Aj sto me isorepada druze. Znaci da se pomirim sa time da nema nikakvih modifikacija. A to u Dunav, sreca pa mi je daleko (ha, ha, ha). Mislim da cu se morati naviknuti na to ili ga prodati za neke male pare. Mobitel je sto se tice funkcionalnosti sasvim uredan, jedino taj kozmeticki dio koji mi smeta.Ti si kupio "domaći" Samsungov model
Pomenuo sam u svom prvom odgovoru a da pojasnim - za njihovo tržište (samo za Koreju) Samsung pravi drugačije modele "ispod haube"
Ono što ti kao korisnik vidiš je "malo" drugačiji softver, nedostatak nekih opcija i prisustvo drugih. I naravno nemogućnost modifikacije ičega od toga.
Da su mogli dublje da izmene Android uradili bi to sigurno, ovako je ostalo na nivou osnovne podrške za ostale regione.
Ali
Kad otvoriš mob videćeš da se i hardver razlikuje. Drugačiji je i sam memorijski sistemski čip, tako da pokušaj ubacivanja bilo kakvog osim fabričkog ROM-a samo za taj model završava hard brikovanjem. Nema custom rom-ova, ne postoje.
Ovo je sitiuacija sa kojom sam se susreo od od S6 modela na dalje, verovatno da je postojalo i pre toga.
Polovni Samsunzi na njihovom tržištu imaju smešnu cenu, tipa tri puta manju nego igde u ostatku sveta. Naravno, ne izvoze se masovno jer svi koji se ozbiljno bave tim poslovima znaju za ovu situaciju, tu i tamo neki pojedinac ili turista ih kupi privučen cenom
Btw, kada bi znao kakve sve app postoje i njihovom sistemu za koje ti nemaš pojma, ako ti je imalo stalo bacio bi odmah taj mob u Dunav a pre toga bi ga polupao kamenom
To druze, taj mi se odgovor svidja.Сваки модел телефона може се флешовати и на тај начин добићете тачно то што желите.
Док сам користио Самсунг, ћерка ми куповала на истоку а ја би га одмах флешовао за наш регион.
Цео посао је око пола сата, тражење fw-a, Odina, драјвера и самог флешовања.
Ко није упућен, на yt има гомилу прилога како то урадити.
Znaci mogu da "rizikujem" sa custom rom ili da se naviknem na ovo. Ne znam ni sam.
Poslednja izmena od urednika: