Šta je novo?

Evo kako vam telo poručuje da mu je neophodna pomoć

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.661
Evo kako vam telo poručuje da mu je neophodna pomoć

Kada nešto nije u redu sa našim organizmom, telo će nam to i reći. Zato budite oprezni, i obratite pažnju na signale koje vam šalje. Iako je najčešće reč o bezazlenim simptomima, neki od njih mogu biti pokazatelj ozbiljnih oboljenja.

zjcx1f.jpg

Pažljivo osluškujte šta vam telo poručuje

Evo kako nam sve naše telo poručuje da nam je pomoć nepophodna:

Problemi sa spavanjem, grčevi u nogama
Ukoliko vas muče ovi problemi morate da konzumirate više hrane bogate magnezijumom i kalijumom, kao što su semenke lana, suncokreta, bademi, spanać, kelj, blitva, cvekla, šljive i kajsije.

Prevelika želja za slanom hranom
Ako vam se stalno jede slano, telo vam šalje signal na neku infekciju ili upalu. Tu se naročito misli na upalu urogenitalnog trakta.

Suva koža
Vašoj koži je potrebno više vitamina E, pa morate da povećate unos biljnog ulja, masnih riba i orašastog voća.

Preterana želja za slatkim
Ako neprestano žudite za slatkim, možda vam je nervni sistem previše iscrpljen, pa vam je potrebno više glukoze kako bi se snabdelo energijom. U trenucima kada osetite neodoljivu želju za slatkim pojedite malo meda ili tamne čokolade kako biste izbegli probleme u gastrointestinalnom traktu.

Krvarenje desni
Morate da pijete više čaja i jedete što više voća, jer je krvarenje desni često znak da vam nedostaje vitamin C. Bogati izvori vitamina C su celi luk, voće i povrće.

Suva koža na laktovima
Ova pojava upućuje na nedostatak vitamina A i C. Jedite narandže, kajsije, šargarepe i bundevu.

Povećana želja za hranom iz mora
Ova pojava ukazuje na nedostatak joda u vašem organizmu.

Velika želja za kiselom hranom
Vašem organizmu je potrebna hrana koja može da podstakne rad žučne kese i jetre. Dodajte više limuna i brusnica u vašu ishranu.

Lomljiva kosa i nokti
Upućuje na nedostatak vitamina B i kalcijuma. Potrebno vam je više mleka, krompira, mahunarki, pšeničnih klica i celovitog zrnevlja.

Pretjerana želja za sirovom hranom
Ako žudite za sirovom hranom, to može da ukazuje na probleme s jetrom ili gastritis. Sirova hrana će ublažiti grčeve i umiriti želudac.

(Vestionline/Zadovoljna.hr)
 
Top