fazi.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
19.336
24gq4br.jpg


FA-CUP

2014. Februar 24.
20.45 Hull City-Brighton
Kod:
Sport1 hu
http://premium.livesport.co.in/
http://broadsport.eu
ITV4
http://www.coolsport.tv/stream30.html
http://pogotv.eu/itv-4.php
beIN Sports 9 ar
http://cricfree.tv/bein-sport-9-live-stream.php
http://hqsport.tv/bein_sports9.php
http://hdfooty.tv/bein_sports9.php
http://www.hdfoots.com/beinsports-9-live-stream.html
http://lag10.com/bein9

20.45 Sheffield Wednesday-Charlton
Kod:
beIN Sports 4 ar
http://cricfree.tv/bein-sport-4-live-stream.php
http://hqsport.tv/bein_sports4.php
http://hdfooty.tv/bein_sports4.php
http://www.hdfoots.com/beinsports-4-live-stream.html
http://lag10.com/bein4
beIN Sports 11 ar
http://cricfree.tv/bein-sport-11-live-stream.php
http://hqsport.tv/bein_sports11.php
http://hdfooty.tv/bein_sports11.php
http://www.hdfoots.com/beinsports-11-live-stream.html
http://lag10.com/bein11
coolsport
http://www.coolsport.tv/stream36.html
Pozdrav
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Ko će u 1/2 FA kupa?

Uoči ¼ finala nastarijeg fudbaslkog takmičenja na Ostrvu, umesto puke najave, predstavljamo vam parove iz jednog atipičnog ugla - kroz brojke, statistiku, tradiciju i zanimljiovsti.

logo-news.png

fa%20kup-600-20120106022220.jpg

Sudeći po snazi rivala najveću pažnju od svih parova privlači dule na 'Emirejtsu' gde Arsenal čeka Everton.

Zvuči pomalo neverovatno, ali 'Karamele' nisu osetile slast pobede u gostima kod 'Tobdžija' u poslednjih 19 mečeva, od toga su samo četri puta uspele da ostanu neporažene.

To je bila era Dejvida Mojesa na klupi Evertona, postavlaj se pitanje može li Roberto Martinez protiv tradicije do polufinala.

Gledajući mečeva Arsenala u FA kupu tokom ove sezone, najistaknutiji pojedinac je Lukaš Podoslski, koji je na četiri nastupa postigao isto toliko golova.

Mančester Siti će imati veliki motiv da se ravanšira Viganu za poraz u prošlogodišnjem finalu ovog takmičenja. Pelegrinijevi puleni će posebnu pažnu morati da obrate na Bena Votsona, budući da je ovaj momak veoma insprisan protiv 'Građana', spakovao im je tri gola na posednja čettiri meča, uključujući i jedan u pomenutom finalu prošle sezone.

FA kup je takmičenje koje leži prvom strelcu Sitija, Kunu Agueru, Argentinac je 8 puta matirao protivničke golmane na isto toliko utakmica u ovom takmičenju.

Sanderlend gostiuje u Halu, u FA kupu u 'Crne mačke' slavile samo 2 puta u poslednjih 31 mečeva, a nisu vezale četiri pobede još od 1973. godine kada je osvojen poslednji trofej u klupskoj istoriji. Prošlog vikenda su na 'Vembliju' Pojetovi momci izgubili finale Liga kupa od Mančester Sitija na 'Vembliju'.

Četvrti par čine trećeligaš Šefild Juanjted i Čarlton Atletik koji muku muči u Čempionšipu. Zanimlivo, sve tri pobede u FA kupu ove sezone Čarlton je ostvario kao gost. Najveća uzdanica domaćih biće Kris Porter, najbolji strelac ekipe u FA kupu.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Navijači Hala 'overili od sreće' posle žreba

'Tigrovi' su ubedljivim trijimfom (3:0) eliminisali Sandelrend iz FA kupa, a kada su fanovi ovog klupa saznali da će u polufinalu na megdan trećeligašu Šefild Junajtedu, njihovoj sreći nije bilo kraja.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
FA Kup - Senzacija na Etihadu, Vigan ponovo koban po Građane!
Fudbaleri Mančester Sitija izgubili su na svom terenu od drugoligaša Vigana 1:2 (0:1) i tako se ponovila istorija od prošle sezone, kada je Vigan slavio u ovom takmičenju.

logo-news.png


357786_600.jpeg
Foto: Beta
Več u drugom minutu domaćin je dobio upozorenje da ovaj meč neće biti šetnja. MekManaman je prošao po strani, centrirao Gomezu, čiji je šut završio iznad prečke.

Mančester Siti je imao veći posed lopte, ali sve je to izgledalo sporo i bezidejno, Vigan je u par navrata čak uspeo odličnim presingom da dođe do lopte i započne solidne kontra-napade.

U 26. minutu opravdano je dosuđen jedanaesterac za goste. Fortun je oboren u šesnaestercu od strane Martina Demikelisa, kojeg je prethodno prevario, a Gomez je bio precizan sa bele tačke i doveo svoj tim u vođstvo.

Vigan je do kraja poluvremena znalački čuvao svoje vođstvo, Siti je bio gotovo neprepoznatljiv, i na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Posle poluvremena bilo je očekivano da se domaćin presabere i uđe snažno u drugo poluvreme.

Ipak, dogodilo se upravo suprotno, novi hladan tuš za domaćine usledio je u 47. minutu, kada je Perč duplirao prednost gostiju.

Čitava odbrana Sitija je jako loše reagovala, što je iskoristio fudbaler Vigana i postigao drugi gol za goste.

U 64. minutu Džeko je pogodio stativu, Silva je pokušao da "pokupi" odbitak, ali je odbrana gostiju intervenisala.

Ipak, 4 minuta kasnije, na asistenciju Ričardsa, Nasri je vratio jedan gol minusa, i podgrejao nadu u preokret. Francuz je odlično plasirao svoj udarac i savladao Skota Karsona.

U poslednjih 10 minuta Vigan je "preživeo" veliki pritisak Sitija. Džeko je u dva navrata propustio dobre prilike, a poslednju šansu na meču imao je Fortun u nadoknadi.

Ostalo je 1:2 i Vigan je tako ušao u polufinale kupa. Naredni korak ka odbrani titule biće duel s Arsenalom.

U drugom polufinalu igraće Šefild Junajted i i Hal.
 
Natrag
Top