F.C. Juventus ~ La Vecchia Signora

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Del Neri: Nedostaje nam hrabrost; Del Pjero: Ljuti smo, hoćemo pobede

Navijači Juventusa su se nadali da se veći deo prošle sezone više neće ponoviti, ali su se prevarili.
69692_juve01-ap-donato-fasano_f.jpg

Crno-beli iz Torina su ponovo razočarali pretrpevši poraz od 1:0 protiv Barija. Trener Juvea Luiđi Del Neri tvrdi da je njegovim momcima nedostajala hrabrost u završnici napada. "Nema potrebe da se pali alarm. Tek smo na početku sezone. Međutim, činjenica je da smo odigrali slabo i da nam je nedostajala odlučnost u napadu. Treba reći i da bismo se vratili kući sa bodom u džepu da nije Bari postigao spektakularni gol. Moraćemo da poradimo na još nekim aspektima igre", izjavio je Del Neri za Skaj sports.

Veteran Juventusa Alesandro Del Pjero rekao je da su igrači svesni šta se dogodilo, kao i da žele što pre da krenu sa pobedama.
"U svima nama je velika želja za još većim radom na treninzima. Nadali smo se boljem početku sezone, ali u proteklih nekoliko dana smo pretrpeli i kadrovske promene. Ljuti smo i to je dobar znak. Moramo iz ovog poraza da izvučemo pozitivne pouke", naglasio je Del Pjero.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Krasić: Juventus će se iskupiti već protiv Sampdorije

Novi član Juventusa Miloš Krasić uveren je da će se on i njegovi saigrači iskupiti za poraz od Barija već u duelu sa Sampdorijom.
69578_milos-krasic-juventus03-afp-andreas-solaro_f.jpg

Đorđo Kelini je rekao da Juve i dalje zaostaje prilično za Milanom i Interom, ali srpski reprezentativac ne razmišlja tako.
"Mi smo jedan od najvećih klubova na svetu i ponoviću da sam najsrećniji što sam ovde. Žao mi je što smo izgubili naš prvi meč, ali verujem da će biti bolje. Oporavićemo se od poraza već u sledećem duelu, protiv Sampdorije", rekao je Krasić koji se trenutno nalazi sa reprezentacijom Srbije.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Sampdorija je odlična ekipa,...teško će Bjankoneri s njima da izađu na kraj...Mada se Sampdorija nije nešto pokazala protiv Lacija iako su dobili sa visokih 2:0. Lacio je napadao veći deo meča, i primio 2 kiks gola...

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Dobra je ekipa Sampdorije, ali verujem u pobedu Juventusa. Imaju bolji tim ove sezone, jedino sto su napravili gresku prodajom Dijega Volfsburgu. Tacno je da prosle sezone nije briljirao, ali sam bio ubedjen, da ce ostati u Juventusu i pokazati da se radi o odlicnom fudbaleru.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Del Neri: Pa šta ako smo prodali Dijega, imam Del Pjera

Trener Juventusa Luiđi Del Neri nije tužan zbog odlaska Brazilca Dijega, koji je uprkos njegovoj želji da ostane, prodat Volfsburgu.
71081_delpje01-reuter-giampiero-sposito_f.jpg

"Klub je uradio šta je morao da uradi, obraćajući pažnju prvenstveno na tehnički i finansijski aspekt. Za mene nije problem njegov odlazak jer imam dosta mladih igrača na svakoj poziciji. I Milan je doveo velike igrače, pa će vreme pokazati da li je to njima bio dobar ili pogrešan potez. Žeim svu sreću Dijegu u Nemačkoj, ali navijači ne treba da brinu za nas. Sa Kvaljarelom smo dobili opasniji napad u kaznenom prostoru. Osim toga, naš Dijego se zove Del Pjero", rekao je Del Neri.
Trener Juventusa je dodao da ekipa mora da pronađe način kako da za sledeću sezonu izbori mesto u Ligi šampiona jer istorija crno-belih to zahteva od njih.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Del Pjero: Krasić je novi Nedved

Miloš Krasić je svima prirastao za srce u Juventusu. Kako navijačima tako i igračima i čelnicima kluba koji imaju samo reči hvale za reprezentativca Srbije, koji je ovog leta stigao u Torino iz redova moskovskog CSKA.
76114_krasic_f.jpg

Krasić, koji je pre dva dana postao otac devojčice Mile, posebno je dobio pohvale od strane legende Juventusa, iskusnog Alesandra del Pjera. Napadač koji je izrazio želju da igra do 40 godine kaže da je oduševljen Krasićem:

76115_sdelpiero04-foto-reuter_hs.jpg

- Miloš Krasić me po mnogo čemu podseća na Pavela Nedveda. Sjajan je, uvek tačno znate gde će ići lopta kada je uputi. Odavno nismo imali takvog igrača. U situacijama jedan na jedan može sve, ima fantastične asistencije i pravo je zadovoljstvo igrati sa njim - kaže Del Pjero.
- Miloš Krasić me po mnogo čemu podseća na Pavela Nedveda. Sjajan je, uvek tačno znate gde će ići lopta kada je uputi. Odavno nismo imali takvog igrača. U situacijama jedan na jedan može sve, ima fantastične asistencije i pravo je zadovoljstvo igrati sa njim - kaže Del Pjero.

Navijački korpus slavnog italijanskog kluba mnogo očekuje od Krasića. Direktor Đuzepe Marota kaže da je prezadovoljan zbog uspešno obavljenog posla u prelaznom roku posle dugih i iscrpljujućih pregovora sa ruskom stranom.

- Dovođenje Krasića je sjajan posao. Za novac koji smo platili, a reč je o 15 miliona evra, dobili smo igrača koji je sadašnjost, ali i budućnost našeg kluba - smatra Marota.

Marota je takođe podvukao da je cilj ovog leta bio da se stvori šampionski tim i da se dolazak Krasića poklapa sa takvim ambicijama kluba.
- Imate dva puta, možete kupiti zvezdu ili dve na tržištu, ili pokušati da oformite grupu igrača koji nisu tolike zvezde, ali mogu da budu deo snažnog tima. Opredelili smo se za ovo drugo i tako ćemo raditi i ubuduće - kaže Marota.

Na Krasiću je da se u narednim mečevima pokaže, a odličnupriliku imaće trećeg oktobra u velikom derbiju Serije A, protiv Intera u Milanu.

- Proces adaptacije se nastavlja. Nadam se da ću postepeno napredovati i prilagoditi se na italijanski fudbal. Za sada mogu biti zadovoljan svojim igrama. Ovde je sve zaista lepo - rekao je Krasić.

O ulozi novopečanog oca, Krasić kaže:
- Ovo su magični momenti u mom životu. Nema ništa lepše od toga da postanete otac - poručio je Krasić.

blicsport.rs

Natrag