Evropsko ili azijsko tržište

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
231
Ti si kupio "domaći" Samsungov model
Pomenuo sam u svom prvom odgovoru a da pojasnim - za njihovo tržište (samo za Koreju) Samsung pravi drugačije modele "ispod haube"
Ono što ti kao korisnik vidiš je "malo" drugačiji softver, nedostatak nekih opcija i prisustvo drugih. I naravno nemogućnost modifikacije ičega od toga.
Da su mogli dublje da izmene Android uradili bi to sigurno, ovako je ostalo na nivou osnovne podrške za ostale regione.
Ali
Kad otvoriš mob videćeš da se i hardver razlikuje. Drugačiji je i sam memorijski sistemski čip, tako da pokušaj ubacivanja bilo kakvog osim fabričkog ROM-a samo za taj model završava hard brikovanjem. Nema custom rom-ova, ne postoje.
Ovo je sitiuacija sa kojom sam se susreo od od S6 modela na dalje, verovatno da je postojalo i pre toga.

Polovni Samsunzi na njihovom tržištu imaju smešnu cenu, tipa tri puta manju nego igde u ostatku sveta. Naravno, ne izvoze se masovno jer svi koji se ozbiljno bave tim poslovima znaju za ovu situaciju, tu i tamo neki pojedinac ili turista ih kupi privučen cenom

Btw, kada bi znao kakve sve app postoje i njihovom sistemu za koje ti nemaš pojma, ako ti je imalo stalo bacio bi odmah taj mob u Dunav a pre toga bi ga polupao kamenom
Aj sto me isorepada druze. Znaci da se pomirim sa time da nema nikakvih modifikacija. A to u Dunav, sreca pa mi je daleko (ha, ha, ha). Mislim da cu se morati naviknuti na to ili ga prodati za neke male pare. Mobitel je sto se tice funkcionalnosti sasvim uredan, jedino taj kozmeticki dio koji mi smeta.

Сваки модел телефона може се флешовати и на тај начин добићете тачно то што желите.
Док сам користио Самсунг, ћерка ми куповала на истоку а ја би га одмах флешовао за наш регион.
Цео посао је око пола сата, тражење fw-a, Odina, драјвера и самог флешовања.
Ко није упућен, на yt има гомилу прилога како то урадити.
To druze, taj mi se odgovor svidja.

Znaci mogu da "rizikujem" sa custom rom ili da se naviknem na ovo. Ne znam ni sam.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.789
Ajd pažljivije pročitaj njegov post, a onda opet moje, naročito deo o čipovima i hardveru
Da bi uflešovao drugi ROM, najpre takav mora da postoji. A modifikuje se / objavljuje za tačno oderđeni model uređaja, One oznake - SM-N986B, SM-N986U, SM-N986N (koreanski) i ostale nisu tu tek tako.
Ne moraš da mi veruješ, potrudi se, nađi neki rom za koji misliš da je odgovarajući, pa odradi. Niko ti ne brani
Somo onda, nakon svega, pročitaj citat sa XDA koji sam ostavio u prethodnom postu

Apropo bacanja u Dunav i polupavanja
Mislim na aplikacije koje rade u pozadini i šalju sve tvoje podatke bez tvog znanja

Isključen mob su geolocirali u Koreji a zagubljen je bio u jednom prigradskom naselju Niša
Btw kod svakog Samsunga, ama baš svakog možete pogasiti sve moguće servise, aplikacije, gps, ono čega se setite i ne setite i na kraju dana da vam izbaci da ste napravili 6374 koraka i posetili Lidl i Nsport
Kada su mi pokazali šta sve mogu da dobiju sa mobilnog a da ti o tome nemaš pojma (nije bila nikakva tajna državna služba u pitanju), pored ostalog što sam saznao o njima zarekao sam se da u životu više neću kupiti nikakvo koreansko sr*nje. Ni mob, ni TV ni auto, pa da su jedini i najbolji na svetu
Moj lični stav, ostali neka rade/kupuju prema svom nahođenju

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Znaci mogu da "rizikujem" sa custom rom ili da se naviknem na ovo. Ne znam ni sam.
Не треба ризиковати него видети пуну ознаку телефона и онда потражити за исти ром за наш регион. Ако не постоји, онда не флешуј телефон, онда иде ово што пише Боки.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.789
Ma naveo sam mu kompletnu oznaku modela za korejsko tržište: SM-N986N
Osim toga treba voditi računa o (opšta pravila)
- prvenstveno o čipsetu (Snapdragon/Exynos). Trebalo bi da je isključivo SD, kao i za USA, mada sam negde bio pročitao da je bilo i manjih serija sa Exynosom
- verziji softvera (npr N986NKSU1ATH1/N986N0KR1ATH1/N986NKSU1ATH)
- CSC-u (region code), ima ih 4 za Južnu Koreju
- Pa da otključa bootloader ako je uopšte moguće. Znam da su od S20 serije dosta toga suštinski promenili, u prvim izdanjima roma bilo je moguće, sa kasnijim nije
- pa tek onda sve ostalo
Ali smem da se kladim da ne postoji global rom za taj model. Modifikovani još manje
Korejci nikad nisu pravili global verzije roma za N hardver.

Mnogi su pokušavali, krosflešovali, konvertovali ... i osim lovačkih priča nikome nije uspelo. Ako se i nekom "posrećilo" (kod starijih modela), bitne sistemske funkcije im nisu radile nakon toga. Pozivi na primer. Nije davalo rezultate ni flešovanje u okviru serije (x70>x71 npr) na fabrički carier free.

Sve ovo ne uspeva Iz jednostavnog razloga - niko nije otvorio telefon da vidi kako izgledaju ploče kod domaćih modela. Hardver se razlikuje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
231
Ma naveo sam mu kompletnu oznaku modela za korejsko tržište: SM-N986N
Osim toga treba voditi računa o (opšta pravila)
- prvenstveno o čipsetu (Snapdragon/Exynos). Trebalo bi da je isključivo SD, kao i za USA, mada sam negde bio pročitao da je bilo i manjih serija sa Exynosom
- verziji softvera (npr N986NKSU1ATH1/N986N0KR1ATH1/N986NKSU1ATH)
- CSC-u (region code), ima ih 4 za Južnu Koreju
- Pa da otključa bootloader ako je uopšte moguće. Znam da su od S20 serije dosta toga suštinski promenili, u prvim izdanjima roma bilo je moguće, sa kasnijim nije
- pa tek onda sve ostalo
Ali smem da se kladim da ne postoji global rom za taj model. Modifikovani još manje
Korejci nikad nisu pravili global verzije roma za N hardver.

Mnogi su pokušavali, krosflešovali, konvertovali ... i osim lovačkih priča nikome nije uspelo. Ako se i nekom "posrećilo" (kod starijih modela), bitne sistemske funkcije im nisu radile nakon toga. Pozivi na primer. Nije davalo rezultate ni flešovanje u okviru serije (x70>x71 npr) na fabrički carier free.

Sve ovo ne uspeva Iz jednostavnog razloga - niko nije otvorio telefon da vidi kako izgledaju ploče kod domaćih modela. Hardver se razlikuje
U kom smislu se hardver razlikuje? Pozitivno ili negativno, mislim da li su losije komponente ugradjivane i sl.?
A hvala vam svima koji ste se ukljucili

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.789
Razlikuje u smislu da nisu iste sve komponente na matičnoj ploči, čak je i ona za nijansu drugačija po veličini i nekim uglovima.
Kvalitet nije sporan, ništa ni lošiji ni bolji.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Pošto sam ja pokrenuo ovu temu kad sam kupio Samsung A55 5g, samo da vas pitam je li normalno ovo što mi se pojavljuje u posljednje vrijeme kad koristim mobilni internet. Na fotografiji se vidi H+ , a dosad je uvijek bila 4g+
Šta bi sad to moglo značiti?
1000001246.jpg

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
231
Pošto sam ja pokrenuo ovu temu kad sam kupio Samsung A55 5g, samo da vas pitam je li normalno ovo što mi se pojavljuje u posljednje vrijeme kad koristim mobilni internet. Na fotografiji se vidi H+ , a dosad je uvijek bila 4g+
Šta bi sad to moglo značiti?
Pogledajte prilog 177761
Mislim da si u podrucju gdje je losiji prijem signala mobilne mreze. Probaj testirati na drugim mjestima. Meni se to desavalo na samsung note 5 koji je opet, cudno, bio radjen za americko trziste (ATT operater cini mi se) i pocesto mi se desavalo u podrucjima gdje je losiji signal. To je moje iskustvo. Ne znam sta drugi misle?

Razlikuje u smislu da nisu iste sve komponente na matičnoj ploči, čak je i ona za nijansu drugačija po veličini i nekim uglovima.
Kvalitet nije sporan, ništa ni lošiji ni bolji.
Hvala na odgovoru. Mislim da mi je to bitno. Znaci kvalitet je ok, a za one postavke koje me muce, mozda se bolje i naviknuti nego rizikovati da telefon postane neupotrebljiv. A i jucer i danas sam guglao i nisam nigdje pronasao global rom za moj model.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Mislim da si u podrucju gdje je losiji prijem signala mobilne mreze. Probaj testirati na drugim mjestima. Meni se to desavalo na samsung note 5 koji je opet, cudno, bio radjen za americko trziste (ATT operater cini mi se) i pocesto mi se desavalo u podrucjima gdje je losiji signal. To je moje iskustvo. Ne znam sta drugi misle?
Promijenio sam ovo (prilog foto)
Bilo je ukljuceno prvo 5G, 4G..., sad sam prebacio na drugu opciju 4G, 3G...
Pošto u BiH nema 5G, nema potrebe da bude uključeno, a izgleda da me to ometalo. Sad je uvijek 4G, nijednom se nije uključilo H+1000001255.jpg

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.017
Ipak problem nije riješen ovom primjenom. Još uvijek se uključuje E,G,H i H+. Izgleda da je do mobitela jer na starom A32 je uvijek 4G+. Ne znam da li bi pomogla eSIM kartica.

Poslednja izmena:
Natrag