Šta je novo?

Evo ko sve NEĆE RADITI tokom praznika i šta MORATE da obavite danas

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.581
Izvor: BlicSvi koji su planirali da nešto završe u bankama i poštama, to mogu da učine do ponedeljka 30. aprila, ili će morati da odlože za - četvrtak.

Zbog prvomajskih praznika veliki broj ustanova neće raditi u utorak i sredu, 1. i 2. maja, taksisti će voziti po drugoj tarifi, GSP po nedeljnom redu vožnje, zatvorene će biti škole i vrtići, u domovima zdravlja će biti samo dežurni lekari, a parking se dva dana neće naplaćivati u zoniranim delovima prestonice. Beograđani ipak ne moraju da brinu za šoping jer će svi tržni centri i pijace raditi sasvim normalno, baš kao i većina supermarketa.

Ipak, sigurno će biti i onih koji su vikend spojili sa praznikom, pa će zvanično ili nezvanično, vezati pet slobodnih dana. U ponedeljak će neke firme raditi skraćeno, baš kao i pojedine obrazovne ustanove.

Uostalom, evo šta će sve biti zatvoreno, a šta će raditi redovno tokom praznika u Beogradu.

SUPERMARKETI

Supermarketi će tokom prvomajskih praznika imati šarenoliko radno vreme, a jedino će objekti “Merkatora”, "DIS" i “Rode” raditi bez promena. Polovina prodavnica „Idee” će na 1. maj raditi skraćeno, do 15.00, dok će ostale raditi puno radno vreme. “Aroma” marketi radiće takođe puno radno vreme, dok će pojedine “Maksi” prodavnice imati redovno radno vreme, ali će biti i onih koje će se skroz zatvoriti.


Txsk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTkdZN01EQV8vMzEyMmQ5NjY3N2Y0Y2MyNGFjNjJhOGUyYjUxOWFiMTUuanBlZ5GTAs0CQgCBoTABFoto: Promo / Promo
Većina supermarketa će raditi bez promena

U sredu, 2. maja svi marketi će raditi po uobičajenoj satnici.

TRŽNI CENTRI

Svi veći tržni centri u gradu poput “Ušća”, “Delte” ili “Stadiona” radiće redovno, od 10.00 do 22.00, dok će u ostalim samo pojedini brendovi zatvoriti svoja vrata kupcima, a u TC “Piramida” će čak većina lokala biti zatvorena 1. maja. Sutradan će se u svim lokalima raditi po redovnom radnom vremenu.

PIJACE


Q0pk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0dRN01EQV8vYmYxNzZkMmJlNjE5ZDI5ZGJhMDZlMWZiMGU2NjNhM2YuanBlZ5GTAs0CQgCBoTABFoto: Milan Ilic / RAS Srbija
Pijace će raditi uobičajenim tempom
Zelene pijace će 1. i 2. maja raditi u uobičajenom radnom vremenu, od 6.00 do 19.00, kao i Buvljak koji će raditi od 8 do 20 časova.

PEKARE

Vlasnici pekara su većinom odlučili da za praznične dane ne skraćuju radno vreme zaposlenima, te će prestoničke pekare biti ili zatvorene ili će raditi bez promena. Pekara “Trpković”, na primer, neće raditi oba dana praznika.

BANKE


Većina banaka neće raditi tokom praznika, 1. i 2. maja, te sve finansijske obaveze građani će morati da obave 30. aprila, ili da sačekaju 3. maj kada će one ponovo početi sa radom.

POŠTE

foEk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRJN01EQV8vMjU3OGRlMjkzMTFjMTBkNzg2ZGUyM2ZlMTUzMmQ1MjQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB


Foto: M. Milanković / RAS Srbija
Pošta u Takovskoj biće otvorena 24 sata
Većina pošti takođe će biti zatvorena prva dva majska dana, a u Beogradu će 1. maja dežurati pošte u Takovskoj (non-stop), Savskoj (od 8 do 15 časova), Zaplanjskoj – TC “Stadion” (od 8 do 19 časova), Nehruovoj ulici – “Univereksport” (od 8 do 11.30 časova), u Bulevaru umetnosti – TC “Merkator” (od 8 do 19 časova), Višnjičkoj – TC “Big fešn” (od 9 do 19 časova) i Gandijevoj – “Imo autlet” (od 8 do 19 časova).

ŠKOLE


Školarci će za prvomajski praznik biti nagrađeni sa dva neradna dana, 1. i 2. maja. Dakle posle slobodnog vikenda u ponedeljak će ići u školu, a onda će opet praznovati utorak i sredu. U klupe se vraćaju u četvrtak.

VRTIĆI

Beogradski vrtići, kako državni tako i privatni, biće zatvoreni u utorak i sredu, 1. i 2. maja.

DOMOVI ZDRAVLJA

Domovi zdravlja će prva dva dana maja imati samo dežurne službe od 8.00 do 18.00.

GSP “BEOGRAD”

AkNk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWVdNN01EQV8vM2EyMDQzNGMxODFkYzU1YzdjZTAyZTJlZjk3ZDQ1ZDQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB


Foto: Ana Paunković / RAS Srbija
Manje autobusa na ulicama
Vozila javnog gradskog prevoza će 1. i 2. maja saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

TAKSI

Beogradski taksisti će u utorak i sredu prevoziti putnike po drugoj, skupljoj, prazničnoj tarifi.

PARKING

Iz “Parking servisa” poručuju da se parking 1. i 2. maja maja neće naplaćivati u zoniranim delovima grada.
 
Top