Evo kad ćemo moći da se kupamo na bazenima i koliko koštaju karte!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.550
Evo kad ćemo moći da se kupamo na bazenima i koliko koštaju karte!

Beograđani će, uprkos vrućinama, pričekati novu plivališnu sezonu. Cene karata kao i lane - od 250 do 300 dinara
Bazen-3-620x350.jpg


Foto: Marko Todorović

Bazeni na otvorenom spremaju se za novu sezonu koja počinje 15. juna, mada će neki svoje kapije otvoriti i koji dan ranije, ako vremenske prilike to dozvole.

Najpopularnija kupališta u gradu privode radove kraju, iščekujući kraj školske godine i navalu đaka. Cene su uglavnom nepromenjene, pa će se za dnevnu kartu ove sezone izdvajati od 250 do 300 dinara.

Uprkos tropskim temperaturama ove nedelje, Beograđani će morati da sačekaju još koji dan za uživanje na kupalištima pod vedrim nebom. Bazeni na Tašmajdanu, Košutnjaku, Dorćolu, Novom Beogradu i Zvezdari doteruju se pred novu sezonu, ne bi li spremni dočekali posetioce.

Tašmajdanski bazen počinje da radi 15. juna, a cena dnevne karte biće 300 dinara. U toku su pripreme i finalni radovi, a novina je sređen plato kod bazena.

Bazen-6.jpg

Foto: Marko Todorović

I na Košutnjaku su bili vredni, pa su bazeni “osveženi” – zamenjene su oštećene pločice na skakačkom i olimpijskom bazenu. Ulaz za kupače biće dozvoljen okvirno oko 10. juna.

– Počinjemo da radimo otprilike u isto vreme kada počinje školski raspust – kažu iz Zavoda za sport.

– Plivački savez već koristi bazene, mi smo spremni za novu sezonu i košnicu koja nas čeka sve do kraja avgusta. Cena dnevne karte je 250 dinara, a poludnevne 180.

Bazen-4.jpg

Foto: Marko Todorović

Na Zvezdari i Novom Beogradu kupališta bi trebalo da počnu da rade 13. juna, ukoliko se steknu svi uslovi.

U “11. aprilu” sve je na prošlogodišnjem nivou. U starom stilu, kupači će morati da izdvoje 250 dinara za kartu. Za istu cenu mogu da zaplivaju i na “Olimpu”, osim ako žele termin rano ujutru ili posle 19 časova, moraće da plate 400 dinara.

Sezona kupanja na bazenu JKP “Mladost” u Pančevu trebalo bi da počne 20. juna. Karta će koštati kao i prošle godine – 150 dinara. Do otvaranja sezone u planu je da se uredi travnjak i tereni oko plivališta, kao i obnavljanje tribina.

Telegraf.rs
 
Top