Evrofobi najavljuju proteste

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
HR: Evrofobi najavljuju proteste







Izvor:
B92.net







Zagreb -- Članovi Pokreta za Hrvatsku - NE u EU ne priznaju rezultate referenduma za ulazak Hrvatske u EU i najavljuju proteste širom zemlje.



19236307874f1b0e12da9ab965567912_640x446.jpg



Šef Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec izjavio je da je kampanja za ulazak Hrvatske u EU bila "jednosmerna", bez rasprave o dobrim i lošim stranama ulaska u Uniju.Po njegovim rečima, kampanja je bila i nedemokratska, jer je ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić pretila penzionerima da će ostati bez penzija ako se ne izjasne za EU."EU je masonska organizacija protiv vere, boga i crkve, a ulazak u tu zajednicu Hrvatskoj će doneti gubitak suvereniteta. Nastavićemo borbu za Hrvatsku, a za taj cilj spremni smo dati i živote", rekao je Keleminec, koji je široj javnosti poznat po prebijanju svoje žene i skupovima tokom kojih je spaljen primerak srpskog nedeljnika "Novosti".

On je prošle sedmice podneo krivičnu prijavu protiv Pusićeve
, a u subotu je se još nekim aktivistima pokreta uhapšen jer je kršio javni red i mir i pokušao skinuti zastavu EU za vreme protesta u centru Zagreba.

Po rečima aktiviste Natka Kovačevića, koji je takođe uhapšen, jučerašnji rezultat pokazao je da većina hrvatskih birača ne veruje aktuelnoj vlasti.

"Preko 50 odsto hrvatskog naroda oglušilo se i nije izašlo na referendum
", rekao je on.

Aktivisti pokreta, koji čine desničarske vanparlamentarne stranke i nevladine organizacije, nisu tačno najavili kad će početi s organizacijom protesta, rekavši da će to biti vrlo brzo, kad narod odluči i shvati da je momenat za to.

Pokret je pre referenduma organizovao nekoliko skupova koji su privukli tek nekoliko stotina ljudi, a poslednji, dan uoči referenduma, ni 200.

Iako je tokom prošle godine više puta pokušana organizacija antivladinih protesta, oni su bili malobrojni, osim onih u februaru i martu, kad su znali okupiti i po nekoliko hiljada ljudi, ali su se rasplinuli sami od sebe.
 
Natrag
Top